praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Blogs geschreven door onze teamleden

Sommige mensen in mijn praktijk trekken een bedenkelijk gezicht bij dit woord.
Zacht.
Alsof zacht iets is wat vooral vermeden en voorkomen moet worden. Want stel je voor!  Alsof je bij het uitspreken van het woord als een zachte pudding in elkaar zou zakken. Of dat zacht betekent dat je alles en iedereen maar lief en leuk moet vinden. Of dat zacht zorgt voor sloom en saai. Of dat zacht niet te horen is. Of dat….
Zacht.
Zachtjes.
Zachter.
Meestal beschrijf ik dan riet wat meebuigt in de wind. Een lijf wat zich ontspant na een drukke periode. Je gezicht en hart na tranen die eindelijk mochten stromen. Een stem die de waarheid fluistert. De knuffel van een kind. Woorden kunnen resoneren en ons helpen en doen dat soms juist niet. Dan helpt een beeld, een herinnering of een metafoor. Dan wordt voelbaar wat er verborgen zit in zacht. En dan kan je onderzoeken wat het je kan brengen in het leven. Want misschien zijn jouw schouders strak gespannen van de dagelijkse drukte. Of komen jouw woorden er soms ongewild luid uit zonder dat je zegt wat je wil zeggen. Of leg je de lat wel erg hoog voor jezelf.
Zacht.
Zacht kan ook zijn: Met (zelf)compassie, ontspannen, flexibel, (mee)bewegend, veerkrachtig, met ruimte, open en liefdevol.
Welke woord past jou? En waar kan jij wat meer (of minder) van gebruiken? Of misschien komt er heel iets anders op. Ik ben benieuwd. Wees welkom. Sigrid Weitenberg, GZ-haptotherapeute www.levenmetgevoel.nl www.haptonomiewaterland.nl #haptotherapie #haptonomie #zachtekracht #zelfcompassie #levenmetgevoel

In de hedendaagse maatschappij, waar de nadruk vaak ligt op meer, sneller en harder, biedt Houdingstherapie Hercules een verfrissend tegengeluid. In onze praktijk staat zachtheid centraal; een benadering die niet alleen uniek is, maar ook uiterst effectief blijkt in het verbeteren van lichaamshouding en het verminderen van klachten.
Door middel van eenvoudige, maar krachtige oefeningen leren we onze cliënten een nieuwe manier van bewegen aan, waarbij zachtheid naar het lichaam toe de sleutel is.
Veel mensen geloven ten onrechte dat intensiteit de weg naar verbetering is. Ze benaderen oefeningen met de mentaliteit van 'harder, sneller, meer', en raken gefrustreerd wanneer dit niet het gewenste resultaat oplevert. Bij Houdingstherapie Hercules draaien we deze gedachtegang om.
Wij geloven dat door zachtaardig te zijn met ons lichaam, door de oefeningen met aandacht en zorg uit te voeren, we de diepste lagen van ons wezen kunnen bereiken en daadwerkelijke verandering kunnen bewerkstelligen. Deze benadering is niet alleen meer ontspannen, maar stelt ons ook in staat om beter te luisteren naar ons lichaam, de subtiele signalen te herkennen die het ons geeft, en daarop te reageren met oefeningen die niet overweldigen, maar ondersteunen. Het resultaat is een duurzame verbetering in houding en een vermindering van klachten, bereikt met een methode die de zachtheid viert. Bij Houdingstherapie Hercules nodigen we je uit om deze zachte kracht zelf te ervaren en de ware potentie van je lichaam te ontdekken. Ontdek de zachte kracht van houdingstherapie door middel van een gratis Quick Scan! Patrick van Enschot www.houdingstherapie-hercules.nl #houding #pijn #egoscue #houdingstherapie

'Het water loopt me in de mond', wist je dat als je eten ruikt, ziet of er aan denkt, er speeksel aangemaakt wordt en de spijsvertering komt op gang. Daar komt dit spreekwoord vandaan

Reuk en smaak zijn enorm met elkaar verbonden. Tijdens het koken van een maaltijd worden er al stofjes aangemaakt die zorgen dat je zin krijgt in eten, je eetlust wordt opgewekt. Goed kunnen ruiken is ook belangrijk om te beoordelen of voedingsmiddelen niet bedorven zijn. Geur en smaak hebben bij iedereen andere associaties. Ben je een keer heel ziek geworden van mosselen? Dan kan je al misselijk worden bij de geur van mosselen. Of heb je een keer een heerlijke curry gegeten in Bali en terug in Nederland was het niet zo lekker meer.

