praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Happy Aloha Oktober

Tot 1 november zijn bij Eric alle lomilomi massages op donatie, dus niet alleen op Happy Aloha Friday.
Deze actie is er voor de slachtoffers van de natuurbranden op Maui in Hawaii. Wil jij ook een heerlijke Hawaiiaanse lomilomi massage en tegelijk het goede doel steunen? Boek dan je massage bij Eric. Meer info hier. 

Lees hier ons jongste STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons STRALEND MAGAZINE ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Blogs geschreven door onze teamleden

HO'OKAHI NO LA'AU LAPA'AU, NO KA MIHI - The first medicine is forgiveness

In de Hawaiiaanse traditie, en met name in Ho'oponopono (to make pono), speelt vergeving een belangrijke rol. Nu denken wij hier in het Westen vaak dat we dus een ANDER moeten vergeven. Maar vanuit het perspectief van Ho'oponopono gaat het juist om het vergeven van ONSZELF voor het creëren van situaties in ons leven die we lastig vinden. Ho'oponopono laat ons zien dat we verantwoordelijk zijn voor alles wat er in ons leven gebeurt. Dat is - zeker in het begin - effe slikken.

Ho'oponopono is bekend geraakt als een Hawaiiaans vergevingsritueel. Dat is het ook en het is meer dan dat. Ho'oponopono in het Hawaiiaans betekent 'zuiver maken, rechtzetten'. In het proces van Ho'oponopono ga je op zoek naar die plekken in je leven waar pijn, verdriet, gramschap, schuldgevoel of kwaadheid huist. Het zijn die plekken die je tegenhouden om voorwaarts te gaan in je leven. En het zijn die plekken die om heling vragen.

Heling in Ho'oponopono betekent dat je om vergiffenis vraagt voor alles wat geleid heeft tot de situatie zoals die is. Dat klinkt eenvoudig en in wezen is het dat ook. Toch hebben veel mensen grote moeite om dat daadwerkelijk te doen, we zijn immers gewend om de oorzaak van alle narigheid buiten ons te zoeken. Maar je moet leren beseffen dat er is niet zoiets bestaat als daarbuiten. Ho'oponopono is een uitnodiging om volledige verantwoordelijkheid te nemen voor je leven, in te gaan zien dat je alles wat zich in je leven voordoet zelf hebt gecreëerd en te gaan begrijpen dat jij de enige bent die je leven kan veranderen. Als je bereid bent om die stap te zetten en ermee te blijven oefenen zal je leven compleet veranderen en een stuk eenvoudiger worden.

Ikzelf heb het mogen leren in cursussen van mijn school Malamalomi en een weekend-seminar bij dr.I.Hew Len. Aanvankelijk merkte ik weinig verschil, maar in de loop der tijd is er bij mij iets wezenlijk veranderd. Mijn leven is lichter en stromender geworden, vol compassie naar mezelf en anderen. Ik voel me minder machteloos bij problemen en conflicten. En het is makkelijker geworden om in verbinding te blijven met mezelf en anderen. Dan gun ik iedereen! Liefdevolle groet, Eric

Wil je meer weten over Ho’opopono? Kijk dan eens op Helder Dromen.

Vergeving
Door zowel jezelf als een ander te vergeven, komt er een gevoel van vrij zijn en opluchting.
Een gevoel van mildheid en meer ruimte in je hart.
Ruimte voor meer liefde, liefde voor jezelf en ook weer voor een ander.
Tamara Traupe, Praktijk Focus & Flow voor Coaching & Aurareadings Tel 06-11596332

"Zoals ik moeder was... dat is echt niet wat jij nodig had gehad! Je had iets heel anders verdiend. Dat zie ik nu helemaal in." 

Tijdens een reading komen overleden dierbaren soms door om te zeggen dat ze nu inzicht hebben gekregen in wat ze bij leven anders hadden moeten doen, hebben laten liggen of hebben aangericht. Meestal voelt de klant die bij mij is voor een reading ontroering, rust en gezien worden. 
Over de dood heen kan een band zich zo herstellen. Vergeving kan na de dood nog steeds gegeven worden. Evenals een sorry zeggen. 
Moeder en dochter kwamen in dit moment weer samen. De onzichtbare omhelzing die in de sfeer hing was voelbaar. 

Maar een enkele keer is iemand nog helemaal niet toe aan vergeving. Dan is de woede nog steeds zo groot en lukt het nog niet om de sorry te ontvangen. 
En dat mag. Dat is niet erg. De overleden bekende of dierbare doet gewoon diens best om te laten weten: ik sta er klaar voor dit met je uit te werken. Om te healen wat er is blijven liggen. 
Want dat is wat een overledene ons gunt. Heel maken wat stuk was. Niet vanuit ego; een ziel is ego loos. Maar voor de achterblijvers.
Omdat leven te kostbaar is om gebukt te blijven onder alles wat ons is aangedaan. 

Als de woede nog zo groot is, dan is er vaak extra steun voor iemand nodig. Steun in de verwerking. Om de woede te mogen erkennen. Woede die zo verstopt lag tussen allemaal goedpraat laagjes, ontkenning, of angsten. 

In dat geval verwijs ik door naar een rouwtherapeut, psycholoog of een haptotherapeut. Soms is een reading daarvoor nodig. Om je gesteund te voelen in jouw rouw proces. En dat dat niet gek is. Want alles hoort erbij. 

Uit eigen ervaring weet ik dat ik over de dood heen de band met mijn vader heb kunnen herstellen. En dat voelt enorm waardevol. Het was me een klusje...  Maar het was het waard. 
Want door dat te doen, heb ik mezelf ook beter leren kennen en ook stukken van hém in míj mogen leren kennen! 
Meer weten over mijn werk en mediumschap? Kijk dan eens op https://www.perlarosa.nl/mediumschap- 
Tevens geef ik jaartrainingen in het mediumschap. 
#mediumschap #reading #amsterdam #NDSM #online #liefde #verbinding #vergeving #zacht #herstellen #samen #verwerken 


 

