praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Relatietherapie en psychosociale begeleiding 

Mijn naam is Bregje Jonkhart. Ik groeide op met ouders die, ondanks dat ze uit elkaar waren gegaan, goed contact met elkaar hadden onderhouden. Zo anders was dat bij de kinderen met gescheiden ouders om mij heen! Ik vroeg me af waarom sommige mensen wel met elkaar in contact kunnen blijven terwijl het voor anderen zo moeilijk is. Ik  besloot dat ik ‘later’ mensen wilde helpen om in verbinding met elkaar te blijven.

 

Inmiddels werk ik sinds 2003 als orthopedagoog met jongeren en hun ouders en heb ik sinds 2012 mijn eigen praktijk als relatie- en psychosociaal therapeut. Ik heb me aangesloten bij NoordStraalt omdat ik graag onderdeel ben van een team. Ik hou van samenwerken en elkaar inspireren en van leren van elkaar.

De basis van mijn relatietherapie ligt in de EFT (Emotionally Focused Therapy). Veel therapievormen richten zich op het verkrijgen van inzicht of het aanleren van nieuw gedrag. Maar vaak vallen stellen dan terug in oude patronen, omdat gedrag vooral aangestuurd wordt door onderliggende emoties en niet door ratio.

Om de relatie duurzaam te versterken moet het fundament van de relatie, de emotionele verbinding, opnieuw worden opgebouwd. Geliefden raken verstrikt in gedragspatronen van beschuldigen en terugtrekken en dat zorgt voor een onveilige basis die zichzelf in stand houdt. Want als je je onveilig voelt, waarom zou je je dan kwetsbaar opstellen tegenover iemand die jou het diepst kan raken?

Toen ik EFT leerde kennen besefte ik dat deze methode echt helpt om mensen opnieuw met elkaar te laten verbinden als ze elkaar (even) zijn kwijt geraakt. Naast EFT maak ik gebruik van andere methoden, zoals familieopstellingen, imago dialoog en PSYCH-K®.

Behalve relatietherapie bied ik ook verschillende individuele trajecten. Zit je niet lekker in je vel? Worstel je met angsten of onzekerheden? Ben je single maar zou je graag een relatie willen? Heb je een (puber)zoon of dochter die worstelt met zichzelf?

Neem vrijblijvend contact met me op om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Zoek je individuele begeleiding: die bied ik ook. Kijk dan op deze pagina. 

bregje@jonkhartenziel.nl / 06-46320983

https://www.jonkhartenziel.nl

relatietips, relatieproblemen, relatietherapie