praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Wereldlichtjesag op de 2e zondag van december: Gerda Greeven

Wereldlichtjesag op de 2e zondag van december: Gerda Greeven

Wereldlichtjesdag op 12 december. 
Een lichtje laten schijnen op overleden kinderen. Wat een mooi gebaar. Veel kinderen brengen licht in de omgeving waar ze geboren worden en laten dan ook een donkerte achter als ze dood gaan of vermist raken. Het lichtje herinnert er aan dat dat ze geschenen hebben, dat ze het leven van veel mensen glans hebben gegeven en dat ze nog steeds in de harten van de achterblijvers leven.
Ook voor die achterblijvers is het fijn om een lichtje aan te steken, even stil te staan in de donkere dagen voor kerst, waar overal kaarsjes branden, waar het licht is en feest. Precies die dagen is het belangrijk. Een plek en tijd maken en stilstaan…even stilstaan voor de feestdagen. Mijmeren over wat geweest is, wat je samen beleeft hebt. Een lichtje voor die kinderen die nog niet gevonden zijn, zodat ze de weg terug kunnen vinden. Steek je 11 december om 19u ook een lichtje aan, verlicht jij ook je raam?
Gerda is de klassiek homeopathe bij Noord Straalt. 

Meer artikelen

Winterse soep: Gerda Greeven

Vergeten Groenten (zorgen voor biodiversiteit)
Pastinaak-Gembersoep: Olijfolie, Boter, een grote ui, 2 tenen knoflook, een duim lang stuk gember, 1/4 theelepel kardemom, komijn-ieder, cayennepeper, 500gr pastinaak, 800ml bouillon, 200ml volle melk (of havermelk) zeezout en zwarte peper. Eroverheen: geroosterde amandelschaafsel of pompoen pitten. Yoghurt of slagroom.
Olijfolie en boter in de pan, fruit de ui 10 min. Voeg alle ingrediënten toe behalve de pastinaak en de bouillon, roer een paar minuten door. Dan de pastinaak en de bouillon toevoegen, breng op smaak met peper en zout en laten sudderen tot de pastinaak heel zacht is. Ongeveer 15 min. Pureer de soep tot ‘ie glad is. Soep terug in de pan, de melk erbij.
Langzaam opwarmen, als de soep te dik is wat gekookt water erbij doen. De soep opdienen en een beetje geroosterde pompoen pitten of amandelschaafsel een en scheutje slagroom of een dot yoghurt.
Eet ouderwets smakelijk ;-)
Gerda is de klassiek homeopathe bij Noord Straalt.