praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Overgang in mijn praktijk: Sigrid Weitenberg

Overgang in mijn praktijk: Sigrid Weitenberg

We zitten op de grond met een grote bal tussen ons in. Onze handen liggen op de bal en zo zijn we samen aanwezig in het moment. Ik merk op dat de spanning in het lichaam van Anna verzacht.
Haar tranen beginnen te stromen. ‘Ik kan zo niet verder’, zegt ze. ‘Het is alsof mijn manier van leven me niet langer past. Ik weet alleen niet hoe het anders kan’. De spanning stijgt weer in haar lijf.
Ineens staat ze op: ‘Kom, we spelen verder met de bal’. Zachtjes vraag ik haar te blijven en stil te staan bij wat er van binnen te voelen is. Welke beweging wil ze vanuit daar maken? Anna gaat eerst helemaal de andere kant op.
Ze gaat op de grond liggen en sluit zich af. Alleen. Beide bewegingen kent Anna goed. Dóór blijven gaan ook als het haar te veel is. Of juist ‘opgeven’ en zich afsluiten van haar omgeving.
Ik nodig haar op dat moment in mijn praktijk uit tot een nieuwe weg. De weg naar zichzelf, naar dat wat er is en wat om aandacht vraagt. Zo komt er ruimte om te voelen, te rouwen en los te laten. Ruimte voor verandering. Ruimte voor de overgang naar iets ‘nieuws’. Weten wat dat is, is (nog) niet nodig. Ongemak is de basis voor nieuwe mogelijkheden.

Buiten de praktijk wordt het herfst. En ook in mijn tuin verkleurt het groen. De herfst gaat over overgang en transitie. Over bomen die bladeren loslaten. We stellen onszelf de vraag: wat heb ik niet langer nodig? In de huidige wereld neigen we naar een snelle oplossing. Naar even kijken, doen en weer verder. We blijven liever niet te lang bij dat wat onprettig is en weten niet goed hoe om te gaan met niet-weten. Ware transitie heeft tijd nodig. Als bomen hun bladeren zouden opjagen vallen winter, lente en zomer in het water.

Haptotherapie ondersteunt bij het geven van de aandacht die past bij de verandering die jij wenst. Herkenbaar? Je bent van harte welkom om samen met mij te onderzoeken wat jij deze herfst graag los wil laten. Sigrid Weitenberg, 06 4470 8093, praktijklevenmetgevoel@gmail.com, www.levenmetgevoel.nl
#haptotherapie #haptotherapieamsterdam #levenmetgevoel #loslaten