praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Haptotherapie
Jantine de Boer 

 

We zijn zo geneigd om vanuit ons hoofd te leven. Ons dagelijks leven vraagt van de meesten van ons veel denk-inspanning. Zittend werken achter een laptop is voor velen geen uitzondering. Terwijl je lijf vaak hele belangrijke informatie geeft over hoe het met je gaat.
Haptonomie is een lichaamsgerichte therapie en helpt bij het in balans brengen van het denken, voelen en handelen.
Maar hoe doe je dat dan: meer voelen? Dat gaan we samen onderzoeken. Door aanraking, bewegingsoefeningen en gespreksvoering.
Je maakt weer contact met verlangens en grenzen en hoe je die kunt uiten.
Ook word je je bewust van je eigen patronen in relatie tot situaties en personen in je leven. Zonder dat af te keuren. Want elk patroon heeft simpelweg voor- en nadelen. Dat vind ik zo mooi aan haptonomie. Het gaat niet om het veroordelen van een patroon maar om je bewust te worden van de mogelijkheden die je nog meer hebt.

Een sessie duurt 45- 60 minuten en bestaat uit:
 Gespreksvoering
 Bewegingsoefeningen
 Aanraking

Aan welke klachten kun je denken? 
 Overspannenheid en burn-out klachten
 Problemen met grenzen aangeven
 Problemen met intimiteit en seksualiteit
 Vermoeidheid
 Verlatings- en bindingsangst
 Angstklachten
 Zelfbeeld/lichaamsbeeld
 Persoonlijke ontwikkeling
Of misschien herken je het volgende:
 Ik zit zoveel in mijn hoofd, ik wil graag meer voelen maar weet niet hoe.
 Ik merk dat ik lastige gevoelens uit de weg ga maar dat ze er op onmogelijke momenten toch uitkomen. Hoe kan ik dit beter reguleren?
 Ik vind het eng om intimiteit aan te gaan.
 Praten over gevoelens vind ik spannend.
 Ik raak snel in conflict met anderen en weet niet hoe dat komt of wat ik eraan kan doen.
 Ik vind het moeilijk om grenzen te voelen en aan te geven.
 Ik doe vaak wat anderen willen maar wil graag meer mijn eigen weg gaan.
 Ik ga heel erg mijn eigen weg maar mis daardoor verbinding met anderen.
 Ik durf een ander niet dichtbij te laten komen.
 Ik wil graag assertiever zijn.
 Ik sluit me af in contact en trek me terug terwijl ik verlang naar verbinding.
 Ik wil mijn contact met anderen graag verdiepen, het voelt nu nog te oppervlakkig.

Over mij: 
Ik heb de opleiding tot haptotherapeut gevolgd bij Synergos in Amersfoort. Daarnaast ben ik opgeleid tot ademcoach bij Herleva. Ik krijg energie van heel veel verschillende dingen, vind uitdaging in variëteit. Naast haptotherapeut en ademcoach ben ik ook docent en communicatieadviseur.

Voordat ik haptonomie ontdekte had ik geen idee hoe ik met heftige gebeurtenissen in mijn leven om moest gaan. Toen alles zich in 1 jaar opstapelde: een verhuizing, overlijden van mijn oma, ziekte van een ouder en het verbreken van een relatie, stortte ik in. Ik draaide vast in mijn negatieve gedachten en wist niet wat ik moest doen met al die heftige emoties.
Door haptonomie leerde ik mijn gevoelswereld beter kennen. Dat was zeker niet makkelijk maar het was het wel meer dan waard. Ik kreeg steeds meer vertrouwen in mijn eigen draagkracht om boosheid, angst en verdriet te voelen. Hierdoor kon ik ook meer ruimte geven aan positieve gevoelens. Ik kan me diep ontroerd voelen, boos en daardoor heel vitaal en ook heel blij. Ik ervaar het leven daardoor als rijker en intenser. Of zoals mijn docent zo mooi zei: de volle potentie van het leven leven.
Ook ben ik me bewuster van mijn eigen patronen in contact en welk effect dat heeft op anderen. Mijn relaties met anderen zijn verdiept en verbeterd want ik kan beter Nee zeggen en verlangens uiten. Door zo bezig te zijn met mijn gevoelswereld kreeg ik soms weerstand tegen het denken. Maar
tegelijkertijd houd ik van analyseren en filosoferen! Het mooie is dat het denken rijker geworden is nu ik mijn gevoelswereld daar bij betrek.

Kom gerust langs om kennis te maken, dan bekijken we samen wat er mogelijk is.. 

Een afspraak maken of  meer weten over haptotherapie en wat het voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op! 

Je kunt me bereiken via info@jantinedeboer.nl
Bellen of appen kan ook naar 06 304 82 430.

www.jantinedeboer.nl