praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Antoinette Aris: chocolade is liefde en liefde is chocolade.

Antoinette Aris: chocolade is liefde en liefde is chocolade.

Maar hoe komt het dat chocolade het ultieme bewijs van liefde lijkt te zijn? 
De Azteken zagen chocolade al als afrodisiacum. Azteken koning Montezuma dronk speciaal een kop chocolade voordat hij een bezoek bracht aan zijn harem. Spaanse ontdekkingsreizigers hebben hieruit afgeleid, dat chocolade seksueel genot zou bevorderen.
Deze gedachte verspreidde zich over heel Europa en de gedachte was zo sterk dat van Casanova werd gezegd dat hij naar de chocolade greep om zijn veroveringen kracht bij te zetten. Het verhaal gaat dat Casanova zelfs chocolade verkoos boven champagne.
Begin 20e eeuw werd chocolade geaccepteerd als voedzaam voedingsmiddel, al wordt chocolade nog steeds met liefde geassocieerd. Chocolade is heerlijk, maar hoe gezond is het eigenlijk?
Rauwe cacao, staat bekend om de positieve invloed op het lichaam. Het wordt gezien als superfood. Cacao zit vol antioxidanten en met name flavonoïden. Antioxidanten ruimen vrije radicalen in je lichaam op, stimuleren vetverbranding en dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten. Cacao bevat ook allerlei mineralen, die nodig zijn voor stofwisselingsprocessen en een optimaal zuurstofgehalte in ons bloed.
Zo bevat het bevat veel magnesium. Magnesium is essentieel voor de energieproductie, een gezond stel hersenen en een goed werkend immuunsysteem. Magnesium zorgt ook voor sterke spieren, botten en tanden en houd je bloeddruk op een gezond niveau. Verder heeft magnesium een gunstig effect op je hart- en vaatstelsel, bloedsuikerspiegel en nachtrust en verminderd stress.
Cacao is ook een goede bron van ijzer. IJzer is belangrijk om het zuurstofgehalte in je bloed op peil te houden. Cacao bevat bovendien vitamine A, B12, D en E.
Naast vitamines en mineralen bevat cacao ook een stofje dat in je lichaam wordt omgezet in dopamine, ook wel bekend als het gelukshormoon. Voor chocolade worden de cacaobonen verhit, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Daarnaast bestaat chocolade niet alleen uit cacaobonen, maar ook uit suikers, melk en vetten.
Het is dus de kunst om cacao binnen te krijgen, die zo min mogelijk is bewerkt.
Eet je toch echt liever een stukje chocolade, kies dan chocolade die minstens 76% cacao bevat. Hoe hoger het percentage cacao, hoe hoger de concentratie antioxidanten en voedingsstoffen en des te minder suiker. Ongeveer 10 gram (2 blokjes) kan bijdragen aan je gezondheid. In het begin kan pure chocolade wel even wennen zijn. De smaak is bitter. Maar door er bijvoorbeeld gedroogde abrikoos of walnoten aan toe te voegen, ben je zo gewend! 
Benieuwd wat voeding voor lichaam kan betekenen en wil je een blijvende gezonde leefstijl en gezond gewicht?
Neem contact met mij op via info@slimmersupport.nl, ook als je een lekker recept wilt om zelf chocolade te maken. Word Slimmer, Vraag Support!

Meer artikelen

Bregje Jonkhart: Lepeltje liefdesgedicht. 

Lepeltje

Sinds ik met je wakker word

als in een la die leeg is

op ons tweeën na,

is wat er morgen komt

ondergeschikt aan

wat vandaag al is begonnen.

We gaan met een bepaalde

logica eerst af hoe wij

vandaag weer samenhangen.

Dit is jouw been, dit is

mijn rug, mag ik hem nu

van jou terug, en wat ik

verder zou verlangen

is dat we opstaan, en

ons leven vanaf hier

hervatten, met jou dan

naast mijn hart onder

mijn arm- ik hou

je tot vanavond warm,

totdatje slaapt en daarna

wakker wordt als in een la,

leeg op ons tweeën na.

 

Bart Moeyaert

 

 

 Bregje Jonkart: 10 SUPER tips voor een goede relatie (en 3 veel gemaakte relatieblunders!)

Valentijnsdag.
De dag van de liefde. Een dag om de relatie met je geliefde eens goed in het zonnetje te zetten. In voorgaande jaren ging je misschien uit eten, of naar de bios. Dit jaar moet jullie relatie het doen met een avondje restaurant-afhaal. Omdat iedere relatie wel wat steun kan gebruiken -zeker in deze roerige tijden- én omdat het op 14 februari valentijnsdag is, deel ik 10 tips voor een goede relatie.
 

Eva Stolk: je lichaam mist jouw warme contact.

Ken je dat?
Je staat op en ineens schiet het in je rug. Je staat bij de kassa te wachten en je rug begint te zeuren
Of na wat slenteren, lang zitten, of voorover buigen begint je rug te zeuren.
Herken je dat? Dit is de kille verstarring van je lichaam. Het mist je warme contact… Je lichaam probeert op deze manier met je te communiceren.
In fysiotherapie termen: zeurende of zelfs stekende pijn ontstaat geleidelijk door het continu aanspannen van spieren.  Denk aan lang zitten, lang staan, slenteren, bukken, opstaan enz....
Door de continue aanspanning zijn de spieren niet meer in staat om zichzelf van vers bloed en zuurstof te voorzien. En kunnen hun afvalstoffen niet meer kwijt. De te vele aanspanning zorgt voor een vermindering van de bloedtoevoer. En dan ontstaat er zeurende of zelfs stekende pijn.
Hoe creëren we weer een lichaam dat zich lekker voelt? Luister naar de signalen die je lichaam aangeeft. En weet wat ze betekenen.
Als fysiotherapeut help ik je de taal van je lichaam weer te begrijpen. De oefeningen die ik gebruik brengen je weer in contact met je lichaam. Laten je weer voelen waar jouw warmte voor jezelf is. En hoe je kunt bewegen en zijn, vanuit ontspanning.
Heb jij klachten en verheug je je weer op een tijd waarin staan, bukken, wandelen, zitten enz weer als vanzelf gaan? Maak dan een afspraak. Bel: 0615043002 Of stuur een whatsapp bericht. Dan neem ik contact met je op.