Blogs geschreven door onze teamleden
'Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding' een advies van de Griekse arts Hippocrates bijna 2500 jaar geleden.
Wat een geweldig inzicht, hij wist natuurlijk nog niets over de ontwikkelingen van medicijnen, onze huidige voedingsindustrie, de leefstijlveranderingen en al het andere dat invloed heeft op onze gezondheid. Het is de visie die ik met mijn cliënten en iedereen die het wil horen deel.
In de praktijk zie ik dat kleine veranderingen in het voedingspatroon enorm veel verschil kunnen maken. Er zijn geen bijwerkingen zoals bij medicijnen, goede voedingsstoffen hebben een positieve werking op meerdere functies in het lichaam. Ontstekingen worden geremd bij het vervangen van zonnebloemolie (palmolie, arachideolie etc) door olijfolie en kokosolie en voeding met omega 3 vetzuren zoals vette vis, lijnzaad, hennepzaad en avocado toe te voegen.
Zo zijn er nog enorm veel onderzoeken over de positieve werking van omega 3 vetzuren, curcuma, vezels, bioflavonoiden, anti oxidanten, plantaardige voedingspatroon op ons lichaam.
Een verhaal uit de praktijk: een maand geleden kreeg ik een jonge dame in de praktijk die eind van de dag enorm vermoeid thuis kwam van werk. Pijn in gewrichten bij het opstaan en veel hoofdpijn. Vervelende klachten die haar leven beperkten, waardoor ze minder kon sporten, minder energie voor de kinderen had en voor het onderhouden van haar vriendschappen.
We zijn begonnen met het vervangen van de boterhammen in de ochtend en lunch door een voedzame maaltijd met veel vezels uit groenten, goede vetten en eiwitten. Dit vergt meer voorbereiding en planning maar na 1 week belde ze me al op dat ze zich veel beter voelde, meer energie heeft en 's avonds niet in slaap valt op de bank. Dit gaf haar motivatie om door te gaan. Deze week hadden we het tweede consult en we zijn verder gegaan met het ondersteunen van tekorten die uit het bloedonderzoek zijn gekomen. En heel belangrijk, door de veranderingen in het voedingspatroon, heeft ze veel minder behoefte aan suikers waardoor de hoofdpijn veel minder is. Ik spreek met haar af om meer variatie aan te brengen in de voeding.
Food challenge: hoeveel verschillende voedingsmiddelen eet jij in de week? Lukt het om minimaal 50 te halen?
TIP: Het is weer herfst en tijd om heerlijk gevulde soep te maken. Maak een grote pan pompoensoep of broccolisoep en vries het in porties in. Lekker voor de lunch en dan heb je al een portie groenten binnen.
Wil je meer weten wat voeding voor jou kan doen en hoe je lichaam weer in balans kan komen? Stuur een mail naar: info@naturalhealthcoaching.nl #voedingalsmedicijn #orthomoleculairetherapie #naturalhealthcoaching
Voeding gaat verder dan alleen wat we op ons bord leggen. Naast fysieke voeding en emotionele balans, speelt beweging een belangrijke rol in het voeden van ons lichaam. Houdingstherapie biedt hierin een unieke benadering. Het draait om het herstellen van balans en functionaliteit in ons bewegingspatroon, wat essentieel is voor ons welzijn.
Ons lichaam is ontworpen om te bewegen, en die beweging dient afwisselend en functioneel te zijn. Door eenzijdige houdingen, zoals langdurig zitten of staan, ontstaan vaak spanningen en blessures. Houdingstherapie helpt om de balans te herstellen en functionele bewegingen terug te brengen in ons dagelijks leven. Dit zorgt voor een betere doorbloeding, minder spanning en uiteindelijk meer energie.
In het thema “voeding als medicijn”, kun je houdingstherapie zien als een manier om je lichaam van binnenuit te voeden. Net zoals gezonde voeding de juiste bouwstoffen levert, zorgt goede houding en beweging ervoor dat je lichaam optimaal kan functioneren. Het verbetert niet alleen de fysieke gezondheid, maar heeft ook positieve effecten op je mentale welzijn. Door bewust te werken aan je houding, voed je je lichaam met de afwisseling en beweging die het nodig heeft om gezond te blijven. Zo wordt beweging, net als voeding, een krachtige manier om je lichaam te verzorgen en te helen.
