praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Lucia van Dijk: LuciArts 

Deze stralende straler heeft de naam Lucia meegekregen: 'koningin van het licht' zei mijn moeder dan trots.
Als klein meisje vond ik het heel bijzonder dat op de koplamp van mijn moeders fiets mijn naam stond, maar met zijn betekenis is het niet zo vreemd dat er overal verwijzingen aangaande het licht zijn.
Eenmaal geen klein meisje meer heb ik me altijd wel anders gevoeld dan de mensen om me heen, maar de echte spirituele ontwikkeling begon pas toen ik moeder was geworden van 2 heerlijke drukke kinderen.
Op school vonden ze medicatie de oplossing, maar door de mensen die toen op mijn pad kwamen, werd de interesse in Reiki gewekt. Zo'n 22 jaar geleden begonnen met de eerste inwijding om mijn kids wat rust te kunnen geven. Gevolgd door nog wat andere inwijdingen, want het paste bij me. In de loop der jaren heb ik met een zeer goede vriendin van alles ondernomen om ons te ontwikkelen op het spirituele vlak. Deze groei was een heerlijke reis maar heel veel kwam daar niet van naar buiten, ik hield het lekker voor mezelf.

Ook in mijn creatieve ontwikkeling kwamen steeds meer spirituele invloeden. Schilderles bij een hele fijne spirituele lerares, van de eerste dot verf op papier tot lekker eigenwijze andere schilderijen maken dan de andere deelnemers. Daarna zelf verdiept in mandala's in de vorm van Zendala's (pentekeningen), heilige geometrie, symbolen, het kleurenspel wat heerlijk is bij de mandala's die ik tegenwoordig maak via dotpainting. Het fijnere werk brengt mij met mijn engelengeduld in een meditatieve staat.
Het omslagmoment kwam in april 2021 toen ik bij een val van de trap mijn rug had gebroken en noodgedwongen na een operatie 3 maanden op bed moest doorbrengen gevolgd door een lange revalidatie. Alle tijd om erachter te komen dat het vanaf nu anders moest.

Na een jaar stuurde mijn gevoel me naar een opleiding Holistic Pulsing bij KIOM. Wat een heerlijke omgeving met gelijkgestemden, zeer fijne mensen ontmoet die nu nog steeds veel voor mij betekenen. Esther Zwietink nam ook een cursusdag voor haar rekening met 'Energetisch in Balans'.
Ze maakte heel veel indruk op me, het was zo'n speciale dag. Kort daarna kreeg ik van verschillende mediums te horen dat ik een soort van stil stond in mijn ontwikkeling en dat het nu wel eens tijd werd dat ik wat met mijn spiritualiteit moest gaan doen, ik kreeg de spreekwoordelijke schop onder mijn hol. Slik, niet meer voor mezelf houden, maar naar buiten ermee. Dat was voor mij een grote stap en daar moest ik even aan wennen.

Een goede maand later zag ik de oproep van Esther voor de jaartraining mediumschap. Ik was gelijk getriggerd, vond het heel spannend, maar heb me nog dezelfde dag aangemeld. Dat was 16 april dit jaar en wat duurde het lang voordat de eerste les begon op 8 september. In de tussentijd had ik mijn schilderijen en andere kunstobjecten in de openbaarheid gebracht, de visie die ik daarmee uitdraag en ook dat ik een lichtwerker ben. Het voelde denk ik bijna als uit de kast komen, een beetje een naakt gevoel. Maar ook heel fijn meer te zijn wie ik ben dan altijd dat stuk achter te houden. De eerste cursusdag liep voor mij niet zo lekker, dus teleurgesteld keerde ik huiswaarts.

Daar begon de twijfel aan me te knagen of ik wel door moest gaan en begon ik de week van de tweede cursusdag met lood in mijn schoenen. Wat was ik die week blij met het telefoontje van Esther met de vraag of ik mijn dotpainting kunstwerken zou willen exposeren. Ik wist niet wat ik hoorde, mijn werken exposeren, net echt! Jemig wat ben ik trots. Gelijk mijn twijfels besproken i.v.m. de opleiding.
Ze heeft mijn twijfels weg kunnen nemen door te vertellen dat het zeer herkenbaar was en iedereen daar vroeg of laat mee te kampen heeft. Opgelucht, enthousiast en trots ging ik die vrijdag weer van Dordrecht naar Amsterdam. De rest van de dag voelde voor mij alsof ik de jarige op het feestje was. In les 3 was het contact dat ik mocht maken nog wat duidelijker, zo mooi! Ik heb sowieso het gevoel dat alle dingen uit mijn leven nu op zijn plek vallen, de rode draad wordt steeds zichtbaarder en ik ben zeer benieuwd wat er allemaal nog mag volgen. 

Mijn werk is bij Noord Straalt te zien op 24D.
Neem ook een kijkje op mijn website: https://www.luciarts.nl/