praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Iedereen heeft recht op aanraking! Esther Zwietink

Iedereen heeft recht op aanraking! Esther Zwietink

Voorheen werkte ik in het onderwijs. Daar ben ik werkelijk een beter mens geworden door de vele culturen waar ik mee te maken kreeg. Dat ik na 15 jaar stopte en mijn eigen weg ging was kloppend. Maar wat mis ik al die verschillende mensen en denkbeelden! 
Hoewel ik echt de leukste klantenkring heb die ik me kan wensen; het brengt ook met zich mee dat de mensen wat op elkaar lijken. 

Een jaar geleden deed ik in de lockdown (ik mocht toch niet werken) een  loop-actie waarmee ik dankzij zoveel gulle mensen een groot bedrag ophaalde. Met dit bedrag ontstond de kans om samen met Hart voor Noord heel veel massages aan te bieden aan mensend die het niet breed (understatement) hebben. Want ieder mens heeft recht op de helende kracht van aanraking! 
Vooraf had ik niet kunnen bedenken dat het me zoveel zou geven.. Het ontmoeten van mensen die zoveel andere verhalen met zich meedroegen verbreedde mijn horizon. 
Mensen die van de voedselbank leven. Mensen die tegelijkertijd met zoveel gulheid en liefde hun hart delen met andere mensen in Noord. 
Dit jaar behandelde ik bijvoorbeeld een vrouw die voor het eerst sinds 14 jaar dagen lang pijnvrij was… Huilend kwam ze binnen. Onder hoogspanning. Veel medicatie.. Aan het eind van de behandeling brak er een ontspannen lach door. Dwars door alle zorgen heen.
Een andere vrouw, gevlucht uit Syrie, begon te praten omdat de geur van mijn olie haar deed denken aan haar thuisland.. Ze vertelde me hoe het was geweest te vluchten. Hoe angstig het was geweest. En hoe verdrietig het was om eenmaal in Nederland nog steeds familie te verliezen aan de oorlog. Haar praten verstijfde haar lichaam weer. We werkten samen toe naar ontspanning. Loslaten. Al was het maar voor even. We mochten elkaar naderhand geen knuffel geven. Maar met een hand op ons eigen hart zeiden we elkaar gedag. 
Poeh... 
Werken met mensen is intens en prachtig. Het lukt me om het los te laten. Maar de lessen die ze me geven blijf ik met me meedragen. 

Ook dit jaar ga ik weer een lange tocht maken om geld in te zamelen. "Aanraking voor Noord" heet het dit keer. De laatste week van januari vertrek ik. Twee keer vijf dagen lang minimaal 20 kilometer per dag. Weer of geen weer. Als het maar wel veilig weer is!
Mocht je een bijdrage leveren dan wil ik je op voorhand al enorm bedanken namens de vaak diep ontroerde en enorm dankbare mensen die een massage mogen gaan ontvangen. Hier is de link. 
#aanraking #massage #liefde #iedereen #samen #donatie #lopen #pelgrim #NDSM #noord