praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Kim Vogel: hoe kun je gezond ouder worden?

Kim Vogel: hoe kun je gezond ouder worden?

Het belang van de juiste vitaminen en mineralen om gezond oud te worden, is over het algemeen onderbelicht. Een bekende wetenschapper (B. Ames) heeft het verband tussen ouderdomsziekten en vitaminen- en mineralentekorten onderzocht.
Hij heeft hierbij onder andere gebruik gemaakt van diverse literatuurstudies, klinische onderzoeken en epidemiologisch onderzoek. Uit zijn onderzoek bleek dat het lichaam bij een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, in de overlevingsstand gaat en de gezondheid op lange termijn hierdoor achterblijft.
De kans op verouderingsziekten neemt dan toe. Vooral (plantaardige) eiwitten (noten, bonen, soya, tofu, kip, zalm)  vitamine D (zalm, makreel, de zon)  vitamine K (boerenkool, spinazie, broccoli) magnesium (groene bladgroenten, noten, cacao, avocado, bananen, zeewier, peulvruchten)  en selenium  (mosselen, paranoten, scholfilet, gekookt ei) zijn van belang in optimale hoeveelheden.
En verder zijn vezels uit groenten heel belangrijk voor de aanmaak van goede bacteriën en neurotransmitters in de darmen.
En niet te vergeten veel lachen en bewegen! 
!