praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Noord Straalt is een warm centrum voor gezondheid, spiritualiteit en educatie.
Klik hier om maandelijks ons STRALEND MAGAZINE met nieuws, info en voordeeltjes te ontvangen.

Blogs geschreven door onze teamleden

Ayurveda bij Ginger & Yoga: holistisch leven in de moderne wereld Met meer dan 5000 jaar geschiedenis is ayurveda de oudste vorm van geneeskunde officieel erkend door het WHO.
Wellicht heb je weleens gehoord over de drie typen Vata, Pitta en Kapha of heb je een online test gedaan om meer te weten te komen over jouw constitutie. Of je nu op zoek bent naar een holistische benadering van jouw gezondheidsproblemen of kwaaltjes, of simpelweg wilt leren hoe je beter voor jezelf kunt zorgen, ayurveda is voor iedereen.
Je kunt bij mij onder andere terecht als je spijsverteringsklachten hebt, slecht slaapt, lijdt onder stress of een burn-out of menstruatieproblemen hebt.
Tijdens het eerste consult bespreken we je hulpvraag en gaan we dieper in op je voedingspatroon, routines, slaapkwaliteit en spijsvertering. Middels een pols- en tongdiagnose geef ik je informatie over jouw unieke ayurvedische constitutie en oorzaken van een eventuele onbalans. Aan de hand hiervan maak ik een behandelplan voor je op. Samen vormen we een team, waarbij ik je begeleid gedurende jouw persoonlijke journey. Een traject bestaat vaak uit een kort zuiveringsdieet, voedingsadvies, behandelingen, yoga, ademhalingstechnieken en advies op het gebied van kruidensupplementen.
Ook leer ik je meer over de basis van ayurveda, zodat je begrijpt waarom je uit balans raakt of bepaalde klachten ervaart. Uiteraard ben je ook van harte welkom voor een massage met warme kruidenolie - abhyanga - afgestemd op jouw constitutie. Goed om te weten: bij Ginger & Yoga komen ayurvedische behandelingen in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Meer weten? Klik dan hier 
#ayurveda #ayurvedatips #ayurvedic #ayurvedalifestyle #ayurvedalife #ayurvedicmedicine #vata #ayurvedaeveryday #kapha #ayurvedafood #doshas #ayurvediclifestyle #agni #pitta #ayurvedahealthtips #ayurvedalifestyle #ayurvedamedicine #ayurvedayoga #ayurvedisch #holistic #holistisch #pms #yogaheals #yogaforeverybody

Kinderen als kwetsbare spiegel van kracht.
Mijn zoon is 3 jaar oud als we op het punt staan om met zijn vriend naar het bos te gaan. We wonen hoog en moeten stijle trappen af. Hij geeft aan dat hij bang is terwijl hij al een jaar zelf de trap op en af loopt.
Ik moedig hem aan: ah, dat kan je wel, je bent al groot. Hij gaat de trap af, zijn vriend achterna en als hij bij 1 hoog is draai ik me om en doe de deur op slot. Ik hoor kabaal, hij gaat voorover de trap af, maakt 2 koprollen en komt helemaal beneden tot stilstand.
Hij huilt meteen (dat is een goed teken weet ik) Na een glaasje water, heel veel kusjes op de bult op zijn hoofd blijkt dat alles het nog doet. Als ik 's avonds in bed naar hem kijk schiet ik vol. 'Wat is hij kwetsbaar' zucht ik...
Maar al mijmerend over de gebeurtenis denk ik door: 'Eigenlijk is hij heel krachtig!' Hij is een hele verdieping naar beneden getuimeld en is opgestaan...
Kwetsbaarheid/Kracht eigenlijk zijn het twee kanten van 1 medaille...het is maar net door welke bril je kijkt. Hij liet zijn kwetsbaarheid zien: 'ik ben bang' Ik vertel hem 'wees sterk'. Hij ging de trap af, waarschijnlijk alert, gespannen en op zijn hoede...en daardoor onzeker. Ik had hem ook een handje kunnen geven of voor hem kunnen gaan lopen...dan was hij vol vertrouwen de trap af gelopen... Laat kwetsbaarheid er zijn, dan groeit kracht!
Gerda Greeven is klassiek homeopaat. 
#vallen en opstaan #kwetsbaar #groei #kracht # groeikracht # kinderen

