praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Klik hier om maandelijks ons STRALEND MAGAZINE  te ontvangen.

Fysiotherapeute Eva Stolk: rugpijn en de kracht van het winter seizoen.

Fysiotherapeute Eva Stolk: rugpijn en de kracht van het winter seizoen.

De winter komt eraan en dan is er vaak een automatische beweging naar verstilling in ons lichaam. In de winter kruipen we met een lekkere warme deken en een kop goede warme thee op de bank. Lekker knus de kaarsjes aan.  Ons lichaam leeft met de seizoenen van onze natuur mee. 
De 4 seizoenen kent ons lichaam ook in een geheel eigen ritme.
Deze energiestroom van de siezoenen vinden we bijvoorbeeld terug in de Ayurveda. In deze geneeswijze hebben ze deze energie stromen zelfs meetbaar gemaakt aan de hand van de drie "dosha typen:"  Vata, Pita en Kapha.
Elke persoon heeft zijn eigen unieke verhouding van deze drie dosha's. De dosha's kan je zien als energiestromen in je lichaam die o.a. onze vertering aansturen, ons hart laten kloppen, maar ook beinvloeden welke persoonlijkheid en kwaliteiten we hebben.
Deze drie energie stromen vinden we ook terug in de seizoenen. Nu de winter aanbreekt overheest de vata energie stroom in de natuur (lees hier meer.) 
Elke energie stroom brengt zijn eigen kwaliteiten met zich mee.   Misschien vind je het niet passen dat een fysotherapeut het over seizoenen of energiestromen in het lichaam heeft. Wellicht ben je juist verrast dat een fysiotherapeut verder kijkt dan alleen de mechanise werking van ons bewegingsapparaat. 
Ik zie nauwe verbanden tussen de lichamelijke klachten en hoe we omgaan met de energiestromen in onszelf. De vier seizoenen vinden we op verschillende niveau's van ons mens-zijn terug.
Als we daar niet naar luisteren dan kropt de energie van een seizoen zich op in ons lichaam en ergens gaat dat last geven. Zo kan er pijn ontstaan in ons lichaam wanneer we de energie van de vier seizoenen niet goed balanceren.  Ons systeem wil ons iets vertellen, maar de kracht van ons innerlijke zachte stemmetje wordt niet meer gehoord. Via ons lichaam, laat het ons dan toch signalen horen. Soms zo pijnlijk of vervelend dat we er niet meer omheen kunnen. 
Mijn werkwijze als fysiotherapeut bij rugklachten, begint bij: de kracht van het winter seizoen; de verstilling... 
Die vergeten we maar al te vaak in ons westerse leven. En geeft vaak direct verlichting van onze lichamelijke klachten.  Het seizoen voor de verstilling is ook een enorme kracht om weer de ruimte te geven aan ons eigen luisterend oor voor de dieper liggende oorzaken van de lichamelijke klachten. Want als we in de waan en de drukte van de dag zijn, hoe kunnen we voelen wat zich graag wil manifesteren maar geen ruimte krijgt.
Zo kan het zich gaan nestelen als zeurende of zelfs stekende pijn in de rug. En hoe vinden we onze stabiliteit terug als we onze innerlijke stem niet meer horen?  De verstoring van onze innerlijke kracht brengt op den duur ook een verstoring in ons beweegpatroon met zich mee. Dit leer je fysiek voelen, ervaren en omkeren naar het gewenste beweegpatroon. De fysieke oefeningen geven je een steunpunt naar je eigen verstilling. Ze helpen je beter te gaan voelen hoe je je spieren gebruikt en uiteraard ook hoe je je spieren weer wilt gaan gebruiken. Voor diegenen die open staan, zal het nog veel meer doen! Je zult gaan merken wat je hebt opgeslagen in je lichaam en misschien niet durfde te uiten.
Maar eenmaal daar doorheen zul je gaan merken dat je je diepe verlangens weer gaat voelen. En je stabiliteit hervindt op elk gewenst niveau van ons mens zijn.  Dit is een proces, waarin we ons lichaam laten leiden. Het wil ons immers helpen.
Het geeft je signalen om jezelf weer beter te leren begrijpen. Soms horen we de liefdevolle stem van ons verlangen en hart niet meer, of is het zo zacht geworden dat het gefluister overstemd wordt door de stemmen van alles wat we geleerd hebben: je moet dit... We moeten dat... je baas, je ouders, je vriend, je omgeving... Doordat we weer gehoor geven aan het fluister stemmetje in onszelf, hoeft ons lichaam geen pijnlijke signalen meer te geven.
Door de stabiliteit van je lichaam en je spieren weer te voelen, zul je de steun ervaren om te vertrouwen op jezelf. Dat is waar onze verlangens weer een weg naar buiten krijgen en we vrij zijn. Vrij van pijn en vrij voor weer een nieuw begin! 
Lees hier meer over Eva.