Wanneer een maaltijd op een mooi bord gepresenteerd wordt en ook nog eens lekker ruikt, heb je meer zin om aan de maaltijd te beginnen dan als het als een ongezellig op een bord ligt. Tijdens een van mijn eerste vakantiebaantjes, stond ik aan zo'n lopende band en moest het eten opscheppen in een ziekenhuis, in een gaarkeuken. Ik kan je vertellen dat van die geuren en samenstellingen van het eten mijn smaakpapillen niet positief gestimuleerd werden.

Je reuk en smaakvermogen is bij iedereen weer anders en hangt af van je DNA. Je DNA ligt vast maar kan door ervaring en blootstelling anders worden afgesteld.

Iets anders wat onze reuk en smaakpapillen kan beïnvloeden zijn onder andere hormonen, toxische stoffen en medicijnen. Dit wordt ook wel epigenetica genoemd. Welk deel van de cel wordt door het DNA gebruikt en 'aan' of 'uit' gezet is afhankelijk van factoren als voeding, medicijnen, beweging of emoties en brengen processen op gang die een bijdrage kunnen leveren aan het behoud van gezondheid maar ook aan het ontstaan van ziekte. Bij epigenetica wordt gekeken naar de interactie tussen psychologische, neurologische, hormonale en immunologische processen. Dit, omdat geen enkel systeem op zichzelf staat en omdat een verstoring op het ene niveau veranderingen op een ander niveau kan veroorzaken.Wil je meer weten wat epigenetica voor jouw lichaam kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Kim Vogel - Natural Health Coaching. In februari ontvang je 10 EU korting op het intakeconsult. info@naturalhealthcoaching.nl Meer informatie over mij, klik hier. 

#epigenetica

#orthomoleculaire therapie

Een nieuw jaar kan de impuls geven om iets aan te gaan wat je al langere tijd van plan was.
Wat als je nu eindelijk die pijnlijke ervaringen uit het verleden wilt gaan opruimen? Zodat je niet langer geketend bent aan je vermijdingsgedrag, maar vrij bent om helemaal jezelf te zijn en toen wat je wil!
Op 26 februari organiseer ik weer een zelfontmoetingsdag, waar we met behulp van trauma-opstellingen jou in contact kunnen brengen met onverwerkte ervaringen in je onderbewuste. Terugkoppelingen van eerdere deelnemers:
"De dag heeft veel met mij gedaan en zoals daar al aangegeven was ik blij dat ik niet aan de beurt was. Ik heb mijn sessie in mijn slaap als nog gehad. Het heeft enorm bij mij doorgewerkt. Dat is dus wel positief. Er kwam wel weer een bak aan verdriet uit." "Wat een bijzondere ervaring was dat! Het heeft een grote impact op me gehad, juist omdat de inzichten en gevoelens voorbij het cognitieve (mijn valkuil) gaan. Ik heb dus niet alleen nog veel nagedacht over de dag, maar ook veel na-gevoeld. Er is echt een stuk zwaarte van me afgevallen."
Ben je geïnteresseerd en wil je je aanmelden of meer weten? Kijk dan op https://www.psychekracht.nl/iets-voor-jou/

Horen zien ruiken proeven voelen
En…. Het zesde zintuig….

Het zesde zintuig is je intuïtie. Je weet iets of je voorvoelt iets nog voordat je erover na hebt kunnen denken. “Plop” het is er gewoon.
Naar mijn mening kregen we dit zintuig heel vroeger kado omdat er destijds nog geen telefoons of andere apparaten waren om elkaar mee te bereiken of te waarschuwen.
Ideaal!

Wist je dat je het zesde zintuig kun je trainen?

Als medium werk ik natuurkijk met mijn intuïtie maar ook met de rest van de zintuigen tegelijkertijd.
Wanneer ik een Reading geef kan het zijn dat ik plotseling iets “ruik” of “proef.” Of opeens een beeld voor me “zie.”
Wanneer ik een beeld zie dan zie ik het niet letterlijk voor me maar dan zie ik het voor me zoals jij nu bijvoorbeeld aan je woonkamer zou denken.

