praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Bregje Jonkhart: vergeven is het loslaten van de hoop op een beter verleden´

Bregje Jonkhart: vergeven is het loslaten van de hoop op een beter verleden´

Veel mensen lopen rond met boosheid of wrok over 'onrecht dat hen is aangedaan'.
Het lukt hen niet te vergeven, los te laten.
Het probleem is dat veel mensen denken dat het erom gaat dat ze de ánder moeten, kunnen of willen vergeven.
Dat is een misverstand. Vergeving begint bij jezelf. Gelukkig maar, want als je vergevingsgezindheid gericht is op de ander blijf je van die ander afhankelijk.
‘Als ik nou maar zou begrijpen waarom zij…, dán kan ik haar vergeven’. Of als hij eerst beseft hoeveel pijn hij me heeft gedaan.
Of als ze haar excuses heeft gemaakt. Of je ooit zál vergeven ligt dan volledig bij de ander. Je maakt jezelf dus afhankelijk van precies die persoon die jou zoveel pijn deed!
En alhoewel het voor je verwerkingsproces heel oké kan zijn om een poos flink boos te zijn; het is op een gegeven moment beter voor je eigen geluk én gezondheid als je het loslaat en doorgaat met je leven.
Maar dat loslaten, hoe doe je dat en waarom vinden we dat vaak zo moeilijk?
In deze blog vertel ik er meer over. https://jonkhartenziel.nl/vergeving-begint-bij-jezelf/ Is het voor jou hoog tijd om te gaan vergeven?
In een vergevingssessie kan ik je helpen je ongenoegen los te laten.