praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Geweldloze communicatie

Ik ben Cordelia Addison, van Heart in Communication, en nieuwe teamlid van Noord Straalt. In september geef ik op de donderdagavond een basiscursus Geweldloze Communicatie. Deze cursus wordt in engels gegeven. Ik geef ook cursussen in nederlands. Naast cursussen geef ik privé sessies en bemiddeling. Deze zijn apart te boeken en kunnen ook in de avond of weekend plaatsvinden.

Tijdens een basiscursus Geweldloze Communicatie leer je de kernprincipes van effectief en empathisch communiceren. Je leert om je focus te verleggen van de woorden die mensen gebruiken naar de onderliggende “behoeften” of “waarden” achter die woorden. Dit helpt je om open en in contact te blijven, zelfs als iemand op een manier spreekt die jij pijnlijk of afstandelijk vindt.

Je leert ook hoe je jezelf kunt uitdrukken op een manier die de harten van anderen open houdt, zodat zij jouw boodschappen kunnen horen en begrijpen wat voor jou belangrijk is. Door deze nieuwe taal te leren, verander je diepgaand de manier waarop jij relaties aangaat, zowel in het bedrijfsleven, op school als in je persoonlijke leven.

Een-op-een empathiesessies ondersteunen een diepe duik in jezelf, wat helpend kan zijn wanneer je worstelt met iets. Sessies kunnen persoonlijk of via Zoom plaatsvinden. Ik zal je hulpmiddelen aanreiken die je tussen de sessies door kunt gebruiken om Geweldloze Communicatie te oefenen of toe te passen op zelfempathie, empathie, eerlijke expressie en dialoog.

Ik gebruik Geweldloze Communicatie als middel voor bemiddeling. Dit betekent dat ik mensen help om specifieke conflicten op te lossen, maar ook om de emotionele afstand die in de loop van de tijd tussen hen is gegroeid te overbruggen. Vaak ontstaat deze afstand door misverstanden over elkaars intenties. Mijn rol is om jullie te ondersteunen bij het echt horen en zien van elkaar, zodat harten zich opnieuw kunnen openen met liefde en begrip.
+31 6 24 888 227
https://heartincommunication.com/

Oefening: Waarneming in Plaats van Oordeel

Doel: Deze oefening helpt je om jezelf te trainen in het vinden van de waarneming achter een zelfoordeel.  Het is een eerste stap die je kan maken in het vertalen van oordeel naar compassie.

Identificeer de Waarneming

Denk aan een zelfoordeel dat je tegen jezelf zegt, zoals: 

Ik ben niet bewust genoeg.

ik ben een slechte vrienden.

Zoek naar een specifieke waarneming of situatie die tot dit oordeel heeft geleid. Bijvoorbeeld: 

Ik heb de e-mail verzonden zonder deze nog een keer te lezen.

Ik heb de telefoon niet opgenomen toen ik zag dat zij belde. 

Hierdoor maak je onderscheid tussen wat je denkt over jezelf (het oordeel) en de concrete waarneming. Vanuit de waarneming kan je kijken hoe je je voelt en wat je belangrijk vindt. 

www.heartincommunication.com