Mijn zintuigen moeten het meestal met een fractie van een seconde zien waar te nemen. En met dat beetje informatie moet ik een verhaal zien te maken.

In de opleiding mediumschap die ik geef, oefenen we daarom bewust onze zintuigen, inclusief het zesde zintuig. Je ziet vaak dat het zintuig dat je in het dagelijks leven het meest gebruikt ook in het geven van readings het sterkst naar voren komt. Door je zintuigen te oefenen en bewuster mee te laten doen gedurende je dag, zul je in het geven van een reading ook ervaren dat die zintuigen meer informatie zullen oppikken die de readings ten goede komen.

Oefening:
Neem gedurende je dag de tijd om bewust je zintuigen de kost te geven en ze zo meer te trainen.

Nog een oefening:
“Ruik” eens appeltaart ookal is er geen appeltaart in je buurt. Probeer de verschillende geuren daarin waar te nemen. De kaneel, de gebakken bodem, misschien zelfs een licht verbrand rozijntje.

Dezelfde oefening kun je doen met al je zintuigen.

Heb je interesse in de opleiding mediumschap: klik dan hier. 

"Nooit geweten dat mijn lichaam zulke bijzondere sensaties kan ervaren. Heerlijk!"

Wat als tijdens een ontspanningsmassage niet alleen je tastzin wordt aangesproken maar ook andere zintuigen?

Bij Eric's Zintuigenmassage worden op een verrassende manier meerdere zintuigen geprikkeld. Door middel van diverse massagetechnieken, energiewerk, muziek, klanken, handen en voorwerpen op de huid, geuren en smaken, steeds weer anders, word je uitgenodigd om bewust te ervaren wat je nog meer kunt beleven dan bij een gewone massage.
Sluit je ogen en hoor, voel, ruik en proef wat zich aandient... een verrassende zintuiglijke reis van 90 minuten!
De uitwerking is niet te voorspellen, maar altijd bijzonder en de moeite waard. Durf jij je over te geven?
Reserveer je Zintuigenmassage bij Massage Landsmeer, tel. 06 4972 0386.

De volheid van het leven leven.
Hoe doe je dat?
Onder andere door al je zintuigen optimaal te benutten. Dat is ook meteen de definitie van sensualiteit. Het genieten met je zintuigen.
In sensualiteit zit het woord senses wat zintuigelijk waarnemen betekent. Het is plezier beleven aan alles wat je voelt, hoort, ruikt, proeft en ziet. Interessant om hier bij stil te staan. Want hoe gebruik je die zintuigen, hoe neem je geuren en smaken op, hoe kijk je en hoe voel je?
Benut je de kanalen waarmee je het leven tot je neemt in haar volle potentie of kun je hierin nog ontwikkelen?
Oefening
Neem eens de tijd om een smaak tot in detail te proeven. Langzaam en met aandacht. Sta stil bij wat de smaak met je doet en welk gevoel het je geeft. Onderzoek tijdens aanraking of je precies kunt voelen wat je fijn vindt. Zijn het langzame bewegingen of juist snelle? Houd je van stevig en veel druk of soepel en minder druk. Kijk eens of je vandaag de schoonheid van de natuur kunt bewonderen, zoals je nooit bewonderd hebt. Hoe voelt dit in je lijf, welke emoties komen op, beweeg je er naartoe of vanaf en wanneer gaat het stromen.
Een extra oefening kan zijn om tijdens je wandeling wat meer omhoog of juist omlaag te kijken. Wat zie je dan en wat gebeurt er met je als je dit afwisselt? Voel eens tijdens het luisteren van muziek of geluiden om je heen wat het in jou teweegbrengt. Onderzoek eens welk effect verschillende soorten muziek op je heeft. Beweeg je ernaartoe of vanaf, welke emotie roept het op?
En... Kun jij genieten van je eigen sensualiteit? Kun je het voelen of heb je een rem erop? Waar voel jij sensualiteit in je lijf en hoe komt het bij jou tot uiting? #voelen #zintuigen #sensualiteit #aandacht #haptonomie
Jantine de Boer, Praktijk voor haptotherapie www.jantinedeboer.nl

