praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Voor het eerst een massage

Voor het eerst een massage

Esther Zwietink Perla Rosa massage

Als ik moet kiezen wat ik het leukst vind in mijn praktijk dan kan ik niet kiezen.
Maar als ik íets bijzonder en eervol vind, het is wel het behandelen van mensen die nog nooit gemasseerd zijn.

Iemand die niet gewend is uit de kleren te gaan, aangeraakt te worden door vreemde handen, een tijd stil moet liggen, en vooraf moet praten… Alles is nieuw. En dat voelt dus soms ook spannend!
Het is mooi om mensen door al die nieuwigheid heen te leiden.

Allereerst; er moet natuurlijk helemaal niets. Ja.. Wel. Er moet echt één ding. En dat is dat je  altijd mag aangeven wat je wil/ nodig hebt/ niet wil etc.
Mensen die komen denken vaak dat de masseur altijd degene is die het allemaal wel weet. Een masseur weet als het goed is inderdaad veel. Maar jíj bent uiteindelijk de professional van je eigen lichaam!  Het is altijd jóuw massage. De masseur zal als het goed is zijn of haar stinkende best doen zich zo goed mogelijk op jou af te stemmen.
Maarja.. mocht dat niet helemaal goed gaan, geef het dan gewoon aan. Het is voor een masseur heel zonde na de massage te horen dat er iets niet helemaal prettig was terwijl dat tijdens de massage vaak in een handomdraai aan te passen was!

Een goede masseur bereidt je goed voor op de massage. Er wordt uitleg gegeven, om wensen gevraagd, een praatje gemaakt etc. Stel dat je niet zeker weet of er vooraf uitleg gegeven wordt, dan zijn er enkele dingen die je kunt doen.
Vind je het spannend om een eerste keer gemasseerd te worden, vraag dan vooraf een goede, uitgebreide uitleg van wat er gaat gebeuren. Een voorbereid mens en dito geest ontspannen bij voorbaat al een stuk beter.
Voelt het een beetje gek om uit de kleren te gaan, vraag de masseur dan de kamer even te verlaten zodat jij kunt gaan klaarliggen op de massagetafel en het laken over je heen kunt leggen.
Is het nieuw voor je om alles aan te mogen geven? Kaart dit dan vooraf aan. De masseur kan dan vaker tijdens de massage aan je vragen of alles naar wens is of dat er iets een beetje anders moet.
Ben je bovendien allergisch, heb je ziektes, een aandoening of spelen er psychische zaken? Laat dit de masseur dan al vooraf weten. Deze kan zich erop voorbereiden, eventueel navraag doen bij anderen en de massage erop aanpassen.

De masseur mag op zijn of haar beurt vanzelfsprekend aangeven of een wens van jou ingewilligd kan worden. Wil je bijvoorbeeld super stevig gemasseerd worden? De masseur mag zijn eigen grens voelen en aangeven of hij of zij dat op dat moment kan.
Het is prettig te weten dat je altijd gelijkwaardig bent! De een heeft misschien wat meer theoretische kennis over het lichaam dan jij zelf. Maar jij weet of voelt vaak toch echt het best wat voor jou goed is. 

Ik wens je een heerlijke eerste massage toe. (En dat het vooral niet de laatste mag zijn!)
www.perlarosa.nl