praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Plastic zakjesvrije dag!

Plastic zakjesvrije dag!

Plastic minderen: we komen er niet meer onderuit. Het is goed dat er in winkels en onder andere afhaalrestaurants meer aandacht besteed wordt aan ander verpakkingsmateriaal. 
Misschien sta je er nog niet zo bij stil. Maar als we nu allemaal wanneer we naar de winkel gaan eigen verpakkingsmateriaal meenemen, dan kan dat al snel 20 zakjes in de week schelen. Denk aan; brood, fruit en groenten. 
Verpak je dan je lunch ook nog in eigen bakjes en zakjes, dan ben je helemaal lekker op weg! 
Koop je dan ook nog in bij Pieter Pot, dan gaat het nog beter! 
 

Inspiratie om plastic te minderen: 
Neem eigen zakjes mee naar de winkel 
Koop droge producten bij Pieter Pot (deze winkel levert uitsluitend voedsel in herbruikbare glazen weckpotten.) 
Neem een eigen drinkfles mee. Het liefst van ijzer. 
Gebruik foodwraps van Reiswaar (lekker groot!) of Keap Leaf 
Probeer eens de vleesvervangers van Greenforce. Ideaal: op basis van erwtenmeel! En veel mixen zijn glutenvrij! 
Gebruik bij de menstruatie een menstruatiecup of uitwasbaar maandverband. 

Wij beloven je: als je er eenmaal mee bezig bent... Dan ben je verslaafd met het minderen van plastic! 
Dit is nog maar het begin! 
Want  je kunt later nog op microplastic gaan letten bijvoorbeeld. 

Meer artikelen

Erbij zijn; Sigrid Weitenberg

‘Ik ben erbij!’ – iets wat mijn vriendinnen en ik vroeger vaak tegen elkaar zeiden: een leuke borrel, een feestje of iets anders.
‘Ben jij erbij? Ik wel!’ Ik hield van het vrije leven van studeren, werken en gezelligheid. En ik was er vaak bij. Bij het sporten, het feestje, bij de ander. Bij mezelf was ik wat minder. Dat zie ik nu. In mijn praktijk komt dit altijd terug. Erbij zijn.
Ik gids mensen naar hun gevoel, naar dat wat er te ervaren is in het lichaam. Ik nodig ze uit hierbij te blijven.
Niets meer, niets minder. Klinkt eenvoudig, maar de werkelijkheid is vaak anders. Er is veel te doen, moeten en verwachten. Terwijl voor mij de kracht in erbij zijn zit in met aandacht durven luisteren naar dat wat zich in ons wil laten horen. Te beginnen bij de sensaties in ons lijf.
Zo zit ik op dit moment achter mijn laptop en schrijf ik dit stukje. Ik hou van schrijven, van het gevoel dat de woorden er al zijn voor ik ze typ. En tegelijkertijd vraagt mijn rechterschouder om aandacht. Ik leun naar achteren, zucht eens diep en luister. Mijn lijf klemt en remt wat op die plek. Wat wil je me vertellen? Je hebt de tijd en mag je eigen tempo volgen ‘hoor ik’. Je hoeft niet sneller of meer te doen.
Gedachten over wat ik zou moeten kunnen en laten zien komen voorbij. Een mij bekend patroon. En als haptotherapeut met een praktijk die volop in ontwikkeling is komt ‘ie af en toe weer langs. Ik beweeg mijn schouders en armen en vraag mezelf ‘wat heb ik nodig, wat helpt?’ Bewustzijn en vertrouwen komt direct in me op. Bewustzijn om aandacht te hebben voor mezelf. Vertrouwen dat het ‘genoeg’ is, dat ik ‘genoeg’ ben en dat ik mijn eigen tempo mag volgen. Dat ik dan juist bloei. Ik voel mijn lijf verzachten, de beklemming in mijn schouder lost wat op. Ik zucht nog eens diep. Straks doe ik mijn laptop dicht en fiets ik naar huis. De zon in. Nieuwsgierig? Je bent welkom in mijn praktijk. We zijn er samen bij tot je het zelf kan. Sigrid Weitenberg, GZ-haptotherapeute www.levenmetgevoel.nl, 06-44708093 – praktijklevenmetgevoel@gmail.com
#haptotherapie #haptotherapieamsterdam #levenmetgevoel #metaandacht #erbijzijn

Luisteren naar jezelf is een ontmoeting met jezelf; Trees Zegers

Op ontdekkingsreis met jezelf gaan, vaak gunnen we onszelf de tijd niet.
Toch hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Een paar minuten per dag de rust nemen om te voelen wat er van binnen leeft, brengt je in contact met je eigen wezen en wijsheid. Creëer af en toe tijd om even te niksen, te rommelen en dan ineens te merken dat je wat invalt. Je hebt de kans om te mijmeren en kunt je ideeën en gedachten de vrije loop laten.
Hierdoor krijg je zicht op wat belangrijk voor je is. Of ga eens even helemaal off-line, laat je telefoon thuis en maak een (korte) wandeling. Las wat vaker momenten in dat je alleen bent, wees gewoon even met jezelf en maak tijd voor jezelf zoals je die ook voor anderen maakt. Als je straks vakantie hebt en verlangt naar een goed boek is Self-compassion, the proven power of being kind to yourself van Kristin Neff een absolute aanrader. Een geweldig boek met oefeningen, voorbeelden en persoonlijke verhalen. Zelf-compassie is louterend, helend en essentieel voor zelfliefde, voor transformatie en innerlijk welzijn.
Trees Zegers is leefstijlcoach, wandelcoach en identiteitscoach bij Noord Straalt. 
Voor meer informatie klik hier. 
#zelfcompassie #liefzijnvoorjezelf #ikzaken