praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Kim Vogel: Blue zones

Kim Vogel: Blue zones

Uit een tien jaar durend onnderzoek is zichtbaar geworden dat mensen die in de Blue Zones leven, bovengemiddeld oud worden.  De Blue Zones ziijn te vinden in: Okinawa (Japan) Sardinië (Italië)  Loma Linda  (Californië) Nicoya (Costa Rica)  en Ikaria (Griekenland.) Alle plekken die bij de Blue Zones horen, bleken overeenkomsten te hebben in het dieet. 
De beste voedingsmiddelen volgens het Blue Zones dieet zijn:
- Bonen (alle soorten)
- Groenten (o.a. spinazie, kool, bieten, venkel)
- Zoete aardappel
- Noten (alle soorten)
- Olijfolie (extra virgine)
- Granen, gerst
- Fruit (alle soorten)
- Groene of kruiden thee
Het Blue Zones-dieet is een levensstijl. Het is een levenslange beslissing om beter te eten voor een langer en vitaler leven. Naast hun dieet hebben de inwoners van de Blue Zones bovendien een aantal andere factoren gemeen. 
- Bewegen; niet in een sportschool maar op het land, wandelen, fietsen en zo min mogelijk de auto gebruiken.
- Een doel hebben; elke bewolkingsgroep noemt het weer anders maar het komt het erop neer dat je een doel hebt in het leven om op te staan.
- Stress- regulatie; ook mensen in deze gebieden ervaren stress maar gaan er anders mee om. Ze hebben een eigen routine om stress te verminderen.
- Wijn;regelmatig een glas rode wijn drinken, niet alles achter elkaar maar genieten van het moment.
-gezelschap; een sociale kring creëren die gezond gedrag ondersteunen.
- Familie; tijd en liefde investeren in kinderen, ouders en andere familieleden is een ander kenmerk van mensen die oud en gelukkig zijn.


Eigenlijk hoeft het dus allemaal niet zo moeilijk te zijn om oud te worden. 
https://www.noordstraalt.nl/orthomoleculaire-therapie-

Meer artikelen

Gerda Greeven: ‘Je bent oud en wijs genoeg’. Het wordt vaak tegen kinderen gezegd...

En ik heb vaak gedacht: ‘Oud en wijs? Jong en wijs kan toch ook?’

 Ik fietste door de stad met mijn 7 jarige. Een man keek niet en stapte het fietspad op. De man schreeuwde boos naar ons,; blijkbaar geschrokken. ‘Mam, ik zal later ook wel dom worden zoals grote mensen hoor maar ik hoop niet dat ik als ik een fout maak ga schreeuwen tegen mensen’
Ik viel zowat van mijn fiets. Glimlachend stuurde ik door het verkeer, ik snapte goed wat hij bedoelde...en hoopte dat die wijsheid zou blijven hangen.

Voor kinderen is de wereld zoals ‘ie is en bedenken pas als ze ouder worden hoe het morgen anders, beter, leuker kan zijn of gisteren was. 
Tot die tijd staan ze met open armen en onbevangen in het leven. Hoeveel wijzer kun je worden? Als we ouder zijn willen we graag meer in het moment leven, zoals kinderen dat doen. Zelf ken ik dat verlangen maar al te goed.
Ik denk dat wijsheid te maken heeft met een balans tussen hoofd en hart en handen. Luister naar je hart en gebruik je verstand en zet dan een stap. Kijk met liefde naar jezelf als het een misstap blijkt. Krabbel weer op, klop het stof van je kleren, kijk waar het misging en begin weer opnieuw. Als een bouwwerk, steentje voor steentje word je vanzelf wijzer.

De 7 jarige is inmiddels in zijn tienerjaren beland en als hij struikelt is hij boos, op zichzelf en ook op anderen...wijsheid komt en gaat als je jong bent en oud en al die jaren er tussenin. En met een beetje geluk blijft er wat wijsheid hangen…

Kim Vogel: hoe kun je gezond ouder worden?

Het belang van de juiste vitaminen en mineralen om gezond oud te worden, is over het algemeen onderbelicht. Een bekende wetenschapper (B. Ames) heeft het verband tussen ouderdomsziekten en vitaminen- en mineralentekorten onderzocht.
Hij heeft hierbij onder andere gebruik gemaakt van diverse literatuurstudies, klinische onderzoeken en epidemiologisch onderzoek. Uit zijn onderzoek bleek dat het lichaam bij een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, in de overlevingsstand gaat en de gezondheid op lange termijn hierdoor achterblijft.
De kans op verouderingsziekten neemt dan toe. Vooral (plantaardige) eiwitten (noten, bonen, soya, tofu, kip, zalm)  vitamine D (zalm, makreel, de zon)  vitamine K (boerenkool, spinazie, broccoli) magnesium (groene bladgroenten, noten, cacao, avocado, bananen, zeewier, peulvruchten)  en selenium  (mosselen, paranoten, scholfilet, gekookt ei) zijn van belang in optimale hoeveelheden.
En verder zijn vezels uit groenten heel belangrijk voor de aanmaak van goede bacteriën en neurotransmitters in de darmen.
En niet te vergeten veel lachen en bewegen! 
!

Sigrid Weitenberg: jong geleerd en oud gedaan of jong gedaan en oud verleerd?

Tijdens mijn studie had ik een bijbaantje in de thuiszorg.
Niet het schoonmaken inspireerde mij, maar wel de prachtige gesprekken met oudere heren en dames vol levenservaring.
Ik hou van mensen, van verhalen en vooral ook van leren door te leven. Waarom doen mensen wat ze doen? En waarom doen ze soms iets anders dan wat ze lijken te willen doen? Leert een kind van de ouders of is het juist andersom?
Vragen die mij altijd bezig hebben gehouden. In 2013 begon ik met de opleiding Haptotherapie.
Hier leerde ik over patronen en emoties. Over vrijheid en voelen. Ik zag in dat ouderen over levenswijsheid beschikken en dat er tegelijkertijd veel jonge wijsheid is die juist lijkt te verdwijnen als we volwassen worden. Want wie kent niet het kind dat ongeremd en vol vreugde ergens op af rent, dat zonder tijdsbesef stilstaat bij een mooie bloem en dat zich niets aantrekt van ‘hoe het hoort’?
En als baby weten we vaak ‘gewoon’ wat we willen en wat bij ons past. Ons hart en onze intuïtie zijn onze inspiratie. Iets wat we als we opgroeien kunnen kwijtraken door regels, opvoeding en negatieve ervaringen.
Wat zou het mooi zijn als we jonge wijsheid kunnen combineren met het oude. Dat we ons vrij voelen om te zijn wie we zijn mét het volwassen bewustzijn en onze levenservaring.
Uit eigen ervaring weet ik dat haptotherapie kan ondersteunen bij het hervinden van jezelf en je eigenheid.
Patronen die je niet meer passen mogen verdwijnen en maken plaats voor datgene wat jij graag wilt.
Graag begeleid ik jou hierbij. Heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Sigrid Weitenberg, haptotherapeute, 06-44708093, praktijklevenmetgevoel@gmail.com,
www.levenmetgevoel.nl