Vergeven is geen trucje. (Maar wel een keuze) “We worden niet een slachtoffer door wat er met ons gebeurt, maar doordat we vasthouden aan de slachtofferrol.”
Hoewel ik het eens ben met deze uitspraak van holocaust-overlever en therapeut Edith Eva Eger in haar boek De Keuze, ligt ook de misvatting op de loer dat het dus je eigen schuld is als je je wél slachtoffer voelt.
Ben je boos, bang, gekwetst, ziek, verdrietig? Ligt aan je eigen houding: moet je maar beter vergeven. Natuurlijk is dit niet wat Edith bedoelt. Vergeven is geen trucje of quickfix.
Ze wil hiermee zeggen dat we altijd een innerlijke keuze hebben hoe we met trauma omgaan. Maar eenvoudig is dat niet, dat vraagt namelijk moed. Moed om de pijn of de angst die je voelt echt aan te kijken en te voelen, te omarmen, te uiten en daardoor los te laten. Want als je dat niet doet blijf je eigenlijk hangen in de overtuiging dat je onvrij bent en een slachtoffer van iets dat jou van buitenaf is aangedaan. Je zou ook kunnen zeggen; echte vrijheid zit dus van binnen, en niet in het veranderen van de uiterlijke omstandigheden of in het schuld geven aan iets of iemand die jou iets heeft aangedaan.
Lijden hoort bij het leven, maar hoe we met lijden omgaan is een keuze. Door het lijden te omarmen, wordt het zachter en mag het oplossen. Maar hoe doen we dat, ons lijden omarmen? Edith beschrijft in haar indrukwekkende boek hoe ze haar eigen trauma helemaal heeft durven aankijken en doorvoelen, en hoe ze haar cliënten helpt om dit ook te durven. Dat vraagt om een veilige omgeving en grote moed. Ik herken in het werk van Edith veel van hetgeen ik zelf ervaar in mijn werk als stembevrijder.
Door mezelf ook te durven blijven onderzoeken en meer en meer uiting te geven aan alles wat leeft in me ontstaat ruimte in me voor mededogen voor mezelf en anderen, en een nieuw soort lichtheid. Zuchten, kreunen, schreeuwen, huilen, alles mag er zijn in het zingen en het werkt bevrijdend. Ik voel me steeds minder slachtoffer van mijn verleden of omstandigheden, hoewel mijn geschiedenis nog hetzelfde is.
Een mooie reis met steeds meer vreugde en dankbaarheid. Hoe meer ik het lijden ik in mezelf kan aankijken en kan laten klinken, hoe meer ik anderen kan helpen dit ook te durven. Vooral boosheid is best spannend om te voelen en te uiten. Boosheid wordt vaak gezien als het tegendeel van vergeving, als een negatieve emotie. Maar niets is minder waar.
Boosheid heeft een enorme kracht en waarheid in zich en vertelt je iets over je grenzen. Er zijn eigenlijk geen slechte of goede gevoelens, alleen maar gevoelens die graag gezien, gehoord en geheeld willen worden. Dan pas kunnen we echt vergeven, zodat we ons geen slachtoffer meer hoeven voelen en vrij kunnen zijn. Ben je benieuwd naar de werking van Stembevrijding? Op 17 juni geef ik een workshop over Jaa! zeggen en alles alles omarmen in jezelf. Lees hier meer over. . #vergeven #stembevrijding #boosheid #omarmen #loslaten

2 relatietips:
1) vraag of het uitkomt als je iets wilt delen
2) zeg NEE als het je niet uitkomt.
Check deze 2 videos:
https://youtu.be/yWZSPlgREqs 
Of: 
https://youtu.be/x8WkKQcKsEY

Vraag of het uitkomt als je iets wilt delen. Je kent het vast wel…
Je hebt iets meegemaakt dat je graag wilt delen, je bent ergens geïrriteerd over of er speelt iets door je hoofd waarover je wilt sparren. Je begint tegen je lief aan te kletsen maar hij of zij reageert niet zoals je had gehoopt. Er ontstaat irritatie…
We komen vaak ‘zomaar binnenvallen’ met onze verhalen en zijn teleurgesteld als de ander geen echte aandacht heeft.
Deze tip is supersimpel, maar heel doeltreffend. Als je echte aandacht wilt voor een gesprek of het uitspreken van een irritatie: vraag of het uitkomt.
‘Lief, ik wil het even hebben over…. Komt dat uit nu?’.
En let op: Het antwoord hierop kan zowel ja als nee zijn. Dus zeg NEE als een gesprek je niet uitkomt. ‘’Lief’’ moet echt even bij zichzelf nagaan of hij of zij échte aandacht kan geven op dit moment. En als dat niet zo is, spreek dat dan uit. Altijd beter dan een gesprek voeren wat voor de een belangrijk is, terwijl de ander er niet bij is met zijn of haar hoofd. Zoek in dat geval naar een moment dat wel uitkomt, liefst binnen 24 uur. #relatietip #relaties #relatieadvies #liefde #verbinding

Begin december einde van de dag kwam een moeder met haar dochter voor een intakeconsult.
De dochter had al lange tijd enorme last van vermoeidheid, diarree, zware benen, geen eetlust en totaal geen energie.
Ze zaten beide tegenover me en waren echt wanhopig. Bij de huisarts weggestuurd met prikkelbaar darmsyndroom en leer er maar mee leven.
Na een uitgebreide voedingsanamnese en uitleg dat ik haar kon helpen mits ze haar voedingspatroon echt ging omgooien, zei ze volmondig JA ga ik doen. Ik wil alles doen om mee beter te voelen.
Ze ging naar huis met veel nieuwe informatie en een darmmicrobioomonderzoek. Dan krijgen we inzicht in de disbalans in haar darmen en ontstekingen. Na een paar weken zagen we elkaar weer om de uitslag te bespreken. Het was redelijk goed gelukt om nee tegen suikers en gluten te zeggen en ja tegen groenten, goede vetten en regelmaat. Uit het onderzoek kwam een hele hoge zonuline waarde. Ook wel bekend als 'lekkende darm'. Ook waren er bepaalde slechte bacteriën verhoogd en de goede heel laag.
Dit was goed te behandelen met de juiste ondersteuning met supplementen en probiotica. Zowel moeder en dochter waren blij dat er iets uit het onderzoek was gekomen en dat het aangepakt kon worden. De volgende keer zagen we elkaar na zes weken en het was zo bijzonder, ik zag een heel ander persoon voor me zitten. Haar ogen straalden en ze was vol energie. Ze voelde zich zo veel beter en was dankbaar dat ze JA het gezegd op dit traject en deze verandering in haar voeding en leefstijl.
Meer lezen van Kim: klik hier. 
 #krachtvanvoeding #orthomoleculaire therapie #darmonderzoek

Denk je eens in… Hoe zou het zijn, als je in het dagelijks leven, innerlijke rust, energie, geluksgevoel, ontspanning, vertrouwen en plezier ervaart? Dat zou toch heerlijk zijn!
Heb jij weleens last van stress, negatieve gedachten, het gevoel dat je zoveel moet, er van alles van je wordt verwacht, je (soms) niet meer happy bent op bepaalde gebieden in je leven, je niet weet welke keuzes je moet maken?
Bij Praktijk Focus & Flow gaan wij vanuit volledige aandacht, rust en vertrouwen naar een nieuwe balans.
Dit doe ik door: - aurareadings te geven die je helderheid, bevestiging of richting geven. Dit kan ook bijdragen je balans en energie terug te vinden. - coaching waarbij ik jou help om vrijuit te praten over wat je bezighoudt en bij het toelaten en stilstaan van pijnlijke gevoelens.
Je knapt op als alles wat je denkt en voelt aandacht en erkenning krijgt. Dan ontstaat er duidelijkheid en komen er inzichten, lost de strijd op en is er rust en opluchting. Na één of enkele sessies merk je al duidelijk verschil. Heb jij interesse, vragen of wil je kennismaken? Je kan Tamara Traupe bereiken via 06-11596332 of bezoek mijn website Praktijkfocusflow.nl.