Waar wil je naar toe?
Dat thema deed me denken aan een podcast die ik vlak voor de zomer ontdekte.
De eeuw van de vrouw.
Een podcast van Suzanna Jansen en Rachel van de Pol. Soms luister je naar een podcast en wil je elke minuut iemand bellen of appen om te vertellen wat je net hebt gehoord. Althans, ik weet niet óf je dat kent, maar dat had ik bij deze podcast. Wow. In 6 afleveringen bespreken Suzanna Jansen en Rachel van de Pol hoe het leven van de vrouw in Nederland meer dan ooit is veranderd in de afgelopen 100 jaar. Er wordt teruggekeken naar waar we vandaan komen en ook met (kritische) blik gekeken naar waar we nu staan. En dat is eigenlijk best wel schrikken. Waar willen wé naar toe? Echt een aanrader; eigenlijk verplichte kost voor alle vrouwen en mannen van Nederland. Je begrijpt beter waar je ouders en grootouders vandaan komen en daarmee dus waar je zelf vandaan komt. En je gaat met een andere blik kijken naar de wereld om je heen. Ook vanuit relatieperspectief zijn het interessante afleveringen. Want hoe zit het nu met ‘de stem’ van de vrouw in relaties? Met rollenpatronen en verwachtingen binnen relaties en huwelijken? En hoe zit het met seksualiteit?
Ik heb er een kort stukje over geschreven op mijn site, en daar vind je ook de links naar alle afleveringen. https://www.jonkhartenziel.nl/de-eeuw-van-de-vrouw/
#podcast #deeeuwvandevrouw #relaties #liefde #vrouw #seksualiteit

Met praktische tips om je relatie op het goede spoor te houden. Je relatie is één van de belangrijkste zaken in je leven. Maar we leren weinig over het aangaan van relaties, over hoe ze op te bouwen en te onderhouden. Als ik nieuwe cliënten spreek hoor ik vaak: waarom hebben we dat niet op school geleerd?
En inderdaad, waarom leren we dat niet op school? Een beetje meer kennis zou mensen zoveel helpen! In dit ebook leer je waardoor veel relaties uit de bocht vliegen. Zodat jullie er voor kunnen zorgen dat jullie relatie wél op het juiste spoor blijft!
Download gratis: https://eenfijnerelatie.nl/gratis-ebook-de-relatierollercoaster/
#ebookgratis #ebook #relaties #relatie #relatieadvies #relatiecoaching #relatieproblemen #relatietherapie #groei #verbinding #leren #huwelijk #scheiden #samen #geluk

 

Ze zit nog maar net op de bank met een kopje thee in mijn studio in Landsmeer, of de tranen beginnen al te stromen.
Wil je me vertellen wat je voelt, vraag ik haar. Ze vertelt dat ze een groot verdriet en onmachtig gevoel heeft, getriggerd door het nieuws over Israël en Palestina.
Ik voel haar paniek. Ik vraag haar om naar het gevoel toe te ademen, en er geluid aan te geven. Als bij een gewond dier komen de klanken uit haar naar boven. “Wil je er wat meer over vertellen”, vraag ik.
Ze vertelt me over de enorme impact van de oorlog in haar familie, en hoe hier jaren over gezwegen is. Ik voel dat het familietrauma zo diep zit, en zo groot is dat ze het bijna niet kan dragen. |
Dit heeft veel licht nodig, denk ik, en vraag haar waar ze naar verlangt. “Naar vrede, ik verlang zo intens naar vrede”. Ik vraag haar contact te maken met dat verlangen, neem plaats achter mijn piano, zet mezelf open voor wat nodig is, en we beginnen samen te zingen. We zingen het woord vrede in meerdere talen, we klagen, we wensen, we tieren, we hopen…
Onze stemmen vermengen zich vanzelfsprekend in een dans van melodieën, we worden opgetild door de muziek, en ruim een half uur later landen we weer in stilte. Ik voel hoe een stukje oorlogstrauma is getransformeerd door de helende kracht van de muziek. Ik ben er zelf een beetje beduusd van. Ze gaat opgelucht en een stuk rustiger de deur weer uit, haar gezicht en ogen stralen vrede uit. Wat een bijzonder werk mag ik toch doen. Al is het misschien maar een kleine bijdrage op de schaal van het enorme wereldleed, er is weer iets zachter geworden.
Nynka Delcour www.nynkadelcour.nl #stembevrijding #trauma # oorlogstrauma #zingen #transformatie #mantra #vrede