praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste STRALEND MAGAZINE
Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Antoinette Aris: chocolade is liefde en liefde is chocolade.

Antoinette Aris: chocolade is liefde en liefde is chocolade.

Maar hoe komt het dat chocolade het ultieme bewijs van liefde lijkt te zijn? 
De Azteken zagen chocolade al als afrodisiacum. Azteken koning Montezuma dronk speciaal een kop chocolade voordat hij een bezoek bracht aan zijn harem. Spaanse ontdekkingsreizigers hebben hieruit afgeleid, dat chocolade seksueel genot zou bevorderen.
Deze gedachte verspreidde zich over heel Europa en de gedachte was zo sterk dat van Casanova werd gezegd dat hij naar de chocolade greep om zijn veroveringen kracht bij te zetten. Het verhaal gaat dat Casanova zelfs chocolade verkoos boven champagne.
Begin 20e eeuw werd chocolade geaccepteerd als voedzaam voedingsmiddel, al wordt chocolade nog steeds met liefde geassocieerd. Chocolade is heerlijk, maar hoe gezond is het eigenlijk?
Rauwe cacao, staat bekend om de positieve invloed op het lichaam. Het wordt gezien als superfood. Cacao zit vol antioxidanten en met name flavonoïden. Antioxidanten ruimen vrije radicalen in je lichaam op, stimuleren vetverbranding en dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten. Cacao bevat ook allerlei mineralen, die nodig zijn voor stofwisselingsprocessen en een optimaal zuurstofgehalte in ons bloed.
Zo bevat het bevat veel magnesium. Magnesium is essentieel voor de energieproductie, een gezond stel hersenen en een goed werkend immuunsysteem. Magnesium zorgt ook voor sterke spieren, botten en tanden en houd je bloeddruk op een gezond niveau. Verder heeft magnesium een gunstig effect op je hart- en vaatstelsel, bloedsuikerspiegel en nachtrust en verminderd stress.
Cacao is ook een goede bron van ijzer. IJzer is belangrijk om het zuurstofgehalte in je bloed op peil te houden. Cacao bevat bovendien vitamine A, B12, D en E.
Naast vitamines en mineralen bevat cacao ook een stofje dat in je lichaam wordt omgezet in dopamine, ook wel bekend als het gelukshormoon. Voor chocolade worden de cacaobonen verhit, waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Daarnaast bestaat chocolade niet alleen uit cacaobonen, maar ook uit suikers, melk en vetten.
Het is dus de kunst om cacao binnen te krijgen, die zo min mogelijk is bewerkt.
Eet je toch echt liever een stukje chocolade, kies dan chocolade die minstens 76% cacao bevat. Hoe hoger het percentage cacao, hoe hoger de concentratie antioxidanten en voedingsstoffen en des te minder suiker. Ongeveer 10 gram (2 blokjes) kan bijdragen aan je gezondheid. In het begin kan pure chocolade wel even wennen zijn. De smaak is bitter. Maar door er bijvoorbeeld gedroogde abrikoos of walnoten aan toe te voegen, ben je zo gewend! 
Benieuwd wat voeding voor lichaam kan betekenen en wil je een blijvende gezonde leefstijl en gezond gewicht?
Neem contact met mij op via info@slimmersupport.nl, ook als je een lekker recept wilt om zelf chocolade te maken. Word Slimmer, Vraag Support!