praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Jolien Alberdink-Thijm: wees niet bang voor honger, maar geniet van de stilte en rust.

Jolien Alberdink-Thijm: wees niet bang voor honger, maar geniet van de stilte en rust.

Het is even stil geweest rondom mijn praktijk, maar ik heb niet stil gezeten! Onze tweede dochter, Lucie is geboren.
We voelen ons gezegend met nog zo’n mooi en gezond meisje. Sinds 6 november ben ik weer bij Noord Straalt te vinden. Het voelt ontzettend goed om naast moeder ook weer mensen te kunnen helpen naar een gezonde leefstijl en gezond gewicht.
Dat heb ik stiekem best gemist. Als gewichtsconsulent help ik mensen die het moeilijk vinden om een gezond eetpatroon en/of leefstijl te vinden.
Er zijn verschillende redenen waarom dat niet lukt, maar veel cliënten hebben één overeenkomstige overtuiging: angst voor honger. En dat geldt niet alleen voor mijn cliënten, maar eigenlijk voor iedereen. We vinden honger een ontzettend onaangenaam gevoel en zijn zo gewend die honger direct te stillen, dat we er niet mee om kunnen gaan.
Maar honger is niet erg. Wij hebben het geluk dat we niet doodgaan van honger (misschien beter gezegd ‘trek’). Sterker nog, een beetje honger is juist goed voor ons.
We geven ons lichaam namelijk even rust. Het hoeft geen energie te gebruiken om eten te verteren en alle processen die daarbij horen. Eindelijk kunnen ze oude rommel opruimen en even op adem komen voordat er weer een maaltijd binnen komt en verteerd moet worden. Die rust zorgt er ook voor dat we onze energie ergens anders voor kunnen gebruiken.
Je kunt je bijvoorbeeld veel beter focussen en concentreren met een lege maag. Je bent helder en scherp. Gun je maag en darmen dus eens wat rust, ze zullen je dankbaar zijn.
Denk daaraan als je je hongerig voelt. Wees niet bang voor honger, maar geniet van de stilte en rust.