Meer info, klik hier. #houding #houdingstherapie #egoscue #pijnvrij #noordstraalt #ndsm
Afgelopen weekend reed ik met een achterbak vol verse groenten weg bij mijn ouders in Groningen.
Tomaten, aardappelen, rode bieten en ook nog een paar heerlijke potjes zelfgemaakte jam. De moestuin van mijn vader groeit en bloeit als nooit te voren en dat proef je. De smaken zijn zo vol en puur, ik maak er graag broodjes gezond van. Niet zo groot als die van Garfield, maar wel rijkelijk belegd.
Het is voedsel wat me past. Bij voeding denken we vaak als eerste aan eten: waar hebben we zin in, wat is gezond en wat niet. ‘Wat eten we vandaag?’ is één van de meest gestelde vragen (en als je kinderen hebt dan weet je dat op je antwoord vaak een ‘yes!’ of ‘bluh’ volgt).
Maar voeding gaat over zoveel meer. Want welke gedachten neem je tot je en welke overtuigingen horen hierbij. Voeden ze je of staan ze je juist in de weg. Praat je positief en opbouwend met jezelf of kritisch en afwijzend. Het maakt een groot verschil. Liefdevolle woorden geven een fijn en warm gevoel en bieden steun in het leven. Pijnlijke emoties en gevoelens verdwijnen niet, maar zijn beter te hanteren. Er ontstaat meer rust en balans. Er komt ruimte voor plezier. Voeding gaat ook over de mensen waar je je mee omringt, de kranten en boeken die je leest, de tv-programma’s die je kijkt, de plaatsen die je bezoekt en de muziek die je beluistert. Voeding komt op allerlei manieren tot ons en passende voeding laat ons lijf, onze geest en onze ziel opbloeien. En wat passend is, is voor iedereen weer anders. Door bewust te zijn van wat je eet, denkt, voelt en (goed) doet en hier vervolgens naar te handelen, creëer je je eigen favoriete levensrecept met voor jou de juiste voeding. Sigrid Weitenberg, GZ-haptotherapeute www.levenmetgevoel.nl #levenmetgevoel #haptotherapie #haptonomie #gedachtenkracht #zelfliefde #voedingvoordeziel
Na een traumatische ervaring als vijftienjarig meisje in een gevaarlijk drugshuis in Detroit, vertoonde ik veel symptomen van Posttraumatische Stressstoornis. Maar geen van de volwassenen in mijn leven wist wat er met me was gebeurd of herkende de symptomen. Ik begon drugs te gebruiken als een manier om de pijn te ontvluchten die ik voelde.
Ik ontwikkelde een eetstoornis en had een zeer laag zelfbeeld. Drugs waren een manier om me goed te voelen... maar het duurde nooit lang. De nasleep was vreselijk. Ik leed, ik haatte mezelf. Op een dag besefte ik: ik wil uit deze cyclus stappen. Ik vertelde mijn toenmalige vriend: "Of we stoppen hiermee, of ik ga hier weg. Ik weet het zeker. Ik heb het eerder gedaan." (maar elke keer als ik wegrende, landen verliet, relaties verbrak, volgden drugs me altijd.
Bij elke nieuwe relatie, nieuw huis, viel ik er weer in terug.) Dus deze keer wist ik dat ik het probleem rechtstreeks wilde aanpakken. Van de ene dag op de andere stopte ik met drugs gebruiken.
Ik ging dagelijks naar Iyengar-yoga, begon met homeopathie en Chinese kruiden, en ik bezocht een lichaamsgerichte psychotherapeut wekelijks gedurende een jaar. Na een jaar was mijn leven volledig veranderd. Ik had een baan die ik leuk vond, ik deed Egyptische volksdans, yoga meerdere keren per week en ik was vrijwilliger in een alternatieve sauna. Ik heb echt de kracht ervaren van natuurlijke, holistische geneeskunde en genezing en het diepgaande effect dat het had op mijn welzijn.
