Ook bij Noord Straalt: 
COVID Revalidatie
bij restklachten na Corona

> Direct aanmelden <

Noord Straalt is een warm centrum voor gezondheid, spiritualiteit en educatie. Klik hier om maandelijks ons STRALEND MAGAZINE met nieuws, info en voordeeltjes te ontvangen.

Beperkingen vanwege Corona-maatregelen?
Bekijk ons ONLINE AANBOD

Blogs geschreven door onze teamleden

Dat kan. Want Massage Landsmeer, een woordeloos helen door liefdevol ontmoeten... bestaat deze maand 20 jaar en geeft twee massages naar keuze cadeau!

Eric Tielemans, inmiddels 69 jaar oud, begon in september 2001 schoorvoetend zijn massagepraktijk in het Dienstencentrum Landsmeer. Schoorvoetend, want hij had – weliswaar goed opgeleid – tot dan slechts vrienden en bekenden gemasseerd. En om het nu professioneel te gaan doen, dat was toch wel spannend. Maar met de support van gevestigde masseurs Marja Lohman en Carol Goede (en later ook Sandra Hendriks) durfde hij het wel aan. Eric leerde veel vanuit hun samenwerking en de praktijk begon goed te lopen.
Ook ontwikkelde hij zich door nieuwe therapieën te leren, zoals Ayurveda, dynamische massage, lymfedrainage, InterX neurostimulatie, zwangerschapsmassage en vooral diverse stijlen van de Hawaiiaanse lomilomi, die zijn specialiteit is geworden.
De lomilomi massage is zo bijzonder vanwege de diepe spirituele verbinding, waardoor heling en transformatie mogelijk wordt. Eric is ontzettend dankbaar voor de Aloha Spirit en wijze lessen die hij uit Hawaii mocht ontvangen en doorgeven. De grootste helende kracht is de liefde en die is de basis van elke massage. Klanten geven keer op keer aan dat zij de koesterende liefde als bevrijdend ervaren en waarderen.
Dat Eric het fijn vindt om te geven blijkt ook uit het feit dat hij in al die jaren veelvuldig vrijwillig massages heeft gegeven op mantelzorgdagen, de Nacht voor de Vluchteling, open dagen, beurzen en festivals. Hij gaf met veel plezier les in ontspanningsmassage en de Flying Dance Meditation. Ook geeft hij al jarenlang maandelijks op Happy Aloha Friday een dag lomilomi massages op donatie voor de stichting Share Aloha, die cultuur-historische projecten in Hawaii ondersteunt. En Eric gaat nog steeds elke twee jaar een maand als vrijwilliger werken in die projecten op Hawaii en Maui.

Sinds 2017 is Massage Landsmeer niet meer gevestigd in Landsmeer, maar verhuisd naar Noord Straalt in Amsterdam-Noord, het centrum voor gezondheid, spiritualiteit en educatie dat hij samen met Esther Zwietink heeft opgericht.
Eric kijkt vol dankbaarheid terug op 20 jaar Massage Landsmeer, vanwege de vele klanten die telkens weer stralen na hun massage. En vanwege de mooie samenwerking met vele collega’s. Hij hoopt nog lang zijn praktijk te kunnen voortzetten en ontwikkelen.
 

Om dit te vieren kan iedereen deze maand meedoen aan een wedstrijd. Hoe?

Schrijf – als je klant bent/was – een originele recensie of schrijf waarom je welke massage zou willen ontvangen of gunnen aan een ander. Stuur je bijdrage naar info@massagelandsmeer.nl Je bijdrage zal mogelijk gebruikt worden op de website of social media, tenzij je aangeeft dat je dat niet wilt.
Eind september worden uit alle inzendingen de twee mooiste gekozen en beloond met een massagebon naar keuze.
Bovendien ontvangt elke klant in de maand september een presentje.
Meer weten? Ga naar www.massagelandsmeer.nl 

Soms wil je iets doen. Iets goeds.. Maar je weet even niet wat. 
Wil je alle corona gedoetjes even vergeten? Dan is een lekkere afval-wandeling een heel goed idee! 
Op 18 september is het weer World Cleanup Day! 
Over de hele wereld gaan mensen hun buurt in om afval te rapen. Dat vindt de natuur lekker! En jouw lijf ook. Bewegen, squats maken en weer doorlopen. 
Wedden dat je op deze manier heel wat stappen op je stappenteller kunt krijgen?
Je kunt je aanmelden of gewoon op eigen houtje gaan. 
Kijk voor meer inspiratie en aanmelding op: https://www.nederlandschoon.nl/supporter-van-schoon/world-cleanup-day/ 
#worldcleanupday #schoon #milieu #samen #liefde #natuur #lopen #squats #oprapen #afval 

Op 21 september begint de herfst. In de nacht van 21 op 22 september is de dag precies even lang als de nacht. Bomen zuigen tegen die tijd de beste voedingsstoffen uit hun blaadjes. Als ze alles eruit gehaald hebben, wordt er een bescherm laagje tussen het bladsteeltje gemaakt zodat de boom niet meer "open staat." Vervolgens kan het blaadje vallen. 
Dit staat prachtig metafoor voor onze eigen jaargetijden. De herfst is een mooi moment om de beste energie uit alle gebeurtenissen nog eens op te zuigen. En vervolgens in alle rust los te mogen laten wat niet meer nodig is. 

