NIEUW bij Noord Straalt: 
COVID Revalidatie
bij restklachten na Corona

> Direct aanmelden <

Noord Straalt is een warm centrum voor gezondheid, spiritualiteit en educatie. Klik hier om maandelijks ons STRALEND MAGAZINE met nieuws, info en voordeeltjes te ontvangen.

Beperkingen vanwege Corona-maatregelen?
Bekijk ons ONLINE AANBOD

Blogs geschreven door onze teamleden

De dag dat gevierd wordt dat je vader bent geworden.
De rol van vader is in de loop van vorige eeuw behoorlijk veranderd. Eerst was je de man die op zondag het vlees sneed en werd er van je verwacht dat je je kind tot de orde riep als het stout geweest was, je weet dat er een tijd was dat de moeder ongeduldig riep: 'wacht maar tot je vader thuiskomt'
Inmiddels is het imago en de rol van vader er eentje geworden waarin betrokkenheid verwacht wordt. Je speelt met je kinderen, je denkt met ze mee, je stuurt bij als ze de verkeerde afslag dreigen te nemen, ze kunnen bij je terecht als ze het even niet meer weten.
Net praten net zo goed met jou als met hun moeder, misschien bij jou over andere dingen dan bij haar maar toch...je bent er voor ze. Ze zijn blij als jij weer thuiskomt na je werk of misschien ben je zelfs wel huisman...Soms echter, is de relatie met je kinderen niet helemaal uit de verf gekomen. Misschien was je vaak afwezig. Misschien was je er wel, maar niet helemaal. Wat heb je zelf gemist en hoe kun je dat dan wel aan je kind geven en als je zelf geen goed voorbeeld hebt gekregen, hoe kun je dan toch bouwen aan een liefdevol contact.
Het grootste vaderdagkado aan jezelf en je kinderen is uitzoeken waar die band alsnog sterker en speelser door kan worden. Want dat kan bijvoorbeeld bij Noord Straalt, we staan voor je klaar om samen met jou die band te laten groeien.
Gerda Greeven. Klassiek homeopaat. 

Op 6 mei is het ‘International No Diet Day’.
Deze dag is uitgeroeid tot een herdenkingsdag van alle mensen die gestorven zijn of een blijvend letsel hebben opgelopen als gevolg van het ‘slankheids’ ideaal.
We leven in een maatschappij waar de slanke lijn verafgood wordt.
Slank (vaak zelfs mager) blijven of worden, groeit uit tot een obsessie en vaak neemt die drang ongezonde proporties aan!
Deze dag is een goed initiatief, want we zouden diëten uit ons leven moeten verbannen! Diëten kan echt niet meer.
Met een crash dieet verlies je op korte termijn lekker veel kilo’s, wat een heerlijk gevoel geeft, maar het is lastig en onmogelijk vol te houden.
De kans dat het op lange termijn resulteert in een blijvend verlaagd lichaamsgewicht is slechts 5%. Wat heb je er aan om jezelf dagen of zelfs weken uit te hongeren en je lichaam de nodige voedingsstoffen te ontnemen om wat pondjes verliezen?
Als je jezelf te veel beperkingen oplegt, hou je het niet vol, pak je je gebruikelijk voedingspatroon weer op en komen de kilo’s er na verloop van tijd toch gewoon weer aan.
Dus als je wat gewicht wil verliezen om welke reden dan ook, dan zul je je leefstijl moeten veranderen.
Je kunt op een gezonde gewicht kwijtraken door minder calorieën in te nemen dan je verbrandt. Uiteraard moeten wel alle nodige voedingsstoffen, vitamines en mineralen op je bord vertegenwoordigd blijven. Een gezonde leefstijl draait om lekker, maar gezond eten, voldoende en met plezier bewegen en een positieve instelling.
Het gaat dus niet alleen om een verandering van je voedselinname, maar vooral om een fijne manier van leven waarbij goed voor jezelf zorgen centraal staat. 
Ik kan je coachen naar een gezonde leefstijl en samen met jou zoek ik een gezond en evenwichtig voedingspatroon dat haalbaar voor je is en waarbij je je gelukkig voelt.
Ik help met hoe je lekker en gevarieerd eet.
En samen zorgen we ervoor je geniet en af en toe ruimte kan maken voor een ‘zonde’ uit de categorie ‘niet of minder gezond’.
Met een paar eenvoudige aanpassingen ben je zo op de goede weg! 
Word Slimmer, Vraag Support! Antoinette Aris Slimmer Support 0627166542
#voeding #gezondeleefstijl #dieet #gewicht

De dag van het jaar dat moeders in het zonnetje gezet worden, verwend worden met kleine kadootjes, tekeningen en zelfgemaakte vaasjes, vroeger nog wel eens een gekleide asbak maar dat is toch wel zo'n beetje verleden tijd.
Voor de meeste moeders is het een feestdag. Blije kindergezichten die vol spanning toekijken hoe hun zelfgemaakte kunstwerken uitgepakt worden, bewonderd en met een stralend gezicht ontvangen worden. Allemaal op het grote bed, met een zelfgemaakt ontbijt met heel veel chocola, een hard ei met een blauwe dooier en een beker lauwe slappe koffie die beter smaakt dan alle espresso's de rest van het jaar.
Moeders die zich elke dag inzetten, ieder op hun eigen manier, ieder met de beste intenties, met hoogtepunten en dieptepunten... Maar niet voor iedereen is moederdag een feest...
Laten we op moederdag ook even een momentje stilstaan en een kaars branden voor de kinderen, mannen en vrouwen die hun partner en moeder verloren en hun hun liefde niet kunnen schenken aan haar en ook de moeders met onvervuld verlangen en moeders die een kind verloren en moeders die gestruikeld zijn over hun eigen kindertijd en daardoor ze minder of helemaal niet meer voor hun eigen kinderen kunnen zorgen.
Dan is moederdag helemaal moederdag. Maak er een mooie dag van...
https://youtu.be/vCywLTUiHSs
#moeder #moederdag #kinderen #ontbijtje