Zelfliefde is echter een lange reis voor mij geweest. En ik houd nu echt wel van mezelf! En toch is er nog steeds deze stem in mijn hoofd die me vaak beoordeelt. Mensen noemen dit soms de innerlijke criticus. Deze stem spreekt tegen mij op een manier waarop ik niet tegen andere mensen zou spreken. De stem van oordeel is de stem die ik heb geleerd als kind en die de meesten van ons hebben geleerd. Het is de stem waar onze wereld van doordrenkt is. Bijna al onze systemen zijn hiërarchisch, binnen families, religies, overheden, scholen, bedrijven. Binnen hiërarchie is er oordeel. Dit is wat hiërarchie in stand houdt. Het denken in termen van goed of slecht, juist of onjuist, gepast of ongepast. Sinds ik in aanraking ben gekomen met Geweldloze Communicatie heb ik geleerd hoe ik die oordelen kan verwelkomen en eronder kan kijken, erin kan kijken, om de kwetsbare uitdrukking erin te vinden. Elk oordeel is een tragische uitdrukking van een prachtige behoefte! Behoeften zoals liefde, acceptatie, eerlijkheid, efficiëntie, verbinding, betekenis, helderheid, enzovoort. Wanneer ik de behoefte achter het oordeel vind, kan mijn hart verzachten en ga ik verder in zelfliefde.
Ken je dat? Je kijkt even op je telefoon om te zien hoe laat het is, en je ziet dat je een berichtje hebt gekregen, toch even lezen, en hey er heeft ook iemand gereageerd op je post, toch even kijken, en het volgende filmpje is al begonnen voor je het door hebt, en het volgende en het volgende … en voor je het weet is het een kwartier later.
Het dopamineshotje dat we steeds opnieuw krijgen, zorgt ervoor dat we blijven scrollen. Het gekke is, ik weet het, ik snap het, maar toch gebeurt het me regelmatig dat ik veel langer blijf hangen op mijn telefoon dan ik van plan was. En het geeft me….niks. Behalve een leeg gevoel. Hoe kan je heel veel vrienden hebben op facebook, en je toch eenzaam voelen? Wat zoeken we eigenlijk in al die prikkels van buitenaf? Contact? Zijn we al scrollend op zoek naar verbinding? Met onszelf, met die ander, of met iets groters wat ons een gevoel van zingeving geeft? Laten we onze telefoons wegleggen en weer massaal verslaafd raken aan realtime verbinding! Samen wandelen, spelletjes doen, vrijen, eten, praten, dansen, mediteren, stil zijn… en natuurlijk ZINGEN! Want samen zingen is zo magisch, het verbindt op een dieper niveau.
Via muziek, adem en stem zo de ziel in. Ik nodig je van harte uit bij de Jaargroep Zing je vrij! die start op 29 september. Kijk hier voor meer informatie: https://nynkadelcour.nl/nieuws/jaarprogramma-zing-je-vrij/ Wie weet tot zangs! Nynka #verbinding # zingen #samenzingen #zingenverbindt #zingjezelfvrij #stembevrijding #jaargroep #zang #mantra #meditatie #adem
Detective Kim Als orthomoleculair therapeut ben altijd op zoek naar de oorzaak van de oorzaak en door mijn cliënten word ik ook wel een detective genoemd. Het is zo belangrijk om de onderliggende oorzaak van je klachten te weten.
Waarom heb je hoofdpijn? Zijn er bepaalde voeding triggers? Tekorten van vitaminen of mineralen? Disbalans in hormonen? Stress? En zo kunnen er nog meer oorzaken zijn waardoor de behandeling van een klacht zoals hoofdpijn bij iedereen op een andere manier wordt behandeld.
Aan de hand van een uitgebreide anamnese ga ik op zoek naar de oorzaak van jouw klachten en het kan zijn dat onderzoeken nodig zijn om meer in kaart te brengen.
De onderzoeken die vaak aangevraagd worden: bloedonderzoek geeft inzicht in tekorten van vitaminen en mineralen; hormoononderzoek om de verhouding van verschillende hormonen inzichtelijk te maken en darm-microbioomonderzoek. Een dysbiose van het darm-microbioom wordt geassocieerd met verschillende ziekten, onder andere auto-immuunziekten, huidziekten, darmziekten maar ook neurologische ziektebeelden zijn gelinkt aan het darm microbioom. In de orthomoleculaire geneeskunde is het belangrijk om altijd te blijven leren! In mei heb ik de 2- jarige masteropleiding tot orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut afgerond.