Vind jij het lastig om NEE te zeggen?

Ga je altijd maar door met wat er van je verwacht wordt? Zeg dan eens JA tegen een Rebalancing-sessie!

Rebalancing is een aandachtige, trage vorm van aanraking en massage die ontspanning brengt. En lichaamsbewustzijn verhoogt. Op de massagetafel kom je makkelijker van je hoofd naar je lijf. Ga je meer voelen. 

Na één sessie voel je je meestal lekkerder in je vel, levendiger, meer aanwezig. In de loop van een paar sessies word je stabieler en ervaar je meer zelfvertrouwen. Je kunt steeds meer beschikken over de wijsheid van jouw lichaam.

De drempel om een sessie te boeken is nu super laag. Ik ben in opleiding en reken daarom geen kosten. Voor meer info over Rebalancing kun je kijken op www.rebalancing.nl. Of je neemt direct contact met mij op. 

Martin Stam: 06-12710877 en martinstam@dds.nl. 

Kunnen we meteen een sessie boeken. 

JA, toch? 

 

Herstellen is niet leuk maar wel goed! 

Dat zeggen we vaak in de Epiphora training voor mensen met onverklaarbaar uitblijvend herstel. 

Mensen staan in hun weg in herstel vaak in de "fight-houding." Ze werken zo hard om te herstellen, dat ze daardoor vaak ook niet meer goed kunnen voelen. 
Voelen heb je nodig om te weten wat je behoeftes zijn. "Wat heeft mijn lichaam nodig. Wat heb ik nodig. Welke emoties zijn van belang om naar te mogen luisteren."
Om te kunnen voelen moet je eerst een beetje meer ontspannen. 

In elke cursus komt er vaak een omslagpunt bij veel mensen. Dan voelen de cursisten zich niet fijn, ze zijn emotioneel, verdrietig.. Soms komt er zelfs rouw boven omdat met terugwerkende kracht gezien wordt wat men mist.  

Voor ons als docenten is dat een goed teken. Hoe intens het ook kan zijn. 
Voor voelen is rust nodig. En ontspanning. Uit die fight stand! 
En uit de fight stand betekent: richting herstel-stand! 
 

Epiphora draagt bij aan ontspanning van het zenuwstelsel en een betere doorbloeding van de hersenen. De betere doorbloeding  zorgt ervoor dat alle delen van de hersenen beter van bloed en zuurstof voorzien kunnen worden. De rest van het lichaam heeft hier veel baat bij!
De aderen in de rest van het lichaam hoeven vervolgens niet meer "in een kramp" te staan om zoveel mogelijk bloed richting het brein te duwen. 

De rest van het lichaam kan meer gaan ontspannen wanneer de hersenen beter doorbloed raken. Er komt nu meer zuurstof (en de zo belangrijke CO2) in het gehele lichaam. 
Er komt meer energie en rust. 
En herstel zet zich in... 

www.epiphoraamsterdam.nl

‘Looking for balance’, diverse materialen, 140X80 cm.

Mooi of lelijk, arm of rijk, licht of donker, goed of slecht, wijsheid of onverschilligheid, liefde of haat?Allemaal uitersten, maar er bestaat nog zoveel tussenin. Wie bepaalt wat mooi of lelijk is? Veel is subjectief en soms is de overlapping groot. Haat zou gekwetste liefde kunnen zijn, schoonheid vind je ook in imperfectie. Arm en rijk leiden tot problemen voor onszelf of de wereld. Waar twee mensen ruziemaken, vinden ze allebei dat zij aan de kant van het gelijk staan. Tijdens het donkerste moment van de nacht vind je ook stilte en een prachtig uitzicht als je naar de sterren kijkt.

Uiteindelijk kan goed niet zonder slecht en mooi niet zonder lelijk, al bestaat er natuurlijk ook een mate van consensus over wat werkelijk kwaadaardig of juist liefdevol is. Uitersten en het onderlinge verschil daartussen kunnen zorgen voor ongemak, ontevredenheid of erger. Uiteindelijk gaat het om het zoeken naar evenwicht, het in balans brengen van die uitersten.

Balans is zo ongeveer het kernwoord als je het over gezondheid in de breedste zin van de betekenis hebt. Niemand is zo vertrouwd met het zoeken naar balans, dan diegene waarvoor gezond zijn niet meer vanzelfsprekend is. Als je lichaam of geest minder functioneert, houdt het zoeken nooit op. Er is geen vertrouwd moment waarop je jouw balans gevonden hebt. Elk uur, elke dag, elk moment vraagt om een andere, een nieuwe balans. De balans van gisteren is niet dezelfde als vandaag. Hij is grillig, onberekenbaar en hij ontglipt ons bij elke onverwachte beweging of activiteit.

Als het om balans gaat, zijn diegene voor wie het leven niet over een rechte lijn verloopt de  specialisten, de kenners. Vertel ze niks over balans. Zij weten hoe vluchtig en ongrijpbaar die is, maar zij weten ook hoe waardevol en dankbaar het kan zijn als ze voor heel even hun balans gevonden hebben. De balans tussen verdriet en levensvreugde, grootse en kleine momenten, hulp en zelfstandigheid, beweging en stilstand, pijn en verlossing…

De wereld kan iets belangrijks, iets essentieels van hen leren. De zoektocht naar balans en hoe je daarmee om gaat. Want die wereld lijkt de laatste tijd steeds vaker uit balans en daardoor zo hard en onrechtvaardig. We lezen vooral slecht nieuws en veel mensen worden steeds extremer in hun opvattingen en de manier waarop ze die uiten. Eigenbelang lijkt belangrijker dan het gezamenlijke belang. Gelijk krijgen belangrijker dan gezamenlijkheid. We luisteren minder naar elkaar en stemmen meer op uiterste of op één-issue partijen.

Het fundament onder ons leven lijkt af te brokkelen, de zorg, de veiligheid, het onderwijs, een huis. Onze vanzelfsprekendheden, zijn zo vanzelfsprekend niet meer. En dat is nog eens extra beangstigend als je alleen staat of je omstandigheden of je gezondheid kwetsbaar zijn.

