praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

6 juli 2020 Wereldkusdag

6 juli 2020 Wereldkusdag

Ik wist niet van het bestaan van deze dag af, totdat ik een paar maanden geleden met mijn Noord Straalt
collega´s de jaarkalender met ´de dag van´ doornam.
Ik schreef de wereldkusdag in mijn agenda. Het leek me als relatietherapeut leuk daar iets mee te doen. Dat was nog voor corona tijd..
Nu heeft de dag een rare bijsmaak. Wie mag je kussen op die dag? Je geliefde (mits je in één huis woont?). Je beste vriendin, je moeder? Moeten we creatieve kus manieren gaan verzinnen? Luchtkushandjes door de lucht blazen?
Ik hoop volgend jaar op deze dag mensen op de Dam te zien met bordjes met: ‘free kisses’, als uitbreiding op de ‘free hugs’. Omdat het weer ‘veilig’ is om te kussen wie en wanneer we maar willen.
Wereldkusdag doet me denken aan de vijf talen van de liefde. Chapman ontdekte dat mensen op 5 verschillende manieren hun liefde tonen. Eén daarvan is lichamelijke aanraking, waaronder ook het kussen valt (waarschijnlijk zijn die afstandelijke luchtkushandjes dus geen vervanging voor het echte kussen). De meeste mensen hebben een voorkeur en je bent geneigd om je partner je liefde te tonen in je eigen taal. En die taal verstá je ook het beste. Maar wat als jullie niet dezelfde taal spreken? Misschien hou jij enorm van kussen maar is je partner niet zo aanrakerig. Dan voel je je misschien afgewezen, terwijl hij of zij je op een ándere manier liefde toont. Hoog tijd dus om je te verdiepen in deze talen. Welke taal spreek jij? Doe de test! 
https://www.jonkhartenziel.nl/test-jouw-liefdestaal/

Meer artikelen

In het zonnetje: de granaatappel; een echte anti - oxidantenbom

In Nederland is de granaatappel niet heel populair en daar moet verandering in komen. Deze vrucht is zo lekker fris, knapperig, veelzijdig. Heerlijk!
De granaatappel behoort botanisch gezien helemaal niet tot de appelfamilie maar tot de bessen.
De granaatappel staat bekend om zijn hoge gehalte aan antioxidanten, die een gunstige invloed hebben op het immuunsysteem. Het bevat ook flavanoïden die ontstekingsremmend werken bij heel wat ziekten.
Uit onderzoek blijkt dat het regelmatig eten van granaatappel gunstige effecten heeft op diverse aandoeningen (ontstekingen, hartklachten, geheugenboost, schimmelinfecties).
Hoe eet je een granaatappel?
Snijd de schil helemaal rondom in en trek de twee helften van de vrucht uit elkaar, de schil iets naar buiten gericht. Houd vervolgens de helft van de granaatappel met de zaadkant omlaag, zet er een bakje onder en tik er stevig op, bijv. met een pollepel. Zo klop je de pitjes er uit. Je kunt de vrucht ook doormidden snijden en uitlepelen. De met sap gevulde cellen kun je zo opeten. Je kunt de pitjes over bijvoorbeeld yoghurt of een salade strooien. Wil je meer weten over groeneten en fruit die kunnen helpen bij jouw klachten en je immuunsysteem versterken? Neem contact op met Kim van Natural Health Coaching info@naturalhealthcoaching.nl

Heerlijk zomerse snack: Vietnamese rijstloempia's

Benodigdheden voor 4 loempia's:
- 4 rijstvellen
- 1 limoen
- verse koriander
- 4 wortels
- 1 blad chinese kool/rode kool
- 1 rode paprika
- 1 handje verse spinazie
- 2 eetlepels sojasaus
- Chili saus om in te dippen

Bereidingswijze:
1. Snijd de wortels, paprika, kool en spinazie in reepjes. Doe alle groenten in een kom en meng de sojasaus en limoensap erdoor.
2. Hak de koriander grof.
3. Zet een diep bord of schaal met warm water klaar. Week een rijstvel ongeveer 1 minuut in het water en leg het rijstvel op een bord.
4. Leg in het midden van het rijstvel de groenten als een worstje. Vouw het rijstvel over de groenten, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
5. Lekker met chilisaus. Ook lekker in de loempia zijn garnalen, stukjes tofu, tempeh en kip. Geniet ervan!

Nieuwe haring

Het is 12 juni wanneer ik dit stukje schrijf en het is de dag dat de Hollandse Nieuwe weer overal te koop is.
Ik kan echt genieten van een verse haring met uitjes en zuur, heerlijk! En helemaal fijn dat haring een vette vis is; een goede bron van omega 3 vetten, maar ook van jodium, B vitaminen en vitamine D.
Een super gezonde vis!
Omega 3 vetzuren, waarom?
Omega-3 vetzuren zijn een belangrijke bouwsteen voor de hersencellen, celwanden en het zenuwstelsel. Ons brein bestaat voor maar liefst 60 % uit vet (in gewicht) en daarvan is 15-20 % DHA.
DHA is een basale voedingsstof voor onze hersenen en beïnvloedt grotendeels hoe de hersenen zich ontwikkelen. De snelste hersengroei vindt plaats in de baarmoeder en tijdens de eerste achttien maanden na de geboorte. Vandaar dat voldoende DHA extra belangrijk is tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.
Maar ook daarna blijft het essentieel. Mensen met een tekort aan DHA kunnen last van cognitieve problemen krijgen en het kan ook depressie in de hand werken.
Als je regelmatig vette vis eet zorg je dat je hersencellen genoeg bouwstoffen hebben om zich te vernieuwen. Naast haring behoren ook zalm, makreel en sardientjes tot de vette vissen. Let bij het kopen van vis dat het duurzame vis is en vermijd zo veel mogelijk kweekvis. Duurzame wild gevangen vis kan je herkennen aan het MSC logo op de verpakking.
En nu ga ik een lekkere een haring scoren bij de viskraam vlakbij Noord Straalt. Wil je meer weten hoe je omega 3 vetzuren binnen krijgt als je geen vis eet en of je wel genoeg goede vetzuren eet? Stuur een mail met een korte vraag naar: info@naturalhealthcoaching.nl