praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Florian Stadler: opstellingswerk in de praktijk.

Florian Stadler: opstellingswerk in de praktijk.

Een deelneemster was opgevallen dat ze binnen het bedrijf diegene was die al de last-minute klussen toegewezen kreeg. Die ze dan ook nog braaf wegwerkte waardoor ze erg veel overuren draaide. Ze vertelde dat haar vader overleed als ze 5 jaar oud was. Haar moeder heeft haar en haar 2 jongere broers alleen opgevoed. Ze had een gelukkige en fijne jeugd en alle vier hebben nog altijd een goed band met elkaar.

Om te beginnen heb ik haar representanten laten kiezen voor haar zelf, haar vader, haar moeder en haar twee broers. Al snel wordt duidelijk, dat ze de rol van vader op zich heeft genomen en als jong meisje (en dus nu ook nog) alles eraan deed om haar moeder gelukkig te maken.
De representant van vader was erg onrustig en had de neiging haar in de weg te staan. Uiteindelijk kon de representant tegen haar (representant) zeggen, dat hij veel verdriet ervan heeft, dat ze zijn plek heeft geprobeerd in te nemen en dat ze daarmee moest stoppen om haar eigen weg te kunnen gaan.
Ik heb de deelneemster zelf haar eigen plek in de opstelling laten innemen. Door haar een zware steen in de handen te leggen heb ik haar laten ervaren hoe zwaar de klus is die ze aan het dragen is, en die niet van haar is.
Ze heeft de klus/steen aan vader gegeven die blij was dat hij deze van haar terug kreeg. Ik heb de twee nog gevraagd, wat helende zinnen naar elkaar uit te spreken. De deelneemster ervoer onmiddellijk dat een grote last van haar schouders was gevallen.

Op 22 april 2023 biedt Florian (deze keer zonder Gertrud omdat ze drie maanden met sabbatical is) weer een middag met systemische (familie-)opstellingen aan. Of je nu worstelt met problemen op het werk, persoonlijke uitdagingen ervaart of meer inzicht wilt krijgen in familierelaties, systemische opstellingen kunnen je helpen om de dieperliggende structuren en dynamieken bloot te leggen die deze situaties beïnvloeden.
Door deel te nemen aan een middag vol systemisch werk, kun je waardevolle inzichten opdoen over jezelf en de wereld om je heen. Dit biedt je de kans om vanuit een dieper niveau te begrijpen wat er precies speelt en waarom. Een van de grootste voordelen van systemische opstellingen is dat ze je in staat stellen om je eigen rol en verantwoordelijkheid te begrijpen in situaties.
Dit geeft je de mogelijkheid om echt te veranderen wat je wilt veranderen en om te groeien als persoon. Of je nu een nieuw perspectief op jezelf en je leven wilt krijgen, of op zoek bent naar concrete stappen om je situatie te verbeteren, systemische opstellingen bieden een waardevolle en unieke manier om dit te bereiken.
Voor verdere informatie kun je op mijn website kijken: https://www.florianstadler.nl/familieopstellingen of direct met mij contact opnemen.

#familieopstellingen #verdieping #systemischwerk #systemischeopstellingen #systemischdenken #systemischetherapie #opstellingen #familieconstellaties #constellaties #therapie #coaching #persoonlijkeontwikkeling

Meer artikelen

Herstellen is niet altijd even leuk.. Epiphora begeleidt je hierin!

Herstellen is niet leuk maar wel goed! 

Dat zeggen we vaak in de Epiphora training voor mensen met onverklaarbaar uitblijvend herstel. 

Mensen staan in hun weg in herstel vaak in de "fight-houding." Ze werken zo hard om te herstellen, dat ze daardoor vaak ook niet meer goed kunnen voelen. 
Voelen heb je nodig om te weten wat je behoeftes zijn. "Wat heeft mijn lichaam nodig. Wat heb ik nodig. Welke emoties zijn van belang om naar te mogen luisteren."
Om te kunnen voelen moet je eerst een beetje meer ontspannen. 

In elke cursus komt er vaak een omslagpunt bij veel mensen. Dan voelen de cursisten zich niet fijn, ze zijn emotioneel, verdrietig.. Soms komt er zelfs rouw boven omdat met terugwerkende kracht gezien wordt wat men mist.  

Voor ons als docenten is dat een goed teken. Hoe intens het ook kan zijn. 
Voor voelen is rust nodig. En ontspanning. Uit die fight stand! 
En uit de fight stand betekent: richting herstel-stand! 
 

Epiphora draagt bij aan ontspanning van het zenuwstelsel en een betere doorbloeding van de hersenen. De betere doorbloeding  zorgt ervoor dat alle delen van de hersenen beter van bloed en zuurstof voorzien kunnen worden. De rest van het lichaam heeft hier veel baat bij!
De aderen in de rest van het lichaam hoeven vervolgens niet meer "in een kramp" te staan om zoveel mogelijk bloed richting het brein te duwen. 

De rest van het lichaam kan meer gaan ontspannen wanneer de hersenen beter doorbloed raken. Er komt nu meer zuurstof (en de zo belangrijke CO2) in het gehele lichaam. 
Er komt meer energie en rust. 
En herstel zet zich in... 

www.epiphoraamsterdam.nl

Looking for balance: Mascha Delena

‘Looking for balance’, diverse materialen, 140X80 cm.

Mooi of lelijk, arm of rijk, licht of donker, goed of slecht, wijsheid of onverschilligheid, liefde of haat?Allemaal uitersten, maar er bestaat nog zoveel tussenin. Wie bepaalt wat mooi of lelijk is? Veel is subjectief en soms is de overlapping groot. Haat zou gekwetste liefde kunnen zijn, schoonheid vind je ook in imperfectie. Arm en rijk leiden tot problemen voor onszelf of de wereld. Waar twee mensen ruziemaken, vinden ze allebei dat zij aan de kant van het gelijk staan. Tijdens het donkerste moment van de nacht vind je ook stilte en een prachtig uitzicht als je naar de sterren kijkt.