En toch geloof ik dat alles uiteindelijk streeft naar balans en dat, als we veel negatieve berichten lezen, er ergens ook een tegenhanger moet bestaan. Dat er in de wereld ook veel goeds en moois gebeurt, waarvan we misschien niet direct op de hoogte worden gehouden, maar wat wel degelijk bestaat. Daarop vertrouwen, beschouw ik als troost en daarover wilde ik een schilderij maken. Dit werk gaat dan ook over het zoeken naar balans en de keuzes die we daarbij maken.

Zoveel mensen leven met verdriet, problemen of zorgen die onzichtbaar zijn voor de buitenwereld. Een moment van herkenning, een berichtje of een lief woord, kan vandaag al het verschil maken in de balans tussen zichtbaar en onzichtbaar, wanhoop en hoop, leegte en vervulling, onverschilligheid of liefde. Elk klein gebaar, alles helpt mee om samen de balans te bewaren.

Laten we vandaag allemaal een lief berichtje naar iemand in het bijzonder schrijven Laten we er voor zorgen dat tientallen medemensen vandaag glimlachen, zich gezien, begrepen en gesteund voelen en dat in elk geval voor vandaag de balans doorslaat naar positief en samen.

Bekijk mijn werk op deze website: www.maschadelena.nl

“Pfoe, ik weet niet of ik dit kan hoor, ik vind dit niet leuk.” Met betraande ogen kijkt ze me aan.
“Het is oké”, zeg ik tegen haar. “Haal maar even diep adem.” Ze zitten tegenover me. Jarenlang getrouwd en 4 kinderen groot gebracht, maar ze zijn niet gelukkig samen. Niet meer. Ze zijn elkaar kwijt geraakt en voelen geen verbinding meer.
Eigenlijk al niet meer sinds hun eerste kind werd geboren. Of zelfs eerder? Ze weten het niet goed meer. Wat ze wél weten is dat ze zich niet meer kunnen verschuilen achter ‘het druk zijn met de kinderen’, nu de kinderen alle vier volwassen zijn en hun eigen weg bewandelen.
De afstand tussen deze man en vrouw is pijnlijk zichtbaar geworden. “We lijken wel vreemden van elkaar”, zegt de man. “En misschien nog wel minder dan dat, want vreemden zouden tenminste nog beleefd tegen elkaar zijn.” In ieder artikel over het verbeteren van je relatie lees je het advies dat je moet leren goed te communiceren.
Maar hoe doe je dat, en zeker na zoveel jaar? Om goed te kunnen communiceren, helpt het om inzicht te hebben wat je allemaal met je meedraagt. Wil je meer lezen?
Ik schreef hierover een artikel voor Ouders. (https://www.ouders.nl/relatie/jeugd-impact-op-relatie-ongezonde-relatiepatronen) #relatietherapie #groei #leren #rugzak #verhalenuitdepraktijk #liefde #verbinding #imagorelatietherapie Wil je meer weten over imagotherapie klik hier.  
 

Kundalini: De opkomst van je levensenergie.
Kundalini is een Sanskriet woord dat letterlijk "opgerold" betekent. Ook wel je levenskrachtenergie genoemd die sluimert aan de basis van je wervelkolom. Wanneer deze energie ontwaakt, stijgt ze op langs je ruggengraat. Onderweg opent Kundalini de energiecentra. Dit proces staat bekend als het ontwaken van Kundalini, en het kan leiden tot diepgaande veranderingen in je bewustzijn en je fysieke lichaam. Kundalini wordt vaak beschreven als een spiraal van energie aan de basis van de ruggengraat. Dit komt omdat het Sanskriet woord "kundala", "spoel" of "spiraal" betekent.

Maar hoe ontstaat een Kundalini ontwaking eigenlijk?
Er zijn veel verschillende manieren waarop een Kundalini-ontwaking kan plaatsvinden - waaronder regelmatige yogabeoefening of meditatie en niet te vergeten d.m.v. LEAP. Bij LEAP kan de energie vrijuit stromen, doordat er geen oefeningen, intenties of wilskracht aan te pas komen. Dit maakt het een natuurlijk en zacht proces. Er zijn veel voordelen aan dit krachtige energetische transmissieproces - waaronder een verhoogd bewustzijn, in contact zijn met je intuïtie, het loslaten van mentale en lichamelijk blokkades - onder andere! Ben je benieuwd wat het proces voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom bij een van de groepssessies. Het boeken van een privésessie is ook mogelijk.

Groepssessie maandag 17 april van 19:00-21:00 uur
Tt. Vasumweg 24D, Amsterdam
Kijk op www.innerforce.nl voor meer informatie en het boeken van een sessie.
Of stuur een mail naar cindyscrhoers@outlook.com
#energywork #energyworker# EnergyWorkers #kundalinitribe #energyworkersofinstagram #kundaliniawakening #KundaliniEnergy # kundalini #kundalinirising #kundalinienergyrising

Een deelneemster was opgevallen dat ze binnen het bedrijf diegene was die al de last-minute klussen toegewezen kreeg. Die ze dan ook nog braaf wegwerkte waardoor ze erg veel overuren draaide. Ze vertelde dat haar vader overleed als ze 5 jaar oud was. Haar moeder heeft haar en haar 2 jongere broers alleen opgevoed. Ze had een gelukkige en fijne jeugd en alle vier hebben nog altijd een goed band met elkaar.

Om te beginnen heb ik haar representanten laten kiezen voor haar zelf, haar vader, haar moeder en haar twee broers. Al snel wordt duidelijk, dat ze de rol van vader op zich heeft genomen en als jong meisje (en dus nu ook nog) alles eraan deed om haar moeder gelukkig te maken.
De representant van vader was erg onrustig en had de neiging haar in de weg te staan. Uiteindelijk kon de representant tegen haar (representant) zeggen, dat hij veel verdriet ervan heeft, dat ze zijn plek heeft geprobeerd in te nemen en dat ze daarmee moest stoppen om haar eigen weg te kunnen gaan.
Ik heb de deelneemster zelf haar eigen plek in de opstelling laten innemen. Door haar een zware steen in de handen te leggen heb ik haar laten ervaren hoe zwaar de klus is die ze aan het dragen is, en die niet van haar is.
Ze heeft de klus/steen aan vader gegeven die blij was dat hij deze van haar terug kreeg. Ik heb de twee nog gevraagd, wat helende zinnen naar elkaar uit te spreken. De deelneemster ervoer onmiddellijk dat een grote last van haar schouders was gevallen.

