praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Erbij zijn; Sigrid Weitenberg

Erbij zijn; Sigrid Weitenberg

‘Ik ben erbij!’ – iets wat mijn vriendinnen en ik vroeger vaak tegen elkaar zeiden: een leuke borrel, een feestje of iets anders.
‘Ben jij erbij? Ik wel!’ Ik hield van het vrije leven van studeren, werken en gezelligheid. En ik was er vaak bij. Bij het sporten, het feestje, bij de ander. Bij mezelf was ik wat minder. Dat zie ik nu. In mijn praktijk komt dit altijd terug. Erbij zijn.
Ik gids mensen naar hun gevoel, naar dat wat er te ervaren is in het lichaam. Ik nodig ze uit hierbij te blijven.
Niets meer, niets minder. Klinkt eenvoudig, maar de werkelijkheid is vaak anders. Er is veel te doen, moeten en verwachten. Terwijl voor mij de kracht in erbij zijn zit in met aandacht durven luisteren naar dat wat zich in ons wil laten horen. Te beginnen bij de sensaties in ons lijf.
Zo zit ik op dit moment achter mijn laptop en schrijf ik dit stukje. Ik hou van schrijven, van het gevoel dat de woorden er al zijn voor ik ze typ. En tegelijkertijd vraagt mijn rechterschouder om aandacht. Ik leun naar achteren, zucht eens diep en luister. Mijn lijf klemt en remt wat op die plek. Wat wil je me vertellen? Je hebt de tijd en mag je eigen tempo volgen ‘hoor ik’. Je hoeft niet sneller of meer te doen.
Gedachten over wat ik zou moeten kunnen en laten zien komen voorbij. Een mij bekend patroon. En als haptotherapeut met een praktijk die volop in ontwikkeling is komt ‘ie af en toe weer langs. Ik beweeg mijn schouders en armen en vraag mezelf ‘wat heb ik nodig, wat helpt?’ Bewustzijn en vertrouwen komt direct in me op. Bewustzijn om aandacht te hebben voor mezelf. Vertrouwen dat het ‘genoeg’ is, dat ik ‘genoeg’ ben en dat ik mijn eigen tempo mag volgen. Dat ik dan juist bloei. Ik voel mijn lijf verzachten, de beklemming in mijn schouder lost wat op. Ik zucht nog eens diep. Straks doe ik mijn laptop dicht en fiets ik naar huis. De zon in. Nieuwsgierig? Je bent welkom in mijn praktijk. We zijn er samen bij tot je het zelf kan. Sigrid Weitenberg, GZ-haptotherapeute www.levenmetgevoel.nl, 06-44708093 – praktijklevenmetgevoel@gmail.com
#haptotherapie #haptotherapieamsterdam #levenmetgevoel #metaandacht #erbijzijn