Veel clienten die bij mij in de praktijk komen hebben vanuit huis meegekregen om door te gaan, niet te zeuren, 'daar word je flink van'.
Vaak leef je dan op wilskracht en luister je weinig naar je gevoel.
En niet heel onbelangrijk, signalen worden genegeerd. Je gaat maar door en uiteindelijk pleeg je roofbouw op je lichaam. Je hebt weinig energie en je lichaam raakt uit balans.
Zo had ik laatst een consult met een jonge vrouw van 32 jaar, eerste huis gekocht, midden in de verbouwing en niet naar haar zin op haar werk. Sinds een aantal maanden last van rode uitslag in gezicht, darmklachten en veel hoofdpijn.
Door de verbouwing en gedoe op werk weinig zin in koken en veel afhalen/bestellen. Ook bleef er niet veel tijd over om te sporten of iets leuks te doen.Gedurende het gesprek kwamen de tranen, ze vertelde dat ze maar door ging en geen overzicht meer heeft.
Tijdens het consult neem ik de tijd, we bespreken wat er speelt en samen gaan we op zoek naar de juiste aanpak voor jou. We gaan als eerste bespreken hoe ze liever kan zijn voor zichzelf. Kleine doelen stellen zodat deze ook haalbaar zijn. Leren luisteren en voelen waar heb je behoefte aan; zoet, bitter, pittig, zout, koud, heet.
Maar ook de tijd nemen en er voor kiezen om voor je lichaam te zorgen. Je kwetsbaar opstellen en openstellen voor je valkuilen is moeilijk. Het geeft zo veel inzicht en winst waardoor je de kracht van voeding gaat ervaren. Je krijgt je energie terug, meer zin om te bewegen en de juiste keuzes te maken. Al snel waren haar darmklachten een stuk minder. Kleine veranderingen in haar voedingspatroon hadden veel effect. Ga eens bij jezelf na of je vandaag de tijd hebt genomen om rustig te eten? Heb je iets gegeten waar je echt zin in had of omdat je geen andere keuze had? Heb je een goed gevoel over de eetkeuze die je hebt gemaakt?
Kim Vogel: orthomoleculair therapeute. 
#burnoutvoeding #krachtvanvoeding #orthomoleculairetherapie

Gertrud: "Ik ontmoet net iets te vaak angstige gedachten voor nieuwe of onbekendere situaties.
Dit heb ik onlangs ingebracht als vraag bij mij systemische supervisiegroep. Het leek gelinkt aan mijn oma die bij ons woonde en aan een te weinig ontwikkeld gevoel van zelfvertrouwen.
Deze elementen werden opgesteld middels representanten. In deze opstelling kwam naar voren dat ik weggedrukte boosheid in mij had zitten tav oma. Deze boosheid heb ik ter plekke ruimte gegeven en het geuit. Zo kon ik met een rustiger gemoed op vakantie in deze
post- coronatijd.
In mijn gezin van herkomst deden we vooral aan de gevoelens van leuk, aardig en gezellig. Gevoelens van ongenoegen waren minder welkom. Boosheid heb ik van jongs af aan moeten leren wegstoppen. (Net zoals mijn vader en moeder dat deden). Maar ook mijn bang zijn heb ik lang niet erkend want dat was niet stoer en niet handig. Totdat de bal ik die lang onder water probeerde te houden opeens naar boven popte middels een angstaanval en zich een lichte angststoornis ontwikkelde. Door goede psychotherapie, dagelijks mediteren en het blijven deelnemen aan supervisie waarin we opstellingen doen, ben ik daar grotendeels van hersteld en heet ik al mijn gevoelens zo veel mogelijk welkom!
Wil je een oefening: ga in gedachte terug naar een situatie waarin je boosheid voelde. Stap echt helemaal terug in die film van dat moment en merk op wat je in je lichaam gewaar wordt. Doe dit een week lang dagelijks met verschillende situaties van boos; Zo leer je beter herkennen waar boosheid zich in jouw voelende lijf aandient.
#systemischwerk#opstellingen#groepsverband#representanten#vraag#informatie#inzichten#eigenheid#veld 