Uitgangspunt is de interactie tussen fysiologische, psychologische, neurologische, hormonale en immunologische processen. Geen enkel systeem staat op zichzelf en een verstoring op het ene niveau geeft altijd veranderingen op een ander niveau. Zo heeft een activatie van het immuunsysteem als gevolg van een virale belasting invloed op het hormonale systeem én op de psyche. Wil je meer weten wat orthomoleculaire therapie voor jou kan betekenen? Neem contact op voor een kennismaking info@naturalhealthcoaching.nl #oorzaakaanpakken #orthomoleculaire therapie #naturalhealthcoaching
In de wereld van houdingstherapie is er vaak een discussie: moeten we ons richten op het bestrijden van symptomen of op het aanpakken van de onderliggende oorzaken? Deze vraag is cruciaal voor het bepalen van de meest effectieve benadering van therapie.
Veel mensen zoeken hulp voor hun pijnklachten zoals rugpijn, nekpijn of schouderklachten. Het is verleidelijk om snel verlichting te zoeken door middel van pijnstillers of snelle behandelingen die de symptomen onderdrukken. Hoewel dit tijdelijke verlichting kan bieden, pakken deze oplossingen niet de werkelijke oorzaken van het probleem aan. Houdingstherapie gaat verder dan alleen symptoombestrijding. Het doel is om de oorzaak van de klachten te identificeren en aan te pakken. Dit betekent dat we kijken naar hoe iemand beweegt, zit en staat in het dagelijks leven. Vaak komen klachten voort uit verkeerde houdingspatronen die over langere tijd zijn ontstaan.D
Door deze patronen te corrigeren, kunnen we niet alleen de huidige pijn verlichten, maar ook toekomstige klachten voorkomen. Een holistische benadering, waarbij we zowel de symptomen verlichten als de onderliggende oorzaken aanpakken, biedt de meest duurzame resultaten. Het vergt misschien wat meer tijd en inspanning, maar de voordelen op de lange termijn zijn het zeker waard. Door bewust te werken aan een betere houding, kunnen we niet alleen pijnvrij worden, maar ook een gezondere en meer gebalanceerde levensstijl bereiken. Kies je voor symptoombestrijding of oorzaak aanpakken? In houdingstherapie ligt het antwoord voor de hand: we gaan voor blijvende verandering en welzijn. #houdingstherapie #egoscue #rugpijn #kniepijn #schouderpijn #heuppijn
Een (online) reading kan je naar de oorzaak van je patronen te brengen.
Wanneer je een reading ontvangt, mag je in principe lekker zitten en luisteren. Hoe lekker is dat... Even niet hoeven praten maar gewoon horen wat je voelt, hoe je je emotioneel beweegt en wellicht ook waar patronen vandaan komen.
Wanneer ik iemand ontvang in mijn praktijk voel ik in waar op dat moment de meeste emotie zit en wat er ontward mag worden. Niet zelden word ik daarbij meegenomen naar de jeugd of naar andere momenten in het leven die bijgedragen hebben aan de vorming van emoties of gedrag.
Vaak zeggen klanten naderhand: dit had ik in tien praatsessies nog niet kunnen inzien. Dat is de kracht van soms even achterover mogen zitten en een medium laten meekijken!
Vervolgens kun je gerichter aan de slag met jouw pijnpunten. Daarom werk ik ook zo graag samen met therapeuten!
Mensen hoeven dan niet meer te vechten tegen symptomen maar worden recht naar de angel gestuurd.
Ditzelfde gebeurt in de ouder- en kind readings waarbij ik (zonder dat het kind erbij is) invoel op het kind waar de ouders vragen bij hebben. Want wat is de oorzaak van het gedrag van een kind? Soms weet je dat gewoon niet als ouder. Al doe je nog zo je stinkende best! Het kan liggen aan voeding, rituelen, of aan hoe de ouder in zijn vel zit. Soms kan het met wat simpele tips heel wat beter gaan. Andere keren hebben de ouders persoonlijk werk te verzetten. In dat geval verwijs ik graag door aan mensen in mijn netwerk.
Meer weten: kijk op www.perlarosa.nl
Velen van ons zitten vast in een cyclus van slechte houdingen, door lange uren achter computers en onze steeds toenemende schermtijd. Dit kan leiden tot pijn, ongemak en zelfs langdurige gezondheidsproblemen.
Maar daar komt houdingstherapie in beeld. Houdingstherapie is geen behandelmethode maar een transformatieproces dat je letterlijk en figuurlijk meer ruimte in je leven geeft. Houdingstherapie kan je helpen je lichaam beter te begrijpen en te voelen.
