praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

De overgang van nummer 1 naar nummer 2… (of: van liefde naar nóg veel meer liefde!) door Bregje Jonkhart

De overgang van nummer 1 naar nummer 2… (of: van liefde naar nóg veel meer liefde!) door Bregje Jonkhart

Iedereen weet: je relatie verandert door het krijgen van kinderen. Het is drukker dan voorheen, je hebt meer verantwoordelijkheden en minder tijd voor elkaar. En je moet allebei groeien in je nieuwe rol.
Maar wat óók verandert is het gevoel van liefde. Ik weet het nog goed. Ruim 6 jaar geleden. Ik voelde me intens verbonden en zielsgelukkig met mijn lief. Zo’n intense liefde had ik nog nooit gevoeld voor een partner. Toen we het onderwerp ‘kinderen’ bespraken vond ik dat aan de ene kant mooi. Want, een kind van deze geweldige man; dat leek me echt heel bijzonder. Maar aan de andere kant vond ik het beangstigend. Want zou dat onze liefde niet veranderen? Wat als er een klein wezentje op de wereld zou komen waar ik nóg meer van zou houden? Dat er een nog diepere liefde zou bestaan dan die ik voelde op dat moment?
Zou dat afbreuk doen aan onze liefde?
Toen een jaar later onze zoon ter wereld kwam bleek mijn ‘angst’ gegrond te zijn. De liefde die ik voelde voor dat kleine wezentje (dat overigens zó veel op zijn vader lijkt) was nóg groter, intenser en dieper dan… tja, elke liefde die ik ooit voor iemand gevoeld had. Mijn geliefde, die tot dat moment mijn nummer 1 was geweest, schoof door naar de nummer 2 plek. Maar ik merkte dat dat niet zo erg was als ik van te voren had gedacht. De liefde die ik voor mijn man voelde blééf, er kwam alleen een nieuwe nóg intensere liefde bij. Een liefde die er altijd zal zijn, dat wist ik op het moment dat ik het voelde. Ik besefte me op dat moment wat onvoorwaardelijk houden van betekent. En al praten we graag over onvoorwaardelijke liefde... de liefde tussen partners heeft wél voeding nodig om te blijven stromen. Zeker als er kinderen bij komen.
Vaak zie ik stellen die zo onder de indruk zijn van het krijgen van een kind dat ze elkaar uit het oog verliezen. Ze stoppen met investeren en het voeden van hún liefde.
Dus mocht je binnenkort een baby verwachten, blijf de liefde voor je partner voeden. Verlies elkaar niet uit het oog, investeer in jullie verbinding. Hoe? Daar kan ik een boek over schrijven, maar begin eens met het opstellen van een eigen intimitijdsschema. Want echte tijd samen is zeker in de eerste jaren iets dat je echt in de agenda moet zetten. Fijne overgang!

Wil je meer tips over hoe je de liefde kan blijven voeden? Kijk dan eens bij BregjesBrievenBus op Youtube. 
#relatietips #liefde #verbinding #babyopkomst #relatie