praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Mijn woede leren duiden en ermee leren omgaan.

Mijn woede leren duiden en ermee leren omgaan.

Gertrud: "Ik ontmoet net iets te vaak angstige gedachten voor nieuwe of onbekendere situaties.
Dit heb ik onlangs ingebracht als vraag bij mij systemische supervisiegroep. Het leek gelinkt aan mijn oma die bij ons woonde en aan een te weinig ontwikkeld gevoel van zelfvertrouwen.
Deze elementen werden opgesteld middels representanten. In deze opstelling kwam naar voren dat ik weggedrukte boosheid in mij had zitten tav oma. Deze boosheid heb ik ter plekke ruimte gegeven en het geuit. Zo kon ik met een rustiger gemoed op vakantie in deze
post- coronatijd.
In mijn gezin van herkomst deden we vooral aan de gevoelens van leuk, aardig en gezellig. Gevoelens van ongenoegen waren minder welkom. Boosheid heb ik van jongs af aan moeten leren wegstoppen. (Net zoals mijn vader en moeder dat deden). Maar ook mijn bang zijn heb ik lang niet erkend want dat was niet stoer en niet handig. Totdat de bal ik die lang onder water probeerde te houden opeens naar boven popte middels een angstaanval en zich een lichte angststoornis ontwikkelde. Door goede psychotherapie, dagelijks mediteren en het blijven deelnemen aan supervisie waarin we opstellingen doen, ben ik daar grotendeels van hersteld en heet ik al mijn gevoelens zo veel mogelijk welkom!
Wil je een oefening: ga in gedachte terug naar een situatie waarin je boosheid voelde. Stap echt helemaal terug in die film van dat moment en merk op wat je in je lichaam gewaar wordt. Doe dit een week lang dagelijks met verschillende situaties van boos; Zo leer je beter herkennen waar boosheid zich in jouw voelende lijf aandient.
#systemischwerk#opstellingen#groepsverband#representanten#vraag#informatie#inzichten#eigenheid#veld