Op 22 april 2023 biedt Florian (deze keer zonder Gertrud omdat ze drie maanden met sabbatical is) weer een middag met systemische (familie-)opstellingen aan. Of je nu worstelt met problemen op het werk, persoonlijke uitdagingen ervaart of meer inzicht wilt krijgen in familierelaties, systemische opstellingen kunnen je helpen om de dieperliggende structuren en dynamieken bloot te leggen die deze situaties beïnvloeden.
Door deel te nemen aan een middag vol systemisch werk, kun je waardevolle inzichten opdoen over jezelf en de wereld om je heen. Dit biedt je de kans om vanuit een dieper niveau te begrijpen wat er precies speelt en waarom. Een van de grootste voordelen van systemische opstellingen is dat ze je in staat stellen om je eigen rol en verantwoordelijkheid te begrijpen in situaties.
Dit geeft je de mogelijkheid om echt te veranderen wat je wilt veranderen en om te groeien als persoon. Of je nu een nieuw perspectief op jezelf en je leven wilt krijgen, of op zoek bent naar concrete stappen om je situatie te verbeteren, systemische opstellingen bieden een waardevolle en unieke manier om dit te bereiken.
Voor verdere informatie kun je op mijn website kijken: https://www.florianstadler.nl/familieopstellingen of direct met mij contact opnemen.

#familieopstellingen #verdieping #systemischwerk #systemischeopstellingen #systemischdenken #systemischetherapie #opstellingen #familieconstellaties #constellaties #therapie #coaching #persoonlijkeontwikkeling

Vriendschap en Homeopathie...wat hebben die met elkaar uit te staan? Dagelijks ontmoet ik mensen in mijn werk die zich graag beter willen voelen in relaties. Niet per-sé hun liefdesrelatie maar in het algemeen, de relatie die zij hebben met hun omgeving, hun collega's, hun ouders, hun kinderen, hun huisdieren en hun vrienden. De beschrijving die Wikipedia geeft over Vriendschap: het hebben van vertrouwen in elkaar; positieve wederkerigheid: een gelijkwaardig geven en nemen tussen de twee vrienden; de mogelijkheid om jezelf te zijn, je eigen gevoelens te uiten en fouten en vergissingen te durven maken zonder bang te zijn dat je daarvoor wordt veroordeeld. Kun jij dat? jezelf zijn? Je gevoelens uiten? Zonder bang te zijn daarvoor veroordeeld te worden? Tijdens de gesprekken die we hebben wordt langzaam duidelijk dat het helpt als je eerst leert in vriendschap met jezelf te leven...leert jezelf trouw te blijven, je behoeften en je gevoeligheden leert kennen en durft te vallen om vervolgens weer op te staan. In het leven hebben we manieren gevonden om ons hoofd boven water te houden in situaties waarin we ons ongemakkelijk voelen, dat gaat vaak ten koste van de heelheid van je stralende zelf...je geeft meer dan je kunt ontvangen, je glimlacht terwijl je pijn voelt...je kunt je voorstellen dat dat een vriendschap niet ten goede komt. De middelen die ik voorschrijf helpen je je eigen beste vriend te worden, door vrede te sluiten met het verleden, door de handrem die door het leven heen steeds strakker aangehaald werd voorzichtig weer eraf te halen. Dan wordt je de beste vriend van jezelf, van anderen...

Je adem heeft niet alleen helende kwaliteiten, maar is ook een (altijd aanwezige) ingang om plezier, intimiteit, vriendschap en verbondenheid met jezelf te ervaren.
Hoe adem jij als je ontspannen en blij bent? Wanneer je jezelf viert of een goed gevoel hebt over jezelf? Een vreugdevol moment nog meer leven in wilt blazen, of wanneer je vrijt?
Probeer eens op een willekeurig moment hoe je je adem zo prettig, speels of intiem mogelijk kan maken voor jezelf! Moet de adem groter, of wat sneller of juist trager? Hoger in de borst, of juist in de flanken of buik? Het mooie is namelijk dat de adem niet alleen weerspiegelt hoe jij je voelt, maar dat een liefdevolle adem je gemoed ook kan beïnvloeden!
Gewoon proberen… in de supermarkt, terwijl je naar muziek luistert, op de fiets, of nu je dit leest! :) Wil je een keer onder begeleiding ervaren wat een bewuste adem allemaal kan doen? Meer informatie op https://breathful.nl en https://www.instagram.com/ista_breathful/ Ista Boszhard - ademcoach #adem #transformatie #ervaren

Veel mensen hebben er in de winter meer last van: minder energie, moeite met opstaan, lusteloos gevoel.
Deze zogenaamde 'winterblues' heeft grotendeels te maken met een gebrek aan daglicht tijdens de wintermaanden. In deze blog lees je wat je er aan kan doen.
1. Iedere dag een wandeling buiten en het liefst in de natuur. Frisse lucht, licht en groen werken positief en geven energie.
2. Zorg dat je daglicht binnen krijgt op je werk en thuis. Open de gordijnen 's ochtends.
3. Beweeg, sporten is niet alleen goed voor je lichaam, ook zorgt sporten ervoor dat je darmen worden geactiveerd en er worden goede stofjes aangemaakt zoals endorfine en serotonine die goed zijn voor je gemoedstoestand.
4. Vitamine D. In deze tijd van het jaar is er weinig zonlicht daarom is het zo belangrijk om in de winter extra vitamine D te nemen. De hoeveelheid hangt af van je vitamine D waarde. De optimale waarde is rond de 100 nmol/l.
5. Doe iedere dag iets rustigs voor je zelf om tot rust te komen. Wat jij prettig vindt, meditatie, yoga, ademhalingsoefeningen etc.
6. Vermijd blauw licht van schermen minimaal 2 uur voordat je naar bed gaat. Het blauwe licht van schermen verstoord namelijk de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon. Hierdoor kun je slechter gaan slapen waardoor je overdag minder energie hebt. Luister muziek of lees een boek.
7. Ten slotte heeft voeding ook veel invloed op de winterblues. Denk aan warme gerechten, pap, soepen en vooral omega 3 (vette vis, lijnzaad, hennepzaad, avocado) heeft een positef effect op je hersenen. Warme chocolademelk is niet voor niets heerlijk in de winter! #winterblues #vitamine D #orthomoleculaire therapie #iederedagwandelen
Kim Vogel www.naturalhealthcoaching.nl

