praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Bregje Jonkhart: 9 september; de dag van de scheiding.

Bregje Jonkhart:  9  september; de dag van de scheiding.

Scheiden. Veel mensen doen het. Ongeveer 40% van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Vaak worden kinderen hiervan de dupe. Kinderen zijn van nature loyaal aan beide ouders, ze kunnen (en mogen!) niet kiezen. En daar gaat het vaak fout bij echtscheidingen.
De loyaliteit van kinderen wordt onder druk gezet. Dat heeft grote gevolgen, vooral bij jonge kinderen, die voor hun persoonsontwikkeling nog geheel verbonden zijn met hun ouders. Kinderen presteren minder op school, zijn minder zelfstandig, hebben een lager zelfbeeld en zitten minder goed in hun vel. Sommige kinderen zetten zich af en laten fikse gedragsproblemen zien.
Andere kinderen gaan zorgen voor hun ouders. Door zich aan te passen en bijvoorbeeld informatie te verzwijgen. Ze ontwikkelen een extra sensor, gericht op het voorkomen van spanning.
Door hun focus op de omgeving leren ze minder goed contact te maken met hun eigen gevoelens en behoeften. En dat veroorzaakt op latere leeftijd vaak problemen in hun eigen relaties. De afgelopen jaren is er gelukkig een voorzichtige trend zichtbaar: het aantal scheidingen loopt terug, en zeker het aantal scheidingen waar kinderen bij betrokken zijn.
Dat is goed nieuws voor de kinderen. Tenminste, als de stellen die dus bij elkaar blijven wel een enigszins fijne relatie hebben. Maar een fijne relatie hebben is blijkbaar niet vanzelfsprekend.
Waarom eindigen toch nog zoveel huwelijken in een scheiding? En hoe voorkom je dat als je wil scheiden je kinderen de dupe worden van jullie scheiding? Lees meer over scheidingen in deze blog én bekijk de youtube video over hoe het brein werkt in relaties. www.jonkhartenziel.nl/de-dag-van-de-scheiding
Klik hier voor het filmpje.