Een lang gekoesterde wens komt uit. Ik ben begonnen aan de opleiding "Ode an die Freude" onder de bezielende leiding van Jan Kortie, Anna Fernhout en Sarah Jens. Ode an die Freude is een tweejarige opleiding tot Stembevrijder.
"Wie vrij zingt is een rijk mens" staat in de folder. En: "Onze stem is als een heldere spiegel, waarin we van alles zien, bijvoorbeeld onze controleneigingen, ons terugtrekken, ons forceren. Stembevrijding wil al die krapte in onszelf transformeren tot ruimte. Zodat we vrijer kunnen zingen en vrijer kunnen leven. Zodat we kunnen thuiskomen."
In het eerste jaar ben je vooral leerling. Omdat ik al heel lang stemcoach ben en veel lesgeef is dit voor mij een welkome maar spannende ervaring. Het voelde best kwetsbaar om me weer als leerling op te stellen.
Ik wist niet of ik me over zou durven te geven aan het proces en of ik me zou durven verbinden met mijn mede-studenten. Maar al na het eerste blok voel ik dat juist dat die kwetsbaarheid heel goed voelt en me veel gaat brengen. Door te durven voelen wat er is en dat in adem en klank om te zetten in contact met die ander, komt er ruimte in jezelf.
Ruimte voor verlangen en groei vanuit de bron, in plaats van vanuit doorgaan vanuit angst of moeten. Het gaat niet om mooi of goed zingen, maar om in contact komen met de muziek die door ons heen stroomt en de emotionele bagage die daarbij in de weg kan staan. Echt aanwezig zijn. Het loslaten van de controle geeft me vertrouwen en kracht. Ik ben benieuw wat dit avontuur me nog gaat brengen.
Meer informatie over Nynka en haar werk: klik hier. 
#zingenisgezond #zingen #stembevrijding #odeandiefreude #emotionelebagage #kwetsbaarheid #zangatelierlandsmeer #vliegenboskoor #stemcoach #zangles

In ons leven ligt de nadruk vaak op de yang, het doen, aktief zijn, presteren... Niks mis mee, maar als we niet meer kunnen ontspannen, schakelen naar de yin, ligt burn out op de loer. We kunnen niet meer opladen, ons lichaam heeft moeite te herstellen. Om toch vol te houden maakt de yang overuren en er ontstaat een fysieke harnas en spanningsklachten. Door een shiatsu behandeling kan de yang weer ontspannen, de yin word gesteund en kan de vrijkomende ki (levensenergie) opnemen. De vicieuze circle is onderbroken en de zachte kracht van de yin groeit weer. Met meer innerlijke kracht wordt de harnas overbodig en we vinden een natuurlijke balans tussen yin en yang. We kunnen aktief in het leven staan, maar ook rusten, herstellen, bijtanken en de dans van het leven genieten.
Meer lezen over Monika en haar werk, klik hier. 

Voorafgaand aan een lomi-massage nodig ik je uit om een intentie uit te spreken, je hartenwens. Deze intentie is iets dat je op dit moment in je leven aan het hart gaat: iets wat je los wilt laten, juist wilt manifesteren in je leven of waar je graag beweging in wilt brengen. Deze hartenwens wordt de focus van je sessie.

Ik zeg dan altijd: ‘Pas op wat je wenst, want het kan zomaar uitkomen’. 

Zonder dat je het beseft heeft je lichaam eerdere ervaringen, trauma’s en overtuigingen opgeslagen in je cellen. Dat was een tijdlang dienend en beschermend, maar ze kunnen je ook in de weg gaan zitten bij je wens tot verandering en groei. 

Met herhaalde lange strijkingen worden je cellen uitgenodigd om fysieke, emotionele en mentale stress en overbodige overtuigingen los te laten en ruime te maken voor wie je in wezen bent. In een constante flow en liefdevolle, koesterende aanraking mag je ontspannen in je hele wezen, zodat je los kunt laten.