Het begint allemaal met bewustwording. Wanneer je bewust wordt van je eigen lichaamshouding, begin je de kleine veranderingen op te merken die een groot verschil kunnen maken in hoe je je voelt. Deze therapie reikt je de tools aan om je eigen lichaam te 'herprogrammeren', zodat een gezonde houding je nieuwe norm wordt.
Een juiste houding zorgt niet alleen voor een betere lichaamsmechanica en minder pijn, maar het opent ook de deur naar meer zelfvertrouwen en een positievere uitstraling. Het is alsof je een nieuw pad inslaat waarop je vrijer kunt bewegen, ademen en leven. Het geeft je de ruimte om volledig jezelf te zijn, zonder de beperkingen van fysiek ongemak.
In essentie, houdingstherapie biedt je de kans op een nieuw begin. Een kans om je lichaam te herontdekken, je welzijn te verbeteren en de wereld met hernieuwde energie en een open houding tegemoet te treden. Stap voor stap, dag na dag, geeft het je de ruimte die je nodig hebt om te groeien en te bloeien, zowel van binnen als van buiten. Patrick – www.houdingstherapie-hercules.nl #houdingstherapie #egoscue #amsterdamnoord #houding #heuppijn #schouderpijn #voetpijn #kniepijn #nekpijn #rugpijn
Veel mensen merken dat ze altijd aan staan, zodat het moeilijk is ruimte en stilte te ervaren. Doordat ons geest continue aanstaat, vaak zelfs op alarm, denkt ons lichaam dat we continue in gevaar zijn; ons lichaam blijft in de yang modus, de actiemodus (sympaticus) hangen en heeft weinig kans te herstellen.
Weinig kans dus om terug te gaan naar de yin , het voedende, het herstellende. (parasympathicus). we hebben hoofdpijn of spanningsklachten en ziektes en burn out liggen op de loer.
Vaak is het moeilijk om zelf tot rust te komen omdat we al zo in de overdrive zitten. Gelukkig funktionieren lichaam en geest als geheel, je kunt van beide kanten komen: beginnen met mediteren en mindfullness, of beginnen vanuit het het lichaam. Shiatsu heeft een sterke invloed op het autonome zenuwstelsel, de parasymphaticus word geactiveerd. Ons lichaam komt uit de paniekstand. Op die manier kan je geest ook weer rust vinden en ruimte en stilte ervaren. Monika Förster www.shiatsudansamsterdam.nl
De uitspraak Nada Brahma is een eeuwenoude wijsheid in Sanskriet, en wordt vaak gezongen als een mantra. Het betekent: alles is trilling. Dat is echt een waanzinnig idee vind ik. Alles is dus eigenlijk muziek, en wij worden als snaren op een grote kosmische piano in trilling gebracht door een soort oerklank.
Die oerklank stel ik me voor als het geluid van een goede klankschaal. De trilling die je hoort voelt als het ware stiller dan stil en tegelijkertijd allesomvattend. Als je je er voor open stelt vult het je hele wezen met ruimte, als een innerlijke schoonmaak, en opent het een diepe verbinding met het universum.
De stilte die volgt op het (samen) zingen van mantra’s is ook heel bijzonder. Alsof de ruimte nog nazindert door de muziek en de intenties van de mantra’s die net zijn gezongen. Volle leegte, of lege volheid? Het goede nieuws is dat je om dit te ervaren helemaal niet ‘goed’ hoeft te kunnen zingen, want daar gaat mantra-zingen niet over. Je hoeft je je alleen maar mee te laten voeren door het herhalende karakter van de melodie, het ritme en de tekst.
Vanzelf wordt er daardoor iets aangeraakt en geopend in je. De combinatie van mantra-zingen en een klankbad van klankschalen en andere helende instrumenten kan je ervaren op zaterdagavond 22 juni in de workshop Bad van Zang en Klank.
Voor meer informatie kijk hier: https://nynkadelcour.nl/nieuws/bad-van-zang-en-klank-2/ (Wacht niet te lang met aanmelden, want omdat we na het mantra-zingen lekker gaan liggen op matjes voor het ontvangen van het klankbad, is er beperkt plek.)
Ben je meer geïnteresseerd in Stembevrijding dan kan dat ook:
Op zondag 26 mei geef ik samen met Annette Fehse De Verbinding, een dag waarin stembevrijding en familieopstelling elkaar ontmoeten.
