praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Nynka Delcour: ik zou Miranda kunnen zijn.

Nynka Delcour: ik zou Miranda kunnen zijn.

Waar denk je aan bij het woord schizofrenie? Akelige krantenkoppen? Gespleten persoonljkheid? Mijn getalenteerde grote broer kreeg rond zijn dertigste deze stigmatiserende diagnose.
Hij werd vanaf zijn twintigste steeds somberder, angstiger en hoorde op een gegeven moment stemmen die wij niet horen.

Mijn broer is een van de liefste en zachtste mensen die ik ken en doet geen vlieg kwaad. Een gespleten persoonlijkheid heeft hij ook niet. Hij is wel kwetsbaar. Psychisch kwetsbaar.
En psychosegevoelig. Jarenlang woonde hij met andere mensen met een psychische kwetsbaarheid. Steeds minder kwam er uit zijn handen. Hij leek de zin een beetje te hebben verloren in het leven. Sinds een jaar woont hij in een "gewoon" verzorgingshuis. Samen met zijn beste vriend. Opeens leeft hij op. "Weg uit psychiatrie" doet hem goed. Hij werkt weer meer en heeft er weer zin. Nog steeds heeft hij af en toe last van de angsten en de stemmen. Maar hij doet weer mee voor zijn gevoel. Hij doet er weer toe. Zingeving en het gevoel er bij te horen is een eerste levensbehoefte. Voor iedereen.

Naast zangdocent en koordirigent ben ik theater- en documentairemaker. Ik maakte meerdere voorstellingen en documentaires over psychische kwetsbaarheid. Onder andere over Miranda die ondanks haar psychosegevoeligheid vol in het leven staat. Ik nodig je van harte uit om deze documentaire te bekijken. Want het kan echt iedereen overkomen.

In de documentaire "Ik zou ook Miranda kunnen zijn" gaat Nynka als theatermaker en zusje van een psychisch kwetsbare broer in gesprek met peersupportwerker Miranda die heeft leren leven met haar psychosegevoeligheid en stemmingswisselingen.  
Bekijk deze docu: https://www.youtube.com/watch?v=voAppFz3Bms