In tegenstelling tot andere massages is een lomisessie voor veel mensen een intense ervaring. Hoe komt dat? Het zijn de ALOHASPIRIT (liefde, acceptatie, omarming) en de continue FLOW die doet denken aan de bewegingen van de wind en de oceaan die je raken en uitnodigen je over te geven. Zodat iets nieuws geboren kan worden. 

Lomilomi, gegeven in de koesterende alohaspirit van Hawaii helpt je jezelf te omarmen met alles wat je bent. En wat is er meer bijzonder dan dat? 

Ik vind het altijd weer mooi om een tijd na de sessie terug te horen dat een hartenwens is uitgekomen.
Voor meer informatie klik hier. 

Aloha pono, Eric Tielemans

 

Mijn mening is dat technieken er deels zijn om de masseur te beschermen tegen overbelasting van zichzelf. Maar ook -natuurlijk- om de client te helpen om van pijnlijke plekken af te komen. Geweldig. 
Maar.. Wat als de intentie van de handen er niet is...? Of juist te veel is? 
Dan valt de hele massage in duigen. 
Waar zit het hem dan in? 
Als je met mensen werkt moet je niet alleen mensenkennis hebben. Maar wellicht en vooral ook zelfkennis. 
Wat voel je als masseur bij de ander? En bij jezelf?
Iets dat vaak gebeurt bij masseurs is dat ze veel te veel van zichzelf geven. Te hard werken. 
Al zeggen ze niets.. Jij zult het als ontvanger opmerken. 
Hoe voel jij je als iemand in het dagelijks leven te hard voor jou bezig is? De hele tijd om je heen draait en roept :"kan ik nog iets doen?" (Denk maar aan de te opdringerige verkoopster die bij je pashokje staat te vragen.) 
Wanneer iemand als het ware op jou geplakt zit.. dan is dat niet fijn! Het ontneemt jou ruimte. Ruimte om jezelf te zijn. Ruimte om jezelf en je eigen behoeften te voelen. Dit zul je dus ook waarnemen tijdens een massage. 

Andere masseurs beheersen juist de technieken geweldig maar zijn niet "aanwezig." Je denkt als client dan vast: "Hmmm ja. Best lekker. Maar ik mis dat ene ingrediënt." 
Waar is dat hart van de masseur? Dat is gevlogen. Of daar is de masseur gewoon niet mee in contact. 

Net als bij eten. Dat kan geweldig volgens recept zijn maar dat is wat anders dan "soulfood." C'est le ton qui fait la musique. 

Mensen zijn zich vaak niet bewust van de intentie die er van hun handen uitgaat. 
Als je als masseur in contact staat met je hart dan straalt dat via je handen uit naar de ander. De ontvanger zal dit waarnemen! 
Werk dus met wat er in je hart zit. Werk met wat je voelt. Zowel fijn als minder fijn. 
Ben je onzeker en geef je standaard te veel van jezelf? Werk dan aan je onzekerheid en angsten. 
Ben je boos en zit dat in heel je systeem? Werk aan je woede, verongelijktheid, teleurstelling, wanhoop, jaloezie. 
Ben je verdrietig en verlang je naar lichtheid? Werk aan je rouw, afscheid, tranen.. 

Laat het leven van alledag de spiegel zijn voor je innerlijk werk. 
Laat het leven van alledag een uitnodiging zijn om op te schonen. Om vervolgens nog beter te gaan masseren. (Of ontvangen.) 
Meer lezen over mijn werk? Kijk op www.perlarosa.nl

If there's any kind of God in this world it would be in the space between you and me.
Deze tekst komt uit de prachtige film 'before sunrise'.
Om het fragment te bekijken klik hier

Om meer energie te hebben en blijvend een gezonde leefstijl te krijgen met een eventueel daarbij passend gewicht, moet je je gedrag veranderen.  Voordat we nieuw gedrag uitvoeren (en op lange termijn behouden), moeten we hier eerst de intentie toe ontwikkelen.
De intentie hebben is één; die ook echt omzetten in gedrag is weer heel wat anders.
Dit lijkt een kleine stap, maar in de praktijk is er vaak sprake van barrières: drempels die we moeten overwinnen om het gedrag te kunnen vertonen.
Als je weet dat we als mensen liever niet al te veel moeite doen voor dingen, dan kan zo’n barrière onze intentie al snel tenietdoen. Denk maar aan wat er vaak terecht komt van onze goede voornemens rond de jaarwisseling.