Uiteindelijk kan goed niet zonder slecht en mooi niet zonder lelijk, al bestaat er natuurlijk ook een mate van consensus over wat werkelijk kwaadaardig of juist liefdevol is. Uitersten en het onderlinge verschil daartussen kunnen zorgen voor ongemak, ontevredenheid of erger. Uiteindelijk gaat het om het zoeken naar evenwicht, het in balans brengen van die uitersten.

Balans is zo ongeveer het kernwoord als je het over gezondheid in de breedste zin van de betekenis hebt. Niemand is zo vertrouwd met het zoeken naar balans, dan diegene waarvoor gezond zijn niet meer vanzelfsprekend is. Als je lichaam of geest minder functioneert, houdt het zoeken nooit op. Er is geen vertrouwd moment waarop je jouw balans gevonden hebt. Elk uur, elke dag, elk moment vraagt om een andere, een nieuwe balans. De balans van gisteren is niet dezelfde als vandaag. Hij is grillig, onberekenbaar en hij ontglipt ons bij elke onverwachte beweging of activiteit.

Als het om balans gaat, zijn diegene voor wie het leven niet over een rechte lijn verloopt de  specialisten, de kenners. Vertel ze niks over balans. Zij weten hoe vluchtig en ongrijpbaar die is, maar zij weten ook hoe waardevol en dankbaar het kan zijn als ze voor heel even hun balans gevonden hebben. De balans tussen verdriet en levensvreugde, grootse en kleine momenten, hulp en zelfstandigheid, beweging en stilstand, pijn en verlossing…

De wereld kan iets belangrijks, iets essentieels van hen leren. De zoektocht naar balans en hoe je daarmee om gaat. Want die wereld lijkt de laatste tijd steeds vaker uit balans en daardoor zo hard en onrechtvaardig. We lezen vooral slecht nieuws en veel mensen worden steeds extremer in hun opvattingen en de manier waarop ze die uiten. Eigenbelang lijkt belangrijker dan het gezamenlijke belang. Gelijk krijgen belangrijker dan gezamenlijkheid. We luisteren minder naar elkaar en stemmen meer op uiterste of op één-issue partijen.

Het fundament onder ons leven lijkt af te brokkelen, de zorg, de veiligheid, het onderwijs, een huis. Onze vanzelfsprekendheden, zijn zo vanzelfsprekend niet meer. En dat is nog eens extra beangstigend als je alleen staat of je omstandigheden of je gezondheid kwetsbaar zijn.

En toch geloof ik dat alles uiteindelijk streeft naar balans en dat, als we veel negatieve berichten lezen, er ergens ook een tegenhanger moet bestaan. Dat er in de wereld ook veel goeds en moois gebeurt, waarvan we misschien niet direct op de hoogte worden gehouden, maar wat wel degelijk bestaat. Daarop vertrouwen, beschouw ik als troost en daarover wilde ik een schilderij maken. Dit werk gaat dan ook over het zoeken naar balans en de keuzes die we daarbij maken.

Zoveel mensen leven met verdriet, problemen of zorgen die onzichtbaar zijn voor de buitenwereld. Een moment van herkenning, een berichtje of een lief woord, kan vandaag al het verschil maken in de balans tussen zichtbaar en onzichtbaar, wanhoop en hoop, leegte en vervulling, onverschilligheid of liefde. Elk klein gebaar, alles helpt mee om samen de balans te bewaren.

Laten we vandaag allemaal een lief berichtje naar iemand in het bijzonder schrijven Laten we er voor zorgen dat tientallen medemensen vandaag glimlachen, zich gezien, begrepen en gesteund voelen en dat in elk geval voor vandaag de balans doorslaat naar positief en samen.

Bekijk mijn werk op deze website: www.maschadelena.nl

Bregje Jonkhart: hoe je kindertijd invloed heeft op jouw relatie

“Pfoe, ik weet niet of ik dit kan hoor, ik vind dit niet leuk.” Met betraande ogen kijkt ze me aan.
“Het is oké”, zeg ik tegen haar. “Haal maar even diep adem.” Ze zitten tegenover me. Jarenlang getrouwd en 4 kinderen groot gebracht, maar ze zijn niet gelukkig samen. Niet meer. Ze zijn elkaar kwijt geraakt en voelen geen verbinding meer.
Eigenlijk al niet meer sinds hun eerste kind werd geboren. Of zelfs eerder? Ze weten het niet goed meer. Wat ze wél weten is dat ze zich niet meer kunnen verschuilen achter ‘het druk zijn met de kinderen’, nu de kinderen alle vier volwassen zijn en hun eigen weg bewandelen.
De afstand tussen deze man en vrouw is pijnlijk zichtbaar geworden. “We lijken wel vreemden van elkaar”, zegt de man. “En misschien nog wel minder dan dat, want vreemden zouden tenminste nog beleefd tegen elkaar zijn.” In ieder artikel over het verbeteren van je relatie lees je het advies dat je moet leren goed te communiceren.
Maar hoe doe je dat, en zeker na zoveel jaar? Om goed te kunnen communiceren, helpt het om inzicht te hebben wat je allemaal met je meedraagt. Wil je meer lezen?
Ik schreef hierover een artikel voor Ouders. (https://www.ouders.nl/relatie/jeugd-impact-op-relatie-ongezonde-relatiepatronen) #relatietherapie #groei #leren #rugzak #verhalenuitdepraktijk #liefde #verbinding #imagorelatietherapie Wil je meer weten over imagotherapie klik hier.