praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Antoinette Aris: laat jij je ook gemakkelijk afleiden en vind je het moeilijk gefocust te blijven?

Antoinette Aris: laat jij je ook gemakkelijk afleiden en vind je het moeilijk gefocust te blijven?

Je wilt taken van je to-do list afvinken. Bovenaan je lijst staat dat je een blog moet schrijven over voeding.
Je begint enthousiast met het schrijven. Je hoort een mailtje binnenkomen en voor je het weet ben je niet meer met de blog bezig, maar met het beantwoorden van je mail.
Op de achtergrond hoor je dat de wasmachine klaar is. Je loopt naar de wasmachine in de keuken, maar eenmaal aangekomen in de keuken weet je niet meer wat je eigenlijk in de keuken kwam doen. Laat jij je ook makkelijk afleiden en vind je het moeilijk gefocust te blijven?
Bepaalde voeding kan je helpen om je focus scherp te krijgen. Vette vis (zalm, haring, tonijn, sardines). De Omega 3 vetzuren in vette vis hebben beschermende eigenschappen voor zowel onze geestelijke gezondheid als de gezondheid van ons hart.
Ze verminderen ontstekingen en houden ons alert en helpen bij de concentratie.
Ook walnoten en avocado’s en sommige oliën bevatten omega 3.
Cacao: pure chocolade bevat flavonolen. Flavonol verbetert onder andere de bloedstroom, zorgt dat er meer zuurstof bij de hersenen komt en stimuleert je humeur en cognitie. Cacao heeft tevens een kleine hoeveelheid natuurlijke cafeïne.
Koffie: de cafeïne in koffie geeft je een oppepper. Koffie verbetert het geheugen, je humeur, je waakzaamheid, je energie niveau, je reactiesnelheid en je algemene cognitieve functies.
Thee:ook thee bevat cafeïne, maar ook L-theanine. L-theanine is een aminozuur dat de ‘alfa hersengolven’ stimuleert en je kalm maakt, terwijl cafeïne je alertheid, je reactiesnelheid en de korte termijn geheugen stimuleert.
Bessen: donker gepigmenteerd fruit, zoals blauwe bessen, kunnen je concentratie en geheugen tot wel 5 uur lang een boost geven. Dat is allemaal te danken aan antioxidanten die de bloedtoevoer naar de hersenen stimuleren. Een vezelrijke en/of eiwitrijke ontbijt
Laat bewerkte ontbijtjes als cornflakes, bagels en mueslirepen maar liggen. Eet in plaats daarvan iets vezelrijks, zoals havermout of iets met veel proteïne, zoals eieren. Eiwitten helpen namelijk ook bij het creëren van onze neurotransmitters zoals serotonine en dopamine, de hormonen die invloed hebben op onze stemming, heldere geest en ons geheugen.
Benieuwd wat voeding nog meer voor je kan betekenen? Wil je je weerstand vergroten of je energie boosten? Wil je een gezonde leefstijl en een gezond gewicht?
Neem contact met mij op via info@slimmersupport.nl of 0627166542. Word slimmer, vraag support.

Meer artikelen

Monika Förster: verruim je blik

In de Westerse wetenschap staat de focus bijna altijd op scherp. Een fenomeen wordt meer en meer in detail onderzocht. In de Oosterse wetenschap (en geneeskunde) wordt de lens juist geopend: door uit te zoomen wordt een fenomeen juist meer en meer in zijn context gezien. Bijvoorbeeld wordt bij een klacht aan de voet naar het hele lichaam gekeken.

Probeer het eens uit,verruim je blik:
… ga rustig zitten … laat je ogen zacht worden … kijk niet naar details … zie de kleuren, de lijnen, de vlakken, de compositie – Alsof je naar een schilderij kijkt. 

Realiseer je dat de lichtgolven naar je toekomen … je hoeft er niet voor te werken … geniet van wat er gebeurt.

Eva Stolk, holistische fysiotherapeut: fybromyalgie.