Voor de intentie komt ‘motivatie’. Klinkt logisch: als we gemotiveerd zijn om te veranderen, hebben we ook sneller de intentie om te gaan veranderen.
Motivatie bestaat drie belangrijke factoren: welke voor- en nadelen van de leefstijl verandering zijn er voor mij?
Wat denk ik dat anderen ervan vinden dat ik mijn leefstijl ga veranderen?
Zou ik in staat zijn om mijn leefstijl te veranderen?
De motivatie wordt weer beïnvloed door ons bewustzijn.
Hebben we de kennis over het gedrag: wat is een gezonde leefstijl en gezond gedrag? Heb ik de aanleiding om mijn leefstijl te veranderen, bijvoorbeeld doordat ik het risico inzie van te ongezond eten.
Tot slot kunnen er dingen gebeuren die aanleiding geven om actie te gaan ondernemen, zoals het besef dat je als je zo door gaat je een groter risico loopt op welvaartziektes en een gebrek aan energie en vitaliteit.
Wanneer ga jij veranderen en wanneer ga jij voor een blijvende gezonde leefstijl met daarbij meer energie en lekkerder in je vel zitten en een voor jou  passend gewicht? 
Veranderen kost tijd en energie, maar met wat hulp kan ook jij dit!
Wil je meer energie, lekkerder in je vel zitten en een blijvende gezonde leefstijl? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Antoinette Aris Slimmer Support 06 27166542

Stellen melden zich meestal bij mij met de ‘klacht’ we begrijpen elkaar niet, we moeten
werken aan onze communicatie…
Communiceren is niet makkelijk. Echt luisteren is niet makkelijk. Écht horen wat de ander
zegt.

Luister óm te begrijpen.
De meesten van ons hebben vrij goed geleerd hoe je moet luisteren om te reageren. Maar
terwijl we (denken te) luisteren zijn we ondertussen onze eigen mening aan het vormen of het
verhaal van de ander in ons hoofd aan het weerleggen.
Regelmatig breken we zelfs in in het verhaal van onze geliefde om onze eigen visie te
vertellen. Het gevolg is twee mensen die hun eigen verhaal aan het vertellen zijn, maar die
allebei niet gehoord worden.
Met alle gevolgen van dien. Het gesprek voelt ineens afstandelijk, er ontstaan irritaties, het
gesprek gaat door over de ‘vorm’:
‘Dat heb ik niet gezegd!’, ‘Jawel, dat zei je wel!’
Door in te vullen, elkaar in de rede te vallen of niet uit te laten praten voedt je de onveiligheid
en discussie. Een veelgemaakte relatie blunder is dan ook het vastlopen in een patroon van
gelijk willen halen en discussiëren over 'wat er is gezegd'.

Hoe kom je daar weer uit? Luister om te begrijpen!

 Wees nieuwsgierig naar de beleving van je partner. 
 Check voordat je reageert op een verhaal eerst of je het wel goed begrepen hebt.
Bijvoorbeeld door te zeggen: ‘Dus je zei dat..... Klopt dat?’ En geef de verteller de
ruimte om zijn of haar verhaal aan te scherpen.
 Stel eventueel eerst vragen voordat je van wal steekt met je eigen verhaal. Het zal
jullie dichter bij elkaar brengen en het schept een nieuwe kans om elkaar weer wat
beter te leren kennen…
Jullie zijn verschillende personen met verschillende achtergronden en ervaringen.
Ga ervan uit dat jullie de dingen dus verschillend waarnemen en interpreteren. Leg de focus
niet op wat er is gezegd, maar op wat je hebt gehoord.
Dus in plaats van elkaar af te troeven met 'feiten' en vast te pinnen op 'wat er is gezegd';
ga in gesprek over wat je dénkt te hebben gehoord, wat het effect daarvan op jou was

(en waarom je dus zo reageert).