In je ruggenmerg en tussen je hersenvliezen zit een vocht. Dit vocht beweegt traag heen en weer op een ritme, dat los staat van je ademhaling en je hartslag.
Dit vocht is de aansturing van je zelfhelende vermogen. Door spanningen en stress kunnen er blokkades in je lichaam ontstaan die dit vocht beletten om vrij te stromen.
De cranio-sacraal healing is er op gericht om deze blokkades op te heffen en jou tot een diepe ontspanning te brengen. Hoe werkt dat in de praktijk? Je ligt op je rug op de behandeltafel, gewoon met je kleding aan. Mijn handen zal ik op verschillende plekken van je wervelkolom en je hoofd voor een bepaalde tijd neerleggen. Ik voel dan het ritme van het vocht en ga daarin mee bewegen om het te stimuleren. Deze bewegingen zijn fysiek gezien heel subtiel en nauwelijks waarneembaar.
Op energetisch niveau kan er van alles plaats vinden, waardoor je van alles kunt gaan voelen. Soms fysiek, door het warm of koud te krijgen, lichte schokjes of trillingen te voelen. Soms emotioneel door verdriet, opluchting of andere emoties te voelen. Vaak kom je in een diepe ontspanning terecht en dat kan ertoe leiden dat je zelfs eventjes in slaap valt. Ben je benieuwd naar deze ervaring of heb je er vragen over, neem gerust contact op! 06-34951943

Ze deed voor haar massage haar verhaal en leek soms weg te zinken in allemaal emoties. Onbereikbaar en verzwolgen door wat ze voelde. 
Ik sprak haar aan op haar innerlijke kracht. Haar licht. 
Ze keek me aan. Ik zag wat er gebeurde. Ze maakte contact met haar diepere zelf. Mijn ogen werden een beetje nat. Wanneer dat gebeurt weet ik dat ik met iets diepers in contact kom. 
Haar woorden liet ik even voor wat ze waren. Ik nam haar mee naar de energie van het verhaal. Vroeg haar wat er gebeurde. 
Ze kon voelen dat ze van zwaarte naar "verbonden voelen" ging.
Ik gaf haar aan dat ik zag gebeuren dat ze van menselijke emoties waarbij ze zich niet droeg, naar menselijke emoties was gegaan waarbij ze zichzelf met haar ziel droeg. Zonder alles te ontkennen... maar met eigen draagkracht en liefde. 
"Maakte je contact met je ziel?"
Verbaasd keek ze me aan. "JA!!" zei ze. 
Toen ik haar vroeg hoe het voelde, viel ze stil om het gevoel in woorden te kunnen vangen. 
"Ik voelde me... Ik voelde me voor het eerst sinds lange tijd niet meer eenzaam."
Ze begon te huilen. Van ontroering. Van de liefde die ze voelde. Midden in al het vreselijks dat ze nu meemaakte, had ze contact weten te maken met haar ziel. Haar innerlijk licht had zich laten zien. 
Niet veel later viel ze weer in het diepe. Ze "verdween" weer. Met warmte gaf ik aan: "heeee... waar ben je? Voel je dat je weer helemaal wegvliegt in de diepte?"
Na die woorden was ze er weer. Ze voelde weer.. Maar nu weer met haar eigen draagkracht. 

Het is zo belangrijk dat we onszelf leren dragen in alle hevigheid. Dat we altijd weten dat onze ziel er is. Dat het in onze ziel altijd vol met liefde is en dat we ons zelf vanuit daar altijd kunnen ondersteunen in wat we ook voelen. 
We hoeven geen emoties te ontkennen. Maar we hoeven ze niet te worden of ons over te laten nemen.
Als we ons "gewicht" weten te verdelen over twee benen, namelijk de ziel en ons menselijk voelen... Dan is dat de perfecte balans! 

We namen een mooi beeld mee in de massage. Het beeld van de ziel die altijd overal bij haar is. Haar ziel die haar draagt en ondersteunt in wat ze dan ook voelt. Ze kwam eenzaam maar het leek alsof ze samen met iemand erbij weer weg ging. 
Esther Zwietink www.perlarosa.nl 
#massage #ziel #zielenwerk #bezield #gedragen #liefde #warmte #steun #reading #NDSM #mediumschap 

Een mooi Hawaiiaans verhaal genaamd "The Bowl of Light" (de Kom van Licht) herinnert ons eraan dat het nooit te laat is om je leven om te keren en te leven vanuit licht en liefde.

We worden allemaal geboren met een perfecte kom vol licht, een geschenk van onze Aumakua - Bronenergie, ons Hoger Zelf. Deze kom is het vat van wie we zijn. Als we leren dit licht te respecteren en te koesteren en ons leven vanuit liefde te leven, kunnen we ons hoogste pad op deze planeet creëren. Als onze kom vol licht is, is er genoeg liefde en energie beschikbaar om alles wat we doen te voeden en te inspireren.

Leven en slechte keuzes kunnen het licht verdringen
Als we echter het contact met dit licht verliezen en angstig, veroordelend of negatief worden, wordt elke keer dat we dat doen een steen aan onze schaal toegevoegd, waarbij elke steen een deel van het licht verdrijft. Als we lang genoeg in dit patroon blijven, kan onze kom met licht uiteindelijk een schaal vol stenen worden, waar geen licht meer op kan schijnen.

Het verhaal biedt echter hoop; als onze kom ooit zo vol stenen raakt dat het voelt alsof het licht uit ons leven is verdwenen, leren de Hawaiianen ons dat we alleen maar de kom hoeven leeg te gooien. Nu de stenen weg zijn, kan onze schaal onmiddellijk weer vol licht komen te staan.

 

Het is nooit te laat
Er is een eindeloze voorraad Bronenergie en we kunnen onze vrije wil op elk moment gebruiken om een ​​positieve verandering teweeg te brengen. Het is nooit te laat om terug te keren naar het licht en ons leven te leven vanuit liefde. Wij zijn dat licht. Het enige dat nodig is, is een verschuiving in perspectief, de beslissing om onze kom te kantelen en los te laten wat ons niet dient. Dan kan het licht weer naar binnen stromen.

 

Oefenen
Aan Hawaiiaanse kinderen werd geleerd om te oefenen met dit principe. Elk kind krijgt een persoonlijke kom, die het zelf mag versieren. Elke keer als het kind iets negatiefs doet of denkt moet ze een steentje in de kom doen, zodat ze zich bewust wordt van wat ze deed. En dan: – heel belangrijk – elke avond voordat ze gaat slapen moet ze alle stenen weer uit de kom gooien, zodat haar licht weer volop kan schijnen. Waarmee ze zichzelf vergeeft en vanuit licht en liefde de nacht ingaat.

Jij kunt dit ook ervaren. Probeer het maar eens door enkele weken een (lucifers)doosje bij je te dragen. En telkens als je angstig bent, een oordeel of negatieve gedachte hebt daar een propje papier in te doen. Gooi dan steeds het doosje aan het eind van de dag leeg, zodat je licht weer kan schijnen.

Want ook jij mag leven vanuit licht en liefde.