Voel ook welke patronen je niet meer dienen. Is er iets in vriendschappen of relaties of manieren van doen wat je los wil laten? 
Dank je patroon dat het je veel gebracht heeft. Zeg dat het nu niet meer nodig is en laat het los.. Het is vaak gemakkelijker dan gedacht. Maar soms moet je gewoon streng zijn tegen jezelf. "Wat had ik nu met mezelf afgesproken?!" 
Lach om je "foutje" en vergeef jezelf. En ga weer door. 
Ook letterlijk kun je opschonen: scroll eens door alle contacten van je telefoon heen. Laat de contacten met een "dank je wel voor ons contact" gaan die je niet meer nodig hebt. Loop thuis al je spullen na. Laat los wat je niet meer dient. Geef het weg om een ander er plezier van te laten hebben. 
We wensen jullie een mooie en kleurrijke herfst. 

 

Toen de eerste lockdown werd aangekondigd bevroor ik. Mijn brein en lijf stopten. Lam lag ik op de grond met een puzzel. De kilo's vlogen eraf. En dat terwijl ik niets deed. Om me heen zag ik ondernemers meteen alles online aanbieden. Online cursus dit, online coaching dat.. 
Wat voelde ik me een kluns van een ondernemer..  Mijn werk is hands-on. Heerlijk om huid onder mijn handen te voelen en mensen te laten ontspannen of van pijn af te helpen! Dat ga je toch niet online doen?? 
Totdat iemand zei: "ik ben net het uitzendbureau ingelopen." Dat was een eureka moment! De website van Randstad voelde als een snoeppot. Want wat zou ik kortstondig kunnen gaan doen wat ik altijd had willen doen?? 
Postbode zijn!! Lopen vond ik heerlijk. Sjouwen ook. En even niets met anderen te maken hebben ook. Stil zijn met mezelf was wat ik nodig had. 
Na een belletje werd ik de volgende dag verwacht bij een depot. 
Vijf weken lang 4 dagen per week heb ik gesleept, gesjouwd, geteld en gelopen. En wat was het fijn..! Juist omdat het voor een afgebakende tijd was. 
Na die vijf weken was de lockdown bijna voorbij. 
De voornaamste les voor mij in die periode was dat het linksom of rechtsom wel goed met me komt. Als je bereid bent even iets anders te doen dan je bedacht had blijk je veel moois mee te kunnen maken. 
Dit vertrouwen en deze veerkracht zijn echt een kado geweest. 
Daardoor kon ik met veel plezier de tweede lockdown ingaan. Want... Ook toen opende ik de snoeppot en voelde wat ik wilde. 
Namelijk een pelgrimstocht lopen. Naar mijn omaatje. 
Een godsgeschenk. Want enkele weken na aankomst bij oma is ze overleden. De liefde voor haar is in die tocht in mij verankerd. 
Laat je dus niet gek maken als het tegen zit. Zoek een snoeppot en graai er iets uit. Iets onverwachts, iets anders dan je ooit had kunnen bedenken! 

Vandaag heb ik een afspraak met Wendy.
Zodra ze plaatsneemt in de stoel tegenover me begint ze te vertellen over alles wat er de afgelopen tijd in haar leven is gebeurd. En dat is veel. Heel veel.
Ik hoor hoe snel Wendy praat: het lijkt wel alsof haar woorden over elkaar struikelen en haar mond uit vliegen. Het is alsof zij zichzelf geen tijd gunt de woorden ook daadwerkelijk te vormen en uit te spreken. Ik vraag haar een pauze te nemen en gids haar aandacht naar haar lijf: hoe zit zij op de stoel? Wat is er van binnen te ervaren? Het wordt direct stiller en rustiger in de praktijk en ook in Wendy. Dan verstrakt ze opeens en uit ze haar frustratie: hoezo moet ik naar mijn lijf? Doe ik het dan niet goed? Moet ik veranderen?
Ik heb je zoveel te vertellen! Oude pijn van niet gezien worden komt op. Tranen stromen. Een grote jemig en een zucht volgen. Wat ben ik hard aan het werk zegt Wendy. Op het werk, met vrienden en in mijn familie. Ik doe alles op kracht, wil het iedereen naar de zin maken en vergeet mezelf. Ik raak overgevoelig voor mijn omgeving en verlies mijn veerkracht. Het voelen en uiten van haar verdriet geeft Wendy ruimte en zachtheid.
Haar kracht verliest ze niet. Integendeel, wilskracht wordt zo steeds meer veerkracht. Een volle en zachte bedding waarin verdriet er ook mag zijn. Vanuit hier kan Wendy steeds meer gaan groeien en bloeien, ook bij uitdagingen op haar pad. Herkenbaar? Je bent van harte welkom om samen met mij te onderzoeken hoe het met jouw veerkracht is. Sigrid Weitenberg, 06-44708093, praktijklevenmetgevoel@gmail.com, www.levenmetgevoel.nl

