NIEUW bij Noord Straalt: 
COVID Revalidatie
bij restklachten na Corona

> Direct aanmelden <

Noord Straalt is een warm centrum voor gezondheid, spiritualiteit en educatie. Klik hier om maandelijks ons STRALEND MAGAZINE met nieuws, info en voordeeltjes te ontvangen.

Beperkingen vanwege Corona-maatregelen?
Bekijk ons ONLINE AANBOD

• MANNENPRAAT was van september 2019 tot juni 2021 een maandelijks evenement bij Noord Straalt.
Mannenkracht gaat verder!!

 

Onzekerheid, seks, schaamte, depressie, suïcidale gedachten, angst en jaloezie. Het zijn onderwerpen waar we als man vaak liever niet over praten. Simpelweg omdat de schaamte en angst te groot zijn. Bang als we zijn om afgerekend te worden wanneer we laten zien wat er werkelijk op ons hart ligt. Bang om niet meer gezien te worden als die sterke man die we zo graag willen zijn.

Mannenpraat is een reeks avonden waarbij we spannende onderwerpen en taboes aansnijden met alleen mannen. Een avond waarin we verbinding zoeken met elkaar om open en eerlijk de diepte in te gaan. Met maximaal 14 deelnemers onderzoeken we jouw relatie en ervaringen met de hoofdgedachte van de avond. Door een combinatie van delen en fysieke oefeningen creëren we een veilige omgeving om ons masker af te zetten en tastbaar te maken wat hier achter schuilgaat. Je kunt de avonden los van elkaar bijwonen.

Met de billen bloot en met je ballen op tafel. Dat is wat er soms nodig is om groei te ervaren als man. Voorbij schuld en schaamte. We gaan voor authentiek: de ingang naar echt contact. Onderzoek van Brené Brown laat zien dat mensen die hun eigen kwetsbaarheid de ruimte geven veel prettiger in het leven staan. Kwetsbaarheid is kracht en maakt sterker; daar geloven we heilig in. En om dat zelf te ervaren nodigen we jou uit voor Mannenpraat. Ga je mee de diepte in?

Wij begrijpen als geen ander dat dit niet alledaags is. Integendeel, waarschijnlijk een grote stap uit je comfortzone. Mogelijk is het een geruststellende gedachte dat je niet de enige bent. De onderwerpen die we aansnijden zijn spannend voor menig man, zelfs voor ons. Wij doen dit bewust met alleen mannen. Het samenzijn met alleen mannen creëert een wezenlijk andere sfeer. Waarbij wij elkaar als mannen helemaal kunnen zien en ondersteunen.

Mannenpraat is geen therapiegroep of therapiesessie en ook geen vervanger voor therapie of professionele GGZ hulp. Indien je kampt met bijvoorbeeld verslavingsproblematiek, gekoppeld aan één van de onderwerpen, raden we je aan professionele hulp te zoeken.

:::::::::: OVER DANIEL REISMAN ::::::::::
Daniel’s interesse in faciliteren, trainen en coachen begon bij Knowmads Amsterdam, opleiding voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Geïnspireerd trok hij daarna naar Hanoi en Kaapstad om hier Knowmads-locaties op te zetten. Hij heeft ervaring met een groot scala aan workshops en cursussen, zoals non-violent- en effectieve communicatie, en persoonlijk leiderschap. Daniel heeft specifieke ervaring met mannenwerk door de Mannenkracht Advanced opleidingen bij Phoenix. Daniel weet als geen ander een goede sfeer te creëren om de diepte in te gaan, duidelijk en concreet, en vooral niet te zweverig.

:::::::::: OVER MANNENKRACHT ::::::::::
Mannenkracht is opgericht door Pieter Schop en Rob van Drunen. Enerzijds vanuit hun eigen behoefte, omdat mannen mannen nodig hebben op het pad van zelfrealisatie, groei en ontwikkeling. Anderzijds omdat ze weten dat ze andere mannen op weg mogen helpen en kunnen ondersteunen op hun pad. Samen met andere mannen onderzoeken we wie we als man zijn. Om vanuit onze kracht te leven en te staan voor wie we werkelijk zijn.

Lees er alles over op www.mannenkracht.nl

:::::::::: TESTIMONIALS ::::::::::
Maandag alle onzekerheden gedeeld in een mooie mannencirkel over kwetsbaarheid van Mannenkracht onder de bezielde leiding van Daniel Reisman. Wat is het heerlijk om je te verbinden met een mooie groep mannen en in alle veiligheid je boosheid eruit te kunnen schreeuwen.
Dirk

Wat een avond. Een groep mannen die bij elkaar komt, divers in samenstelling, sterk geleid door Daniel. Luisteren, praten, verbinden, kwetsbaar opstellen. Diep voelen, maar ook ruimte om te lachen. De beiden kanten van het masker laten zien. Kwetsbaarheid tonen over onze schaamte, trauma, leed en andere menselijke problemen. Het lijkt even eng, maar blijkt alleen maar te leiden tot verbroedering, acceptatie, en een gevoel van bevrijding.
Thomas