Natuurlijk laat ik mij als masseur ook graag masseren. Daarvoor wissel ik regelmatig uit met Larisa, een klant die zelf ook een massage-opleiding is gaan volgen. Zij ontvangt mij deze avond, zoals altijd, hartelijk. We praten uitgebreid bij over onze persoonlijke situaties want door de jaren heen zijn we bevriend geraakt. En aangezien ik al veel massages met Larisa uitwisselde is onze vertrouwensband groot. Als ze vraagt wat ik vandaag nodig heb voel ik me vrij om mijn diepere wensen uit te spreken.
Het is fijn om te merken dat ze daar zonder oordeel naar luistert. Ze vertelt me over een massage sessie met een klant, welke zeer intuïtief was en in communicatie met hem tot expressie kwam. Beiden hadden die sessie als heel fijn en bijzonder ervaren. De standaard massagegrepen en -volgorde werden daarbij losgelaten en er mocht spontaan ontstaan wat zich aandiende.
Ze stelt me voor om vanavond op soortgelijke wijze te werken. Ik ga daar graag mee akkoord, benieuwd naar wat komen gaat. De massagekamer is lekker warm, net als de doek die ik over me heen krijg. Larisa nodigt me uit om in een willekeurige houding op de tafel te gaan liggen, zoals het voor mij prettig voelt. “Ik pas me wel aan, ik kan overal bij” zegt ze.
Maar gewoontegetrouw ga ik toch op mijn buik liggen met mijn hoofd in de steun. We beginnen met contact maken en ademen. Wat is dit toch steeds weer een geweldige manier om in het hier en nu te komen en aandacht te krijgen voor mijn lijf en wat zich daar afspeelt. Ik word er aangenaam rustig van en wil me alleen nog maar overgeven aan die zachte stevige handen die ik voel op mijn rug, billen, benen en (nog wat koude) voeten. Als de massage is begonnen en ik bewust adem voel ik me meer en meer uitgenodigd om mijn lichaam de ruimte te geven en alles te ontvangen wat het wil. Al vrij snel verander ik van houding, haal ik mijn hoofd uit de steun en op tafel en draai me lichtjes meer op mijn zij.
Het is fijn om te merken dat dat Larisa geenszins stoort in haar werk. Integendeel, ze gaat er vloeiend in mee en past de massagebewegingen geruisloos aan. Nee, niet helemaal geruisloos. Ze benoemt in woorden hoe het voelt om dit te ondergaan en te geven: “Lekker, lekkerrr!” En ze ademt hardop mee. Ze nodigt mij uit om zelf ook geluid te maken: hardop te ademen, te kreunen of te zuchten. Tot woorden kom ik niet, dat past nu blijkbaar niet zo bij me. Larisa voelt feilloos aan wat mijn lijf vraagt.
Het aanraken staat centraal, massagetechnieken doen er nu niet toe. En omdat ik me vrij voel om mee te bewegen, waar Larisa speels mee omgaat, kan het zomaar zijn dat mijn been op haar schouder komt te liggen, mijn armen langs mijn hoofd omhoog steken of mijn buik zich tegen die van haar vleit. Allemaal goed. Als Larisa zachtjes mijn basis chakra met mijn hart chakra verbindt voel ik emoties van verdriet, spijt en verlangen opkomen.
Ik laat ze gewoon komen en snik wat, want huilen lukt me sinds mijn jeugd nog nauwelijks. Het voelt oké, want ik ben niet alleen, ik word niet afgewezen maar gezien. De emoties verdwijnen weer zonder dat ik er iets me hoef. Als afsluiting van de massage legt Larisa de doek en een warme deken over me heen wat een heerlijk koesterend gevoel geeft.
Zo mag ik rustig bijkomen. Ik heb werkelijk geen idee hoe lang de sessie heeft geduurd - het blijkt toch wel anderhalf uur te zijn geweest – het is helemaal goed zo. Ik voel me heerlijk en kijk dankbaar terug op een bijzondere ontmoeting: een liefdevolle massage als een intuïtieve dans. Het was voor mij als ervaren masseur ook zeer inspirerend en ik weet: vanaf nu zal geen enkele massage die ik geef meer dezelfde zijn. Lieve Larisa, dankjewel voor dit hartsgeschenk.

Dansen met het leven. Toen ik dit thema las ging ik gelijk glimlachen van binnen en ging het áán in mij. Het spreekt me zo aan omdat ik van nature levendig ben en van bewegen houd en daarin is dansen mijn favoriet. Het maakt me blij, vrij, soepel van lijf en geest en geeft contact en verbinding met mezelf en anderen. Tegelijk hoor ik in deze zin ook, 'flirten met het leven, het leven van de lichte kant bekijken, aan de zwier gaan met dat wat zich aandient'.
Als ik kijk naar de pijlers waar ik de laatste jaren graag mee werk dan komen die hier alle drie in terug: nl: er is identiteit en zelfliefde nodig om te durven dansen, 't verhoogt de intimiteit met jezelf en de ander en het doet je seksuele energie stromen. Om goed te kunnen dansen met het leven is het mijns inziens handig als je de donkere kanten erbij leert nemen. Ik kom uit een gezin waar de donkere kanten van het leven verhuld werden, 'doe maar gezellig, leuk, aardig en help je medemens'. In de loop van mijn persoonlijk ontwikkelpad leer ik steeds meer om de polariteiten in mij samen te laten gaan.
Licht en donker, rust en bewegen, oppervlakkigheid en diepgang. Waardoor het leven inderdaad meer als een dans wordt. Dan val ik samen met hoe ik bedoeld ben. Dat doet mij stralen. En hoe leuk is het dan om te lezen dat het op 8 november de dag van de stralende beroepen is. Als haptotherapeut raak ik mensen letterlijk en figuurlijk aan. Waardoor zij de weg terug naar hun authentieke, mooie ik vinden. Zij meer gaan stralen van binnen uit. Ik werd laatst door mijn heldervoelende voetzoolreflextherapeut gekarakteriseerd als lichtbrenger. En in een hele mooi nascholing van het LTC werd mijn kwaliteit als enthousiasmeerder benoemd. Soms zeggen clienten mij, als ik met ze in de aanraking gewerkt heb, 'het lijkt wel of ik 'ingestraald' ben met je aandacht en affectie'. Dus ik geloof wel dat ik mezelf kan scharen onder de stralende beroepen. In combinatie met het systemisch gedachtegoed, het Innerlijk-kind-werk en Voice Dialoque heb ik prachtig werk en dans ik door.