Veerkrachtig zijn is een fysieke en mentale eigenschap. Het één beïnvloedt het ander. En dat is precies de gedachte waarop de Feldenkrais-methode gebaseerd is. Het aanpassingsvermogen van de hersenen wordt aangesproken door subtiel zelfonderzoek. Door kleine bewegingen verleg je je horizon. Leer je nieuwe bewegings- en gedachtepatronen. Of je nu geestelijk of lichamelijk wilt ontwikkelen: Feldenkrais-lessen helpen op een zachtzinnige manier.
De uitdaging aangaan om jezelf waar te nemen is het uitgangspunt voor de ontwikkeling naar meer veerkracht. In een paar minuten veerkrachtiger worden kan zo: Ga staan zoals je het gewoonlijk doet. Let op je ademhaling, je blikrichting, hoever kun je je hoofd van links naar rechts draaien? Hoe groot en zwaar voel je? En ga dan op een manier staan alsof je wilt loskomen van de grond, alsof je naar boven wilt zweven. Hoe is nu met je ademhaling, je blik en de bewegelijkheid van je nek? En wat is er veranderd in je houding, je fysiek? En hoe verhoudt zich dat wederom tot je mentale staat? Wanneer ben jij veerkrachtiger? www.bewustdoorbeweging.nl 
#bewegen #bewustzijn #Feldenkrais #zacht #onderzoekend

Veerkracht mijn dagelijks werk gaat over veerkracht vergroten. Zodat draagkracht en draaglast weer in evenwicht zijn en je jouw levenspad met lichte stappen kunt bewandelen. Veerkracht, best een leuk woord, 'veer' heeft natuurlijk verschillende betekenissen, denk maar aan een veer die gewicht opvangt (binnenveringmatras) en klappen opvangt (auto) maar een veer is ook kleding van vogels, bescherming, vliegkunst en zo licht als een veertje maar kan wezen. Opveren, terugveren...denk aan een trampoline, hele capriolen kun je erop maken. Door al die veren langs de rand. Als er nu iets mankeert aan je veren, aan de buitenkant of de binnenkant dan kan kun je daar dus wat aan doen. Het leven gooit je zo nu en dan wat toe. Als je in evenwicht bent dan kun je dat opvangen, zonder om te vallen en door mee te veren. Hoe minder veerkracht hoe starder en stijver, hoe makkelijker er iets breekt of valt. Zorg voor je eigen veerkracht, door rust te nemen, of trampoline te springen, maar een bosbad mag ook ;-) dat doen ze in Japan om meer veerkracht te krijgen...met andere woorden: een wandeling door het bos. Tip: Loop van Dieren naar Velp, ga lekker met de trein en een goed boek, bijvoorbeeld 'Het verborgen leven van bomen' . Het is de NS wandeling 'De Veluwezoom'. De wandeling loopt door oude beukenbossen, over de prachtige heide (nu in bloei) en door dennenbossen, langs beekjes en schotse hooglanders...#bos #wandelen #heide #beukenbos #posbank #schotse hooglanders #veerkracht 
Kijk hier op Gerda's site.

" Dat de coronacrisis de levens van de meeste Nederlanders op zijn kop zette is duidelijk.
Afgezien van de eindeloze stroom minder leuk nieuws zijn er gelukkig ook positieve effecten te melden.
Eén daarvan is de extra aandacht voor een duurzamere levensstijl. Het onderzoek dat BeFrank uitvoerde onder ruim 1100 werkenden laat zien dat velen van hen hun levenswijze hebben aangepast. Zo doet ruim 40% vaker de boodschappen lopend of met de fiets. De extra aandacht voor lokale producten is bijna explosief te noemen: de helft van de respondenten geeft aan vaker of veel vaker te kiezen voor bijvoorbeeld groenten en fruit die dichterbij geproduceerd worden. Isabelle van Ast, Brand Manager bij BeFrank: “Goed om te zien is ook dat bijna 80% van hen zich voorneemt om óók in de toekomst een duurzamere manier van leven te leiden.”
Meer inspiratie? Kijk dan op deze site waar meer staat over duurzaam ondernemen en duurzame dinsdag. Deze valt dit jaar op 7 september 2021. 
#duurzaam #duurzamedinsdag #langetermijn #milieu #ondernemen #duurzaamondernemen #samen #samenwerken #eenbetermilieubegintbijjezelf #inspiratie #nietmoeilijk #simpel #kleinbeginnen