praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Houdingstherapie als voeding voor je lichaam; Patrick van Enschot

Houdingstherapie als voeding voor je lichaam; Patrick van Enschot

Voeding gaat verder dan alleen wat we op ons bord leggen. Naast fysieke voeding en emotionele balans, speelt beweging een belangrijke rol in het voeden van ons lichaam. Houdingstherapie biedt hierin een unieke benadering. Het draait om het herstellen van balans en functionaliteit in ons bewegingspatroon, wat essentieel is voor ons welzijn.
Ons lichaam is ontworpen om te bewegen, en die beweging dient afwisselend en functioneel te zijn. Door eenzijdige houdingen, zoals langdurig zitten of staan, ontstaan vaak spanningen en blessures. Houdingstherapie helpt om de balans te herstellen en functionele bewegingen terug te brengen in ons dagelijks leven. Dit zorgt voor een betere doorbloeding, minder spanning en uiteindelijk meer energie.
In het thema “voeding als medicijn”, kun je houdingstherapie zien als een manier om je lichaam van binnenuit te voeden. Net zoals gezonde voeding de juiste bouwstoffen levert, zorgt goede houding en beweging ervoor dat je lichaam optimaal kan functioneren. Het verbetert niet alleen de fysieke gezondheid, maar heeft ook positieve effecten op je mentale welzijn. Door bewust te werken aan je houding, voed je je lichaam met de afwisseling en beweging die het nodig heeft om gezond te blijven. Zo wordt beweging, net als voeding, een krachtige manier om je lichaam te verzorgen en te helen.
Meer info, klik hier. #houding #houdingstherapie #egoscue #pijnvrij #noordstraalt #ndsm 

Meer artikelen

'Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding;' Kim Vogel

'Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding' een advies van de Griekse arts Hippocrates bijna 2500 jaar geleden.
Wat een geweldig inzicht, hij wist natuurlijk nog niets over de ontwikkelingen van medicijnen, onze huidige voedingsindustrie, de leefstijlveranderingen en al het andere dat invloed heeft op onze gezondheid. Het is de visie die ik met mijn cliënten en iedereen die het wil horen deel.
In de praktijk zie ik dat kleine veranderingen in het voedingspatroon enorm veel verschil kunnen maken. Er zijn geen bijwerkingen zoals bij medicijnen, goede voedingsstoffen hebben een positieve werking op meerdere functies in het lichaam. Ontstekingen worden geremd bij het vervangen van zonnebloemolie (palmolie, arachideolie etc) door olijfolie en kokosolie en voeding met omega 3 vetzuren zoals vette vis, lijnzaad, hennepzaad en avocado toe te voegen.
Zo zijn er nog enorm veel onderzoeken over de positieve werking van omega 3 vetzuren, curcuma, vezels, bioflavonoiden, anti oxidanten, plantaardige voedingspatroon op ons lichaam.
Een verhaal uit de praktijk: een maand geleden kreeg ik een jonge dame in de praktijk die eind van de dag enorm vermoeid thuis kwam van werk. Pijn in gewrichten bij het opstaan en veel hoofdpijn. Vervelende klachten die haar leven beperkten, waardoor ze minder kon sporten, minder energie voor de kinderen had en voor het onderhouden van haar vriendschappen.
We zijn begonnen met het vervangen van de boterhammen in de ochtend en lunch door een voedzame maaltijd met veel vezels uit groenten, goede vetten en eiwitten. Dit vergt meer voorbereiding en planning maar na 1 week belde ze me al op dat ze zich veel beter voelde, meer energie heeft en 's avonds niet in slaap valt op de bank. Dit gaf haar motivatie om door te gaan. Deze week hadden we het tweede consult en we zijn verder gegaan met het ondersteunen van tekorten die uit het bloedonderzoek zijn gekomen. En heel belangrijk, door de veranderingen in het voedingspatroon, heeft ze veel minder behoefte aan suikers waardoor de hoofdpijn veel minder is. Ik spreek met haar af om meer variatie aan te brengen in de voeding.
Food challenge: hoeveel verschillende voedingsmiddelen eet jij in de week? Lukt het om minimaal 50 te halen?
TIP: Het is weer herfst en tijd om heerlijk gevulde soep te maken. Maak een grote pan pompoensoep of broccolisoep en vries het in porties in. Lekker voor de lunch en dan heb je al een portie groenten binnen.
Wil je meer weten wat voeding voor jou kan doen en hoe je lichaam weer in balans kan komen? Stuur een mail naar: info@naturalhealthcoaching.nl #voedingalsmedicijn #orthomoleculairetherapie #naturalhealthcoaching

Voeding die past; Sigrid Weitenberg

Afgelopen weekend reed ik met een achterbak vol verse groenten weg bij mijn ouders in Groningen.
Tomaten, aardappelen, rode bieten en ook nog een paar heerlijke potjes zelfgemaakte jam. De moestuin van mijn vader groeit en bloeit als nooit te voren en dat proef je. De smaken zijn zo vol en puur, ik maak er graag broodjes gezond van. Niet zo groot als die van Garfield, maar wel rijkelijk belegd.
Het is voedsel wat me past. Bij voeding denken we vaak als eerste aan eten: waar hebben we zin in, wat is gezond en wat niet. ‘Wat eten we vandaag?’ is één van de meest gestelde vragen (en als je kinderen hebt dan weet je dat op je antwoord vaak een ‘yes!’ of ‘bluh’ volgt).
Maar voeding gaat over zoveel meer. Want welke gedachten neem je tot je en welke overtuigingen horen hierbij. Voeden ze je of staan ze je juist in de weg. Praat je positief en opbouwend met jezelf of kritisch en afwijzend. Het maakt een groot verschil. Liefdevolle woorden geven een fijn en warm gevoel en bieden steun in het leven. Pijnlijke emoties en gevoelens verdwijnen niet, maar zijn beter te hanteren. Er ontstaat meer rust en balans. Er komt ruimte voor plezier. Voeding gaat ook over de mensen waar je je mee omringt, de kranten en boeken die je leest, de tv-programma’s die je kijkt, de plaatsen die je bezoekt en de muziek die je beluistert. Voeding komt op allerlei manieren tot ons en passende voeding laat ons lijf, onze geest en onze ziel opbloeien. En wat passend is, is voor iedereen weer anders. Door bewust te zijn van wat je eet, denkt, voelt en (goed) doet en hier vervolgens naar te handelen, creëer je je eigen favoriete levensrecept met voor jou de juiste voeding. Sigrid Weitenberg, GZ-haptotherapeute www.levenmetgevoel.nl #levenmetgevoel #haptotherapie #haptonomie #gedachtenkracht #zelfliefde #voedingvoordeziel