praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Bregje Jonkhart: Stilte graag!

Bregje Jonkhart: Stilte graag!

Altijd bezig met plannen maken; de focus gericht op wat er komen gaat. De meeste mensen (en ik dus ook, als ik niet oppas) rennen voortdurend naar het volgende moment, alsof dat moment belangrijker is dan het moment waarin ze nu zijn.
Zo rennen we, gestuurd door onze gedachten, door het leven. Gehaast, en vechtend tegen de tijd. Maar, zoals Eckhart Tolle beschrijft in zijn bekende boek ‘de kracht van het Nu’ … dat moment komt niet.
Het is altijd nu en straks is altijd straks. Om voor mezelf te spreken, ik voel inderdaad vaak tijdsdruk (Waarom zitten er maar zeven dagen in een week, dat is toch véél te weinig? Wie heeft dát bedacht?!!!) en ik heb regelmatig behoefte aan rust en stilte en ‘tijd voor mezelf’. Dus wat doe je in je vakantie als je je voor je werk dagelijks bezig houdt met het welzijn en de relaties van andere mensen?
Dan ga je een week op stilte retraite. Tenminste, dat doe ik. En ik kan het iedereen aanraden. Doordat het na verloop van tijd Ein De Lijk een beetje stil wordt in je hoofd (ja, je moet er wél even op wachten!) ga je jezelf beter waarnemen.
En wordt het daarna makkelijker even stil te staan en te luisteren naar de stilte. Oefening baart kunst, zullen we maar zeggen. Wil je weten hoe ik mijn eerste stilteretraite heb ervaren? In 2014 schreef ik er een blog over: 
https://jonkhartenziel.nl/stilte-retraite-de-stilte-als-spiegel/