Recent heb ik mijn eerste Reiki cursus afgerond. Om deze techniek meer eigen te maken wil ik graag "vlieguren" maken. Wil jij mij helpen en tegelijk de ontspannende kracht van Reiki ervaren? Ik vraag een onkostentarief van €15,-
Je kunt me bereiken via: https://www.psychekracht.nl/
#ontspanning #relax #reiki #practise 

16 mei dag van Seu- li- a- kie of wel coeliakie. Dit is een auto-immuunziekte, het lichaam maakt antistoffen tegen het eigen weefsel.
De enige manier om klachtenvrij te leven is een streng glutenvrij dieet. Niet altijd even gemakkelijk, een kruimel kan al problemen geven. Het darmslijmvlies raakt beschadigd bij het eten van gluten waardoor er veel andere klachten kunnen optreden zoals hoofdpijn, krampen, obstipatie, vermoeidheid.
Kinderen worden vaak pas na een paar jaar gediagnosticeerd, het is dan erg wennen voor het kind en de omgeving om glutenvrij te eten. Even bij iemand een broodje eten is dan niet zo makkelijk.
Coeliakie betekent dat je alles waar gluten inzit niet kan verdragen. Niet alleenin  brood en pasta zitten gluten.  Ze kunnen ook in sauzen, snoepjes, chips en zelfs in tandpasta voorkomen.
Het betekent dat je heel goed etiketten moet lezen en goed moet opletten. Gelukkig is het goed geregeld: op het label van producten die gluten bevatten moet dit vetgedrukt zijn waardoor het makkelijk is te herkennen.
Glutenvrij eten... voor mensen met coeliakie... omdat het moet!
Veel mensen die geen coeliakie hebben, voelen zichoverigens ook veel beter door minder gluten te eten. Minder pasta, brood en koekjes eten werkt al voor hen. 
Gluten zijn moeilijk te verteren voor de darmen en ontstekingsbevorderend. Het geeft vaak rust en een licher gevoel ze meer te laten staan.
Voor veel auto-immuunziekten, huidproblemen en darmproblemen, is het vermijden van gluten gedurende een aantal weken heel fijn. Dit betekent niet dat je ziek wordt bij een hapje van een lekkere boterham of het koekje da tje niet kon weerstaan.
Bij coeliakie is dat wel het geval, deze mensen kijken wel uit en eten glutenvrij omdat het écht moet!
Recept voor een glutenvrij bananenbrood: 
Ingrediënten:
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gram boekweitmeel
50 gram glutenvrije havemrout
beetje bakpoeder
snufje zout
2 theelepels kaneel of koekkruiden
2 eetlepels lijnzaad
50 gram gesmolten kokosolie
Bereiding:
- Klop de eieren los en prak de bananen fijn.
- Doe alle droge ingredienten in een kom en voeg het ei/banaanmengsel toe
- Smelt de kokosolie in een pannetje en roer het door het beslag.
- Roer alles goed door elkaar en vul een cakevorm.
- Plaats de cakevorm in een voorverwarmde oven ongeveer 45 minuten.
- Laat het even afkoelen en genieten maar! Ook goed om in te vriezen en als tussendoortje te nemen!
#Coeliakie #glutenvrij #recept 

We ‘vergeten’ te lachen.
Jammer, want het is goed voor je vitaliteit om regelmatig te lachen.
Lachen is gezond maar waarom doen we het dan zo weinig? Als kind lachte je zo’n 300 keer per dag. Volgens onderzoek lachen volwassenen maximaal 15 keer per dag. En jij? Wanneer heb je voor het laatst hartelijk gelachen? Als lacht voel je je gelukkig. En dan ben je productiever, creatiever, heb je meer e
nergie en ben je gezonder. Het is dus heel relevant om hier aandacht aan te besteden. Samen is goed voor je immuunsysteem en het vermindert stress. Dat niet alleen, het zorgt ook voor een betere ontspanning en conditie en niet geheel onbelangrijk in deze tijd van crisis: lachen verbindt.Het maakt je toegankelijker naar anderen en je krijgt sneller contact.
Dagelijks een minuut samen lachen doet al wonderen. Dat kan ook online, bijvoorbeeld in een lachworkshop.
Lachen brengt vrolijkheid en kan bevrijdend werken en dat is onder de huidige omstandigheden niet overbodig.
In dit filmpje zie je Eric en zijn huisgenote tijdens een dagelijks minuutje ‘lachtherapie’.
#lachen #wereldvreden #laughing #love #lovely #gezond #ontspannen #eenminuutlachenvoorwereldvrede