NIEUW bij Noord Straalt: 
COVID Revalidatie
bij restklachten na Corona

> Direct aanmelden <

Noord Straalt is een warm centrum voor gezondheid, spiritualiteit en educatie. Klik hier om maandelijks ons STRALEND MAGAZINE met nieuws, info en voordeeltjes te ontvangen.

Beperkingen vanwege Corona-maatregelen?
Bekijk ons ONLINE AANBOD

Esther Zwietink: Elk rimpeltje een wijsheid

"Ik schaam me voor mijn rimpelige oude lichaam." Dat zei een vrouw die zo verlangde naar een massage maar het niet durfde uit schaamte. Ze was ruim 80 en had nog nooit een massage ervaren.
Ze had een enorme behoefte aan aanraking: ze had huidhonger!
Oudere mensen verliezen vaak meer en meer fysieke aanraking. Door verlies van bijvoorbeeld de partner, de kinderen die zelf al volwassen zijn en de kleinkinderen die inmiddels ook groot en niet meer zo knuffelig zijn.
Of simpelweg omdat ze "gewoon" alleen zijn. Maar ouder zijn betekent niet dat de behoefte aangeraakt te worden minder wordt. Vaak juist integendeel..
Wanneer iemand er dan uiteindelijk tóch voor kiest gemasseerd te worden, dan komt er vaak of een diepe ontroering of een grote blijheid naar boven. De ontroering kan ontstaan omdat er door aanraking ook figuurlijk aangeraakt wordt. Daardoor gaat alles stromen en soms dus ook de tranen. Of de woorden. Of de herinneringen. Maar vaker nog.. Is er een genietende, serene stilte. Een stilte waarin ik rustig en gestaag met veel olie de rimpelige huidjes blijf aanraken. Die huidjes waar vaak nog een jong iemand in huist. En mee-lach met de glimlach en de blosjes die ik zie ontstaan op het gezicht van de oudere.
Esther Zwietink
Massagepraktijk Perla Rosa https://www.perlarosa.nl/