praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Voordat we nieuw gedrag uitvoeren (en op lange termijn behouden), moeten we hier eerst de intentie toe ontwikkelen: Antoinette Aris

Voordat we nieuw gedrag uitvoeren (en op lange termijn behouden), moeten we hier eerst de intentie toe ontwikkelen: Antoinette Aris

Om meer energie te hebben en blijvend een gezonde leefstijl te krijgen met een eventueel daarbij passend gewicht, moet je je gedrag veranderen.  Voordat we nieuw gedrag uitvoeren (en op lange termijn behouden), moeten we hier eerst de intentie toe ontwikkelen.
De intentie hebben is één; die ook echt omzetten in gedrag is weer heel wat anders.
Dit lijkt een kleine stap, maar in de praktijk is er vaak sprake van barrières: drempels die we moeten overwinnen om het gedrag te kunnen vertonen.
Als je weet dat we als mensen liever niet al te veel moeite doen voor dingen, dan kan zo’n barrière onze intentie al snel tenietdoen. Denk maar aan wat er vaak terecht komt van onze goede voornemens rond de jaarwisseling.

Voor de intentie komt ‘motivatie’. Klinkt logisch: als we gemotiveerd zijn om te veranderen, hebben we ook sneller de intentie om te gaan veranderen.
Motivatie bestaat drie belangrijke factoren: welke voor- en nadelen van de leefstijl verandering zijn er voor mij?
Wat denk ik dat anderen ervan vinden dat ik mijn leefstijl ga veranderen?
Zou ik in staat zijn om mijn leefstijl te veranderen?
De motivatie wordt weer beïnvloed door ons bewustzijn.
Hebben we de kennis over het gedrag: wat is een gezonde leefstijl en gezond gedrag? Heb ik de aanleiding om mijn leefstijl te veranderen, bijvoorbeeld doordat ik het risico inzie van te ongezond eten.
Tot slot kunnen er dingen gebeuren die aanleiding geven om actie te gaan ondernemen, zoals het besef dat je als je zo door gaat je een groter risico loopt op welvaartziektes en een gebrek aan energie en vitaliteit.
Wanneer ga jij veranderen en wanneer ga jij voor een blijvende gezonde leefstijl met daarbij meer energie en lekkerder in je vel zitten en een voor jou  passend gewicht? 
Veranderen kost tijd en energie, maar met wat hulp kan ook jij dit!
Wil je meer energie, lekkerder in je vel zitten en een blijvende gezonde leefstijl? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Antoinette Aris Slimmer Support 06 27166542

Meer artikelen

Massagetechnieken versus intentie: Esther Zwietink

Mijn mening is dat technieken er deels zijn om de masseur te beschermen tegen overbelasting van zichzelf. Maar ook -natuurlijk- om de client te helpen om van pijnlijke plekken af te komen. Geweldig. 
Maar.. Wat als de intentie van de handen er niet is...? Of juist te veel is? 
Dan valt de hele massage in duigen. 
Waar zit het hem dan in? 
Als je met mensen werkt moet je niet alleen mensenkennis hebben. Maar wellicht en vooral ook zelfkennis. 
Wat voel je als masseur bij de ander? En bij jezelf?
Iets dat vaak gebeurt bij masseurs is dat ze veel te veel van zichzelf geven. Te hard werken. 
Al zeggen ze niets.. Jij zult het als ontvanger opmerken. 
Hoe voel jij je als iemand in het dagelijks leven te hard voor jou bezig is? De hele tijd om je heen draait en roept :"kan ik nog iets doen?" (Denk maar aan de te opdringerige verkoopster die bij je pashokje staat te vragen.) 
Wanneer iemand als het ware op jou geplakt zit.. dan is dat niet fijn! Het ontneemt jou ruimte. Ruimte om jezelf te zijn. Ruimte om jezelf en je eigen behoeften te voelen. Dit zul je dus ook waarnemen tijdens een massage. 

Andere masseurs beheersen juist de technieken geweldig maar zijn niet "aanwezig." Je denkt als client dan vast: "Hmmm ja. Best lekker. Maar ik mis dat ene ingrediënt." 
Waar is dat hart van de masseur? Dat is gevlogen. Of daar is de masseur gewoon niet mee in contact. 

Net als bij eten. Dat kan geweldig volgens recept zijn maar dat is wat anders dan "soulfood." C'est le ton qui fait la musique. 

Mensen zijn zich vaak niet bewust van de intentie die er van hun handen uitgaat. 
Als je als masseur in contact staat met je hart dan straalt dat via je handen uit naar de ander. De ontvanger zal dit waarnemen! 
Werk dus met wat er in je hart zit. Werk met wat je voelt. Zowel fijn als minder fijn. 
Ben je onzeker en geef je standaard te veel van jezelf? Werk dan aan je onzekerheid en angsten. 
Ben je boos en zit dat in heel je systeem? Werk aan je woede, verongelijktheid, teleurstelling, wanhoop, jaloezie. 
Ben je verdrietig en verlang je naar lichtheid? Werk aan je rouw, afscheid, tranen.. 

Laat het leven van alledag de spiegel zijn voor je innerlijk werk. 
Laat het leven van alledag een uitnodiging zijn om op te schonen. Om vervolgens nog beter te gaan masseren. (Of ontvangen.) 
Meer lezen over mijn werk? Kijk op www.perlarosa.nl