praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Ontspannen buikvliezen: essentieel voor een soepele ontlasting

Ontspannen buikvliezen: essentieel voor een soepele ontlasting

Boven erin, onder er weer uit. Je darmen bewegen net als slakken om de spijsbrei er doorheen te duwen. Dat wat goed voor je is, halen ze eruit. Daarna dikken ze het wat in en eruit komt: de drol.

Soms loopt de ontlasting er echter als water uit en soms zit het vast. Meestal voel ik me dan niet zo lekker, zeg maar. Of ik heb buikpijn of mijn stemming is helemaal kak.

Wat ontregelt dit mechanisme? Voeding kan de boel behoorlijk ontregelen, bijvoorbeeld het eten van hete pepertjes, die voel ik altijd meteen. Of het komt door emoties, als ik vlinders in de buik heb of ik doe het in mijn broek van angst of ben superzenuwachtig.

De osteopaat kijkt ook naar het ‘ophangsysteem’ waarin de darmen bewegen, hoe ze in je buik liggen. Want net zoals elke andere structuur in je lijf zijn ook de buikorganen omhuld door een dun en vochtig vliesje. Als witte huidjes om de partjes van een mandarijn heen. Of als het dunne witte vliesje om het biefstukje heen bij de slager.
Door deze vochtige vliesjes kan alles in je lijf bij elke beweging vrij meebewegen, heen en weer glijden, en zijn positie aanpassen zonder zijn buurorgaan in bewegingsvrijheid te beperken.

Maar oh wee, als deze vliezen gespannen raken. De smeuigheid gaat er dan uit, de elasticiteit, de beweeglijkheid, het vrije glijden van de vliezen wordt stroef. Ter vergelijking: gespannen vliezen om je spieren heen voel je als ‘knopen’ in de schouders van iemand. Bewegen wordt dan beperkt en moeilijk.
In je darmen gebeurt precies hetzelfde. Ook dit omhullende ophangsysteem van de darmen kan gespannen raken. En ook in de darmen is het zaak om de knoop in de vliezen er weer uit te krijgen.

Hoe? Simpel: met de handen. Osteopaten behandelen de vliezen overal in het lichaam, in het bewegingsaparaat, bij je organen en in het zenuwstelsel.
Het kan best raar voelen als iemands handen zo diep in je buik zitten en soms kan het zelfs wat pijnlijk zijn. Maar wat heerlijk als je dan weer lekker op de pot zit en een bevredigende ‘plons’ hoort.

Bio Michael Pallat
Michael Pallat komt uit Berlijn en woont met zijn vrouw en dochtertje in Amsterdam. Hij werkt in Amsterdam als zelfstandig osteopaat bij het Centrum Integrale Geneeskunde en bij Noord Straalt. In zijn behandelingen gebruikt hij zijn ervaringen als yoga-docent en zijn passie voor het diepe bindweefselwerk en laat hij zijn cliënten zien hoe ze met de Melt-methode zelf voor hun gezondheid en beweeglijkheid kunnen zorgen.

Voor meer informatie over Michael, klik hier