praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Klik hier om maandelijks ons STRALEND MAGAZINE  te ontvangen.

Heb jíj een goede luisterhouding? Bregje Jonkhart

Heb jíj een goede luisterhouding? Bregje Jonkhart

 

Heb jíj een goede luisterhouding? De meesten van ons hebben vrij goed geleerd hoe je moet luisteren om te reageren. Maar terwijl we (denken te) luisteren zijn we ondertussen onze eigen mening aan het vormen of het verhaal van de ander in ons hoofd aan het weerleggen.
Regelmatig breken we zelfs in in het verhaal van onze geliefde om onze eigen mening te vertellen. Het gevolg is twee mensen die hun eigen verhaal aan het vertellen zijn, maar die allebei niet gehoord worden.
Het niet gehoord worden zorgt voor een gevoel van onveiligheid. En dat is een zichzelf versterkend proces. Want een brein dat zich onveilig voelt wil juist nóg meer gezien en gehoord worden en gaat nóg harder proberen dat voor elkaar te krijgen.
Maar zonder een goede luisterhouding voedt dat juist het niét gehoord worden en dus de onveiligheid. Wil je leren luisteren om te begrijpen? Let dan voortaan op je houding en een gesprek. En wees je dan bewust van zowel je interne, als je externe luisterhouding. Meer daarover leer je in deze nieuwe Bregjes Brieven Bus: hoe voer ik een goéd gesprek met mijn partner? Klik hier. 
#relatietips #luisteren #relatie #liefde #goedgesprek #relatietherapie