22 April, de dag van de aarde.
De aarde is een fantastisch ecosysteem. Wanneer ze uit balans raakt, creëert ze voorwaardes om weer in balans te komen. Brandnetels herstellen de grond, waarna andere planten weer floreren.
Ons lichaam is ook zo’n ecosysteem, mits we onszelf niet blokkeren.
Graag citeer ik Christiane Beerlandt uit haar boek 'De sleutel tot zelf-bevrijding'. Ze schrijft helder en daadkrachtig, hoe we ons ecosysteem soms blokkeren. En hoe we van binnenuit, vanuit het innerlijke bewustzijn van elk mens, kunnen veranderen, helen en genezen.
Blokkering van jouw ecosysteem bij Fybromyalgie:
"Neen, noch groeien, noch leven. Het is nu genoeg geweest, je wilt er niets meer mee te maken hebben. Je overstroomt van opgeslagen emoties, verdriet, weemoed, pijnlijke herinneringen uit het verleden. Je zet je schrap, een hoekig verzet; het kind in jezelf lijdt en verlangt naar het zoete, het warme, het aardse, de liefde. Maar jij hebt al teveel pijn doorstaan; jij versteent nu als het ware, je snijdt je af van je zachte gevoelens, jij geeft aan jezelf het zoete niet."

Verandering, heling en genezing van jouw ecosysteem bij Fybromyalgie:
"Jij bent veilig geboren in jezelf; heet jezelf warm welkom. Ervaar jezelf als een vrucht, gerijpt in de zon; geniet van dat warme zonnecentrum in jezelf. Sta het zoete toe in je bestaan. Rem die warme gevoelsstroom in jezelf niet langer: verwarm deze plaatsen in jezelf die zich koud en gekwetst voelen. Ontspan je en geniet van het licht van de zon; kramp niet langer toe, open je in liefde naar jezelf. Ontdek de vreugde!"

Intuïtief en samen met jou, combineer ik deze kijk naar onszelf met fysiotherapeutische oefeningen.
In mijn ogen is elk mens van nature instaat om zelf zijn gezondheid te herstellen.
Op naar onze innerlijke vreugde, het zoete en aardse!
Veel liefs! Eva
PS. Neem gerust contact met me op via whatsapp, telefoon of email: 0615043002 / info.ufitt@gmail.com.
 

Patrick van Enschot: 8 april, wandel naar je werk dag!

8 april is het wandel-naar-je-werk-dag!
Aan de manier waarop je loopt kun je heel veel aflezen over hoe functioneel je lichaam is. Een aantal dingen waar ik als houdingstherapeut op let: de arm swing (zwaaien beide armen even goed mee?), de afwikkeling van de voeten, de slijtage van de schoenen, en of/hoe de heupen meedoen met het lopen.
Als er teveel ongewenste beweging in je heupen zit (als je teveel 'heupwiegend' loopt) is er meer slijtage aan de gewrichten dan nodig. En hoe is het met jouw afwikkeling tijdens het lopen?
Hiel-mid-voorvoet of zet je (teveel) af met de grote teen? Kijk eens naar het slijtagepatroon van je schoenzolen. Is dat mooi gelijkmatig of slijten je schoenen ongelijk af? Dat kan een teken zijn dat je je gewrichten ongelijkmatig belast, wat weer tot klachten kan leiden.
Als houdingstherapeut help ik dagelijks mensen definitief van hun pijnklachten af.
Ook al ben je al naar 30 therapeuten geweest. Hiervoor kijk ik naar de houding, die een weergave is van hoe goed je lichaam (samen)werkt. Dit komt ook terug in de manier waarop je loopt.
Kijk eens op https://www.houdingstherapie-hercules.nl/hoe-functioneel-bent/ voor een aantal testjes die je zelf kunt doen. Wil je een (gratis) evaluatie van hoe het met jouw houding en manier van lopen gesteld is?
Neem dan contact op!