praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Ode an die Freude: Nynka Delcour

Ode an die Freude: Nynka Delcour

Een lang gekoesterde wens komt uit. Ik ben begonnen aan de opleiding "Ode an die Freude" onder de bezielende leiding van Jan Kortie, Anna Fernhout en Sarah Jens. Ode an die Freude is een tweejarige opleiding tot Stembevrijder.
"Wie vrij zingt is een rijk mens" staat in de folder. En: "Onze stem is als een heldere spiegel, waarin we van alles zien, bijvoorbeeld onze controleneigingen, ons terugtrekken, ons forceren. Stembevrijding wil al die krapte in onszelf transformeren tot ruimte. Zodat we vrijer kunnen zingen en vrijer kunnen leven. Zodat we kunnen thuiskomen."
In het eerste jaar ben je vooral leerling. Omdat ik al heel lang stemcoach ben en veel lesgeef is dit voor mij een welkome maar spannende ervaring. Het voelde best kwetsbaar om me weer als leerling op te stellen.
Ik wist niet of ik me over zou durven te geven aan het proces en of ik me zou durven verbinden met mijn mede-studenten. Maar al na het eerste blok voel ik dat juist dat die kwetsbaarheid heel goed voelt en me veel gaat brengen. Door te durven voelen wat er is en dat in adem en klank om te zetten in contact met die ander, komt er ruimte in jezelf.
Ruimte voor verlangen en groei vanuit de bron, in plaats van vanuit doorgaan vanuit angst of moeten. Het gaat niet om mooi of goed zingen, maar om in contact komen met de muziek die door ons heen stroomt en de emotionele bagage die daarbij in de weg kan staan. Echt aanwezig zijn. Het loslaten van de controle geeft me vertrouwen en kracht. Ik ben benieuw wat dit avontuur me nog gaat brengen.
Meer informatie over Nynka en haar werk: klik hier. 
#zingenisgezond #zingen #stembevrijding #odeandiefreude #emotionelebagage #kwetsbaarheid #zangatelierlandsmeer #vliegenboskoor #stemcoach #zangles