praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Nieuwe haring

Nieuwe haring

Het is 12 juni wanneer ik dit stukje schrijf en het is de dag dat de Hollandse Nieuwe weer overal te koop is.
Ik kan echt genieten van een verse haring met uitjes en zuur, heerlijk! En helemaal fijn dat haring een vette vis is; een goede bron van omega 3 vetten, maar ook van jodium, B vitaminen en vitamine D.
Een super gezonde vis!
Omega 3 vetzuren, waarom?
Omega-3 vetzuren zijn een belangrijke bouwsteen voor de hersencellen, celwanden en het zenuwstelsel. Ons brein bestaat voor maar liefst 60 % uit vet (in gewicht) en daarvan is 15-20 % DHA.
DHA is een basale voedingsstof voor onze hersenen en beïnvloedt grotendeels hoe de hersenen zich ontwikkelen. De snelste hersengroei vindt plaats in de baarmoeder en tijdens de eerste achttien maanden na de geboorte. Vandaar dat voldoende DHA extra belangrijk is tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.
Maar ook daarna blijft het essentieel. Mensen met een tekort aan DHA kunnen last van cognitieve problemen krijgen en het kan ook depressie in de hand werken.
Als je regelmatig vette vis eet zorg je dat je hersencellen genoeg bouwstoffen hebben om zich te vernieuwen. Naast haring behoren ook zalm, makreel en sardientjes tot de vette vissen. Let bij het kopen van vis dat het duurzame vis is en vermijd zo veel mogelijk kweekvis. Duurzame wild gevangen vis kan je herkennen aan het MSC logo op de verpakking.
En nu ga ik een lekkere een haring scoren bij de viskraam vlakbij Noord Straalt. Wil je meer weten hoe je omega 3 vetzuren binnen krijgt als je geen vis eet en of je wel genoeg goede vetzuren eet? Stuur een mail met een korte vraag naar: info@naturalhealthcoaching.nl

Meer artikelen

In het zonnetje: de granaatappel; een echte anti - oxidantenbom

In Nederland is de granaatappel niet heel populair en daar moet verandering in komen. Deze vrucht is zo lekker fris, knapperig, veelzijdig. Heerlijk!
De granaatappel behoort botanisch gezien helemaal niet tot de appelfamilie maar tot de bessen.
De granaatappel staat bekend om zijn hoge gehalte aan antioxidanten, die een gunstige invloed hebben op het immuunsysteem. Het bevat ook flavanoïden die ontstekingsremmend werken bij heel wat ziekten.
Uit onderzoek blijkt dat het regelmatig eten van granaatappel gunstige effecten heeft op diverse aandoeningen (ontstekingen, hartklachten, geheugenboost, schimmelinfecties).
Hoe eet je een granaatappel?
Snijd de schil helemaal rondom in en trek de twee helften van de vrucht uit elkaar, de schil iets naar buiten gericht. Houd vervolgens de helft van de granaatappel met de zaadkant omlaag, zet er een bakje onder en tik er stevig op, bijv. met een pollepel. Zo klop je de pitjes er uit. Je kunt de vrucht ook doormidden snijden en uitlepelen. De met sap gevulde cellen kun je zo opeten. Je kunt de pitjes over bijvoorbeeld yoghurt of een salade strooien. Wil je meer weten over groeneten en fruit die kunnen helpen bij jouw klachten en je immuunsysteem versterken? Neem contact op met Kim van Natural Health Coaching info@naturalhealthcoaching.nl

Heerlijk zomerse snack: Vietnamese rijstloempia's

Benodigdheden voor 4 loempia's:
- 4 rijstvellen
- 1 limoen
- verse koriander
- 4 wortels
- 1 blad chinese kool/rode kool
- 1 rode paprika
- 1 handje verse spinazie
- 2 eetlepels sojasaus
- Chili saus om in te dippen

Bereidingswijze:
1. Snijd de wortels, paprika, kool en spinazie in reepjes. Doe alle groenten in een kom en meng de sojasaus en limoensap erdoor.
2. Hak de koriander grof.
3. Zet een diep bord of schaal met warm water klaar. Week een rijstvel ongeveer 1 minuut in het water en leg het rijstvel op een bord.
4. Leg in het midden van het rijstvel de groenten als een worstje. Vouw het rijstvel over de groenten, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
5. Lekker met chilisaus. Ook lekker in de loempia zijn garnalen, stukjes tofu, tempeh en kip. Geniet ervan!

Hoe kun je die extra vakantiekilo's voorkomen?

De vakantie staat weer voor deur!
Wat je niet van vakantie mee terug naar huis wilt nemen zijn de extra kilo’s.
Natuurlijk mag je ontspannen en genieten, daar is het vakantie voor. Maar dat is niet hetzelfde als volledig losgaan. H
oe kun je de extra vakantie kilo’s voorkomen?
Probeer jezelf zoveel mogelijk te houden aan je normale ritme van 3 keer per dag eten.
Sla vooral geen maaltijd over en neem een voedzaam ontbijt. Zo kun je voorkomen dat je ongemerkt de hele dag eet.
Zorg dat je voldoende groente en fruit eet. Juist in de zomer is er een enorme keuze aan groente en fruit. Struin de markt af naar de lokale producten en maak hier een heerlijke lunch salade van.
Eet langzaam en met aandacht: neem kleine happen en geniet bewust van wat je eet.
Zorg dat je voldoende water drinkt. Veel water drinken zorgt voor minder snaai buien.
Bepaal wat je echt lekker vindt, en wat eigenlijk niet. Gun jezelf dat wat je echt lekker vindt. Maar houd wel maat. Zorg dat je porties niet te groot zijn en dat je niet te veel afwijkt van wat je normaal eet. Schep geen twee keer op en stop met eten als je vol zit.
Kom in beweging. Ga lekker zwemen, fietsen of wandelen. Verken de omgeving, bezoek een stadje.
Mocht er na de vakantie toch wat kilo’s zijn aangekomen, zorg dan dat je eenmaal thuis zo snel mogelijk weer in je oude ritme komt en je de kilo’s weer kwijtraakt.
Voor meer hulp, neem contact op met Antoinette Aris via deze link.