Je hebt vast wel eens gehoord dat je darmen je tweede hersenen zijn. Dat zit zo: in onze darmen leven heel veel verschillende soorten bacteriën. Elke bacterie heeft zijn eigen functie en het is belangrijk dat de verschillende soorten bacteriën in balans zijn.
Als het darmmicrobioom in balans is worden er voldoende stofjes aangemaakt die corresponderen met je hersens. De bacteriën sturen ons immuunsysteem aan, beschermen tegen ontstekingen en ziekteverwekkers. De teveel van een bepaalde soort bacterie kan bijvoorbeeld gewrichtsontstekingen geven, histamine (hooikoorts), ook teveel schimmels en gisten geven veel problemen. Door de juiste voeding voor jouw darmmicrobioom en bepaalde pre-probiotica in te zetten, kunnen bepaalde bacteriegroepen toenemen of juist verminderen waardoor klachten afnemen. Je pakt op die manier de oorzaak van je klachten aan.
Met een darm microbioom onderzoek kun je ook achterhalen of jouw lichaam in staat is voeding goed te verteren. Wanneer je voeding onvoldoende goed wordt verteerd, kan voeding gaan rotten in de darmen waardoor een rottingsflora kan ontstaan.
Bepaalde (verkeerde bacteriën) nemen door rotting in de darmen juist toe waardoor een verkeerd evenwicht ontstaat. Het verkeerde evenwicht kan vervolgens weer zorgen voor buikpijn, een opgeblazen buik, gasvorming, maagzuurklachten, oprispingen en andere vervelende klachten die vaak weggezet worden Prikkelbare darm syndroom.
Ook wordt er met darmmicrobioomonderzoek gekeken naar ontstekingen en de immuniteit van de darmen. Inzicht in de samenstelling van je darmmicrobioom is echt heel belangrijk en met ontlastingsonderzoek kan dit goed in kaart gebracht worden. Hoe werkt het? Tijdens een intakegesprek bespreken we welk onderzoek voor jou geschikt is. Je besteld het onderzoek online, je stuur buisjes met een beetje ontlasting naar het laboratorium en twee weken later bespreken we de uitslag. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Kim Vogel - info@naturalhealthcoaching.nl of kijk op mijn website 

2 oktober is het de 'dag van de internationale geweldloosheid'. Een hele mond vol. Waar ik als eerste aan moest denken was geweldloze communicatie… Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord. En denk je… ik communiceer geweldloos! Maar is dat zo? Laten we zeggen… de meesten van ons communiceren in hun eigen ogen ‘geweldloos’, maar hun spreken is tóch doorspekt van verwijten, kritische noten, jij-taal en onduidelijke eisen. Ik zeg natuurlijk niet dat jij dat ook doet, maar … ;-) Dus wat ís geweldloos communiceren eigenlijk? Ik schreef hierover een artikel. Mét hulpbladen om te downloaden, want je zult zien dat echt geweldloos communiceren nog helemaal niet zo makkelijk is. Lees verder.... 
#geweldlozecommunicatie #communicatie #2oktober #verbinding #jonkhartenziel #relatie

Zo binnen, zo buiten Dat wat je van binnen verandert, zal zich ook in de buitenwereld laten zien. The Secret, positieve gedachten trekken positieve dingen aan, intenties en mantra’s: allemaal manieren om dat wat we van binnen wensen te manifesteren in de wereld. Mooie methoden die ons helpen bij het creëren van het leven zoals we dat graag voor onszelf en onze geliefden zien. En toch….bij mij roept dit ook veel vragen op. Want wat als dat wat je van binnen voelt en ervaart niet past bij de positieve gedachten die je denkt? Je wil bijvoorbeeld je plek innemen als werknemer, ondernemer of gezinslid maar van binnen ben je er stilletjes van overtuigd dat dit niet ‘mag’. Of je denkt je blij en zingt voluit mantra’s maar bent diep van binnen vooral heel erg boos. Ik vermoed dat creëren dan hard werken wordt. En misschien hoopte je op meer resultaat en ga je nog harder aan de slag. Mijn ervaring, zowel persoonlijk als in mijn praktijk, is dat de ware kracht van ‘zo binnen, zo buiten’ ontstaat als je datgene wat er bij jezelf leeft durft aan te kijken. Wat is jouw rol en aandeel in een (ongewenste) situatie? En dan heb ik het niet over ‘grote dingen’ als ziekte en verlies. Wel over gedoe in je gezin of relatie, ongemak op het werk of pijntjes in je lijf. Welke emoties en patronen spelen een rol? Wat kan en wil je anders doen? En dan….dan kan het gaan bewegen. Prachtig! Er verandert iets in jou en let dan maar op wat er om je heen gebeurt. Misschien merk je eerst nog niets, schuurt of duurt het even. Soms is het groots en soms juist subtiel. Maar dát er iets gebeurt, dat beloof ik je. En grote kans dat het past bij jou. Sigrid Weitenberg, GZ-haptotherapeute 06-44708093, praktijklevenmetgevoel@gmail.com Monnickendam en Amsterdam-Noord www.haptonomiewaterland.nl & www.levenmetgevoel.nl
#haptonomie #haptotherapie #haptotherapieamsterdam #levenmetgevoel #zobinnenzobuiten #persoonlijkeontwikkeling

 "Een goede leraar is een goede leerling", aldus Jan Kortie afgelopen weekend tijdens het startweekend van het tweede jaar Ode an die Freude. Dit jaar van de opleiding Stembevrijding gaat over leraarschap. "Ik geef al zo lang zangles", zei een weerstand stemmetje in mij voor aanvang. "Nou wordt het vast hard werken." Ik vond het vorig jaar zo heerlijk om weer even helemaal leerling te mogen zijn, dat ik een beetje opzag tegen het tweede jaar. Het gaf me een gevoel van druk. Alsof leraarschap vooral heel verantwoordelijk en zwaar is. Alsof ik alle wijsheid in pacht moet hebben. Maar niets is minder waar. Juist door mezelf toe te staan om te blijven leren en groeien ben ik in staat om het meest belangrijke te geven wat een leraar te geven heeft: de ruimte aan de de ander om ook te groeien. Wat een top idee! Ik hoef het niet goed te doen, het is al goed! Ik hoef er alleen maar echt te zijn met alles wat ik in huis heb. Op zondag 2 oktober en 27 november geef ik weer een workshop "Zing je hoofd leeg" bij Noord Straalt. Een ochtend om te voelen wat er leeft in je en daar lucht en geluid aan te geven. Een ochtend van in verbinding met jezelf en anderen ademen, zingen en stil zijn. Zodat er ruimte ontstaat voor dat wat wil groeien in jou. Wil je meedoen, stuur een mailtje naar info@nynkadelcour.nl https://nynkadelcour.nl/nieuws/zing-je-hoofd-leeg/
#samenzingen #mantrazingen #zangcoach #stembevrijding #ademwerk #zingenisgezond

  • Dag van de zelfdoding