Oefening in echt horen
Spreek af dat je om de beurt mag praten. Zet een wekker, zodat jullie allebei evenveel tijd
hebben. De één 10 minuten en de ander ook 10 minuten.
De verteller vertelt zijn of haar beleving of interpretatie en de luisteraar luistert. En dat alleen.
Dat klinkt simpel maar is het niet.
Als luisteraar reageer je niet, je gaat er niet op in, je stelt ook geen vragen. Wat het als
luisteraar makkelijker maakt is als je alles herhaalt wat er gezegd wordt. Elke 2 a 3 zinnen, en
dan checkt of je het goed hebt gehoord.
'Dus je zegt dat...., klopt dat?'.
Als de spreker klaar is of de wekker gaat vat de luisteraar het geheel samen en vraagt
nogmaals: ‘Klopt dat, heb ik je dan goed gehoord?’
En wissel dan van rol.

Voor mij is de ziel datgene van mij wat niet tastbaar is, maar wat voelt als mijn werkelijke essentie van wie ik ben. Mijn ziel is veel groter dan mijn fysieke lichaam en veel wijzer dan mijn aardse logica kan bevatten. Mijn ziel weet wat mijn plan is hier op aarde, welke mensen ik nodig heb op mijn pad, welke ervaringen om juist die lessen te leren die ik voor mijn ontwikkeling zo goed kan gebruiken. Helaas heb ik ook te maken met die aardse logica, het ego, de vernauwing van de realiteit waar we in leven. Dus ik heb niet altijd toegang tot de wijsheid en grootsheid van mijn ziel.
Sterker nog, mijn ego, die zo graag overal controle op heeft, zit de plannen van mijn ziel nogal eens in de weg. Niet dat mijn ziel zich daar nou echt door laat afremmen, haar creativiteit is groot evenals haar geduld. Steeds weer opnieuw vindt zij wegen om mij daar te krijgen waar ik zijn moet. Ik streef er naar de signalen van mijn ziel op te pikken, maar hoe doe je dat? Hoe weet je dat je “on track” bent? Ik heb inmiddels een aantal signalen ontdekt. Als er bij mij een soort geestdrift ontstaat, weet ik dat ik goed zit. Een gevoel dat je vuurtje aanwakkert, zoals de boiler aanslaat als je de warme kraan aanzet.
Maar ook: als bepaalde woorden of onderwerpen via verschillende wegen steeds langs komen, dan weet ik ook dat ik daar iets mee ‘moet’. Zo las ik via de social media over een boek dat over de psoas ging, een spier in je onderrug waar heel vaak trauma in “opgeslagen” wordt. Kort daarna kwam het aan bod in een scholing over meridianen en elementen en niet zo heel lang erna kwam het ook ter sprake in een cursus Cranio-Sacraal healing. Soms heb ik dat er steeds van die ‘toevallige’ gebeurtenissen zijn, waardoor ik het gevoel heb dat het voor mij geregisseerd is. Bijvoorbeeld als je een spontane beslissing maakt iets te gaan doen en dan blijkt dat je daardoor een oude bekende tegen het lijf loopt.
Als het om dit soort leuke, vrolijke dingen gaat dan is het niet zo moeilijk om te luisteren naar de signalen van mijn ziel. Maar mijn ziel wil soms ook dat ik bepaalde uitdagingen aanga, of moeilijkheden het hoofd leer bieden. Soms wil zij dat ik pijn onder ogen zie die in mijn onderbewuste zit opgeslagen. Ook dan is het de kunst om te vertrouwen op de wijsheid van mijn ziel en me te laten meevoeren op haar pad. In het begin merkte ik dat ik daar veel verzet in had, want wie wil er nou pijn voelen? Maar steeds meer merk ik dat als ik mijzelf daaraan overgeef, ik groei en juist meer in een flow kom. Steeds meer barrières vallen van mij af, ik ontdoe mij van steeds meer beschermlaagjes, waardoor mijn ziel zich steeds vrijer door mij heen kan manifesteren.

Day dreaming, looking at the sky, feeling your breath, sensing your body!
It's a pure pleasure, isn't it? I was educated by old parents where their mind set was working, working, working!!
Being productive was important and allowing oneself to chill or playing music or dancing was not seen as quality. Luckily I grew up, I managed to understand my parents' background, to love them for who they are and to give myself more love. It took years of self-reflection, I had the opportunity to meet people who showed me a different way of living, I was open to "see" and to experience new ways. I am so grateful of my life and day by day I sense more trust of whatever comes on my way is simply a gift.

