praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Attitude – Attiwattuh? Sigrid Weitenberg

Attitude – Attiwattuh? Sigrid Weitenberg

 Attitude is zo’n begrip wat met regelmaat terugkomt in het dagelijks leven.
Als medewerker hebben we een bepaalde ‘attitude’ nodig in ons werk. Bedrijven willen graag onze ‘attitude’ ten opzichte van een nieuw product weten en de ‘attitude’ van kinderen schijn je te kunnen beïnvloeden.
Volgens Wikipedia is Attitude een rapper, een houding bij ballet of hoort het bij de psychologie. De eerste is mij niet bekend, bij de tweede denk ik aan de klassieke balletlessen die als kind volgde (ik ga direct wat rechterop zitten) en bij de derde…Tja, die maakt me nog niet veel wijzer.
En natuurlijk heb ik zelf een idee bij het woord. Dat helder verwoorden blijkt bij het schrijven van dit stukje alleen lastiger dan gedacht. Internet helpt mij verder, want hier vind ik dit: ‘een attitude is een innerlijke houding, die gevormd is en wordt door kennis en ervaring’. Aha. Helder. En direct toepasbaar in de haptotherapie. Als jij altijd hebt gehoord en ervaren dat je ‘voorzichtig moet zijn’ en ‘niet teveel moet opvallen’ dan zal jouw attitude naar het leven waarschijnlijk wat afwachten(der) zijn.
Terwijl als je juist moest opvallen en knokken om gezien te worden, je meer onverschrokken in het leven staat. Niets mis mee.
Elke mens een eigen attitude. Prachtig. Het gaat pas schuren daar waar jouw aangeleerde houding niet overeenkomt met wie je bent. Wanneer je schroom je belemmert in wat je hart je vertelt te doen. Je voortvarendheid voorbij gaat aan je gevoelens.
Of wanneer je zoals Mol weet dat je letterlijk klein bent en je zelfvertrouwen hierdoor ook onnodig klein is geworden.
Of zoals ik, je als twintiger ontzettend goed was in het bereizen van de wereld maar van die binnenin je zelf nog weinig weet had. Haptotherapie kan je helpen bij het (her)ontdekken van de attitude die jou werkelijk past. En net als Mol en de Jongen hoeft dit niet alleen. Ik ga graag samen met je op onderzoek. Net zolang als nodig is totdat je het zelf (be)leeft. Wees welkom in mijn praktijk. Sigrid Weitenberg – GZ-haptotherapeute, 06-44708093, praktijklevenmetgevoel@gmail.com, www.levenmetgevoel.nl
#haptotherapie #haptonomie #levenmetgevoel #attitude