praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Een zoet jaargetijde

Een zoet jaargetijde

De zomer komt eraan! Dit is een goed moment om weer bewust gezond te gaan eten en te leven.
Vele soorten groenten en fruit zijn weer volop te krijgen, een goede basis voor heerlijke zelfgemaakte salades en zelfgemaakte smoothies of fruitijs. Het is een zoete tijd en de zomer zorgt ook voor trek in o.a. zoete producten.
Maar kijk vooral uit met het gebruik van suiker en gesuikerde drankjes. Je lichaam heeft energie nodig, dat is logisch. Door het eten van suiker of geraffineerde koolhydraten krijg je een snelle boost energie.
Suikers zijn er in allerlei vormen zoals honing, koek, snoep, gezoete yoghurt, vruchtensappen, agavesiroop, en zelfs gedroogd fruit. Deze energie krijg je omdat het eten van deze suikers ervoor zorgt dat het glucosegehalte in je bloed stijgt. Is er een overschot aan suikers dan slaat het lichaam dit op in de voorraadkamer voor barre tijden: je vetcellen.
We zijn niet gebouwd als mens op de overvloed van (zoete) voeding en granen die we heden ten dage hebben. Door de stijging van de suikerspiegel, gaat je lichaam insuline aanmaken. Onthoud, dat zolang er insuline in je bloed circuleert, je lichaam stopt met het verbranden van vet.
Dat is logisch want er is immers genoeg energie te halen uit de glucose in je bloed. Kortom maak zelf heerlijke salades, neem volkorenproducten en gebruik het fruit om je ijs of smoothie te zoeten. Op zoek naar inspiratie? Word Slimmer, Vraag Support! www.slimmersupport.nl