De ziel is wie, wat en hoe je bent.
Dat is een van de uitgangspunten in mijn kijk op het leven, als mens en als homeopaat. De ziel komt
tot uitdrukking in en door het lichaam.
Gevoelens van vreugde en droefheid, boosheid en angst, maar ook pijn en het niet volledig
functioneren van de mens zijn dan ook de manier waarop de ziel duidelijk maakt dat ‘ie in de knel
zit…
Als de verbinding tussen lichaam en ziel en kosmos stevig is dan ben je veerkrachtig en kun je
adequaat reageren. De verbinding is dan helder. Je denkt creatief en bruist van de energie.
De ruis op de lijn kan veroorzaakt worden door vele dingen maar eentje ervan is je levenspad…je
levenspad, een ruzie, een ontslag…trauma’s, het verlies van een dierbare, de geboorte van een kind,
een compliment, ze kunnen je aan het wankelen brengen, dat voelt niet fijn en we willen het vaak
snel uit de weg ruimen. En soms is het zo erg dat het geen kwestie is van willen maar van overleven.
Door het niet te voelen, het weg te duwen, te ontwijken, het te negeren kunnen we weer over tot de
orde van de dag. Maar de ziel heeft het dan moeilijk, voelt zich niet gezien en gehoord en laat vroeg
of laat van zich horen, gaat zijn best doen om aandacht te vragen, die het zo nodig heeft om weer te
herstellen…vaak is dat al genoeg, gezien en gehoord te worden, dan komt er een helende energie
vrij.
We kennen het allemaal wel, het gevoel in de knel te zitten. Meestal lost het zich vanzelf op, door je
zelfhelende vermogen…een prachtige kracht…soms heb je een milde uitnodiging nodig, daar komt
homeopathie om de hoek en de homeopatische middelen met hun kracht, hun ziel eigenlijk…om je
heel te maken, de verbinding te herstellen.

Jarenlang wist ik niet zo goed wat ik met "de ziel" aan moest. 
Leef vanuit je ziel zegt men vaak. Mooi hoor. Maar veel te zweverig voor mij. Totdat ik trainingen mediumschap ging doen. Als je denkt: gezellig in je ziel thuiskomen, doen we even, dan heb je dat helemaal MIS. 
Want je ziel blijkt vaak verpakt in laagjes.. Zo ook de mijne. Dus je moet veel schrobben en doorworstelen! En dat moet je blijven doen! 
Cut the crap dus. Aanpakken die hap.  
Het "kunstje" van mensen leren aanvoelen, maar ook overleden dierbaren aanvoelen bleek maar een piepklein onderdeel van het mediumschap! 

Na jaren beoefenen van het mediumschap zei een oud-directeur tegen mij zeer wijze woorden: "je ziel begint te praten! 

En daar kun je je tegen verzetten maar die ziel gaat steeds harder roepen." Maar ik was eigenwijs en ging door.. En viel om. Bijna letterlijk. Knetter overspannen. 
En pas toen kon ik mijn ziel gaan horen. Liggend op die bank. 
Mijn ziel wilde werken in rust, sereniteit en liefde. Mijn ziel weet perfect waar de flow zit. Het enige wat ik moet doen is er zelf tussenuit stappen en vertrouwen op de wijsheid van dat ene ongrijpbare deel van mezelf. 
Ik kwam thuis. Meer dan een huis me ooit thuis zal laten voelen. 
Nu werk en leef ik echt vanuit mijzelf. En ik luister heel goed naar de flow van  mijn diepe weten. 
En als ik dat even niet doe dan is er ONRUST. Heel erge onrust. 
En dan weet ik; terug naar mijn ziel. In meditatie. Of dat nu wandelen, masseren, vrijen, dansen, zingen is... Maakt niet uit. Er zijn vele wegen naar je ziel. 
Ook benieuwd naar jouw ziel? Kom dan voor een reading zodat we een gesprek van ziel tot ziel hebben. 
www.perlarosa.nl