Voor meer informatie over de deze workshop over het herstellen van de verbinding met de vrouwenlijn kijk hier: https://nynkadelcour.nl/nieuws/de-verbinding/
Op zondagochtend 30 juni is er weer een workshop Zing je hoofd leeg voor iedereen die een keer kennis wil maken met Stembevrijding, of wil zingen over de AJ en de JAA in zichzelf. Kijk hier om je aan te melden: https://nynkadelcour.nl/nieuws/zing-je-hoofd-leeg/
www.nynkadelcour.nl
#mantrazingen #stembevrijding #klankschalen #soundhealing #verbinding #vrouwenlijn #familieopstelling #zingjehoofdleeg #samenzingen
Sommige mensen in mijn praktijk trekken een bedenkelijk gezicht bij dit woord.
Zacht.
Alsof zacht iets is wat vooral vermeden en voorkomen moet worden. Want stel je voor! Alsof je bij het uitspreken van het woord als een zachte pudding in elkaar zou zakken. Of dat zacht betekent dat je alles en iedereen maar lief en leuk moet vinden. Of dat zacht zorgt voor sloom en saai. Of dat zacht niet te horen is. Of dat….
Zacht.
Zachtjes.
Zachter.
Meestal beschrijf ik dan riet wat meebuigt in de wind. Een lijf wat zich ontspant na een drukke periode. Je gezicht en hart na tranen die eindelijk mochten stromen. Een stem die de waarheid fluistert. De knuffel van een kind. Woorden kunnen resoneren en ons helpen en doen dat soms juist niet. Dan helpt een beeld, een herinnering of een metafoor. Dan wordt voelbaar wat er verborgen zit in zacht. En dan kan je onderzoeken wat het je kan brengen in het leven. Want misschien zijn jouw schouders strak gespannen van de dagelijkse drukte. Of komen jouw woorden er soms ongewild luid uit zonder dat je zegt wat je wil zeggen. Of leg je de lat wel erg hoog voor jezelf.
Zacht.
Zacht kan ook zijn: Met (zelf)compassie, ontspannen, flexibel, (mee)bewegend, veerkrachtig, met ruimte, open en liefdevol.
Welke woord past jou? En waar kan jij wat meer (of minder) van gebruiken? Of misschien komt er heel iets anders op. Ik ben benieuwd. Wees welkom. Sigrid Weitenberg, GZ-haptotherapeute www.levenmetgevoel.nl www.haptonomiewaterland.nl #haptotherapie #haptonomie #zachtekracht #zelfcompassie #levenmetgevoel
In de hedendaagse maatschappij, waar de nadruk vaak ligt op meer, sneller en harder, biedt Houdingstherapie Hercules een verfrissend tegengeluid. In onze praktijk staat zachtheid centraal; een benadering die niet alleen uniek is, maar ook uiterst effectief blijkt in het verbeteren van lichaamshouding en het verminderen van klachten.
Door middel van eenvoudige, maar krachtige oefeningen leren we onze cliënten een nieuwe manier van bewegen aan, waarbij zachtheid naar het lichaam toe de sleutel is.
Veel mensen geloven ten onrechte dat intensiteit de weg naar verbetering is. Ze benaderen oefeningen met de mentaliteit van 'harder, sneller, meer', en raken gefrustreerd wanneer dit niet het gewenste resultaat oplevert. Bij Houdingstherapie Hercules draaien we deze gedachtegang om.
Wij geloven dat door zachtaardig te zijn met ons lichaam, door de oefeningen met aandacht en zorg uit te voeren, we de diepste lagen van ons wezen kunnen bereiken en daadwerkelijke verandering kunnen bewerkstelligen. Deze benadering is niet alleen meer ontspannen, maar stelt ons ook in staat om beter te luisteren naar ons lichaam, de subtiele signalen te herkennen die het ons geeft, en daarop te reageren met oefeningen die niet overweldigen, maar ondersteunen. Het resultaat is een duurzame verbetering in houding en een vermindering van klachten, bereikt met een methode die de zachtheid viert. Bij Houdingstherapie Hercules nodigen we je uit om deze zachte kracht zelf te ervaren en de ware potentie van je lichaam te ontdekken. Ontdek de zachte kracht van houdingstherapie door middel van een gratis Quick Scan! Patrick van Enschot www.houdingstherapie-hercules.nl #houding #pijn #egoscue #houdingstherapie