praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Geur en smaak, wat heeft allemaal invloed? Kim Vogel

Geur en smaak, wat heeft allemaal invloed? Kim Vogel

'Het water loopt me in de mond', wist je dat als je eten ruikt, ziet of er aan denkt, er speeksel aangemaakt wordt en de spijsvertering komt op gang. Daar komt dit spreekwoord vandaan

Reuk en smaak zijn enorm met elkaar verbonden. Tijdens het koken van een maaltijd worden er al stofjes aangemaakt die zorgen dat je zin krijgt in eten, je eetlust wordt opgewekt. Goed kunnen ruiken is ook belangrijk om te beoordelen of voedingsmiddelen niet bedorven zijn. Geur en smaak hebben bij iedereen andere associaties. Ben je een keer heel ziek geworden van mosselen? Dan kan je al misselijk worden bij de geur van mosselen. Of heb je een keer een heerlijke curry gegeten in Bali en terug in Nederland was het niet zo lekker meer.

Wanneer een maaltijd op een mooi bord gepresenteerd wordt en ook nog eens lekker ruikt, heb je meer zin om aan de maaltijd te beginnen dan als het als een ongezellig op een bord ligt. Tijdens een van mijn eerste vakantiebaantjes, stond ik aan zo'n lopende band en moest het eten opscheppen in een ziekenhuis, in een gaarkeuken. Ik kan je vertellen dat van die geuren en samenstellingen van het eten mijn smaakpapillen niet positief gestimuleerd werden.

Je reuk en smaakvermogen is bij iedereen weer anders en hangt af van je DNA. Je DNA ligt vast maar kan door ervaring en blootstelling anders worden afgesteld.

Iets anders wat onze reuk en smaakpapillen kan beïnvloeden zijn onder andere hormonen, toxische stoffen en medicijnen. Dit wordt ook wel epigenetica genoemd. Welk deel van de cel wordt door het DNA gebruikt en 'aan' of 'uit' gezet is afhankelijk van factoren als voeding, medicijnen, beweging of emoties en brengen processen op gang die een bijdrage kunnen leveren aan het behoud van gezondheid maar ook aan het ontstaan van ziekte. Bij epigenetica wordt gekeken naar de interactie tussen psychologische, neurologische, hormonale en immunologische processen. Dit, omdat geen enkel systeem op zichzelf staat en omdat een verstoring op het ene niveau veranderingen op een ander niveau kan veroorzaken.Wil je meer weten wat epigenetica voor jouw lichaam kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Kim Vogel - Natural Health Coaching. In februari ontvang je 10 EU korting op het intakeconsult. info@naturalhealthcoaching.nl Meer informatie over mij, klik hier. 

#epigenetica

#orthomoleculaire therapie