praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Sisters verwendag november 2019 
de 4e editie! 

Voor de vierde keer vindt de Sisters Verwendag plaats bij Noord Straalt! Een dag vol verbinding, ontspanning en ontmoeting. Een dag vóór en dóór vrouwen. Iedere vrouw heeft iets te geven, op welke manier dan ook. Of je nu goed kan masseren, een workshop kan geven of de sfeer in de theeruimte wil verzorgen, iedereen draagt bij wat zij het beste kan. Op deze dag delen we kennis en passie met elkaar.

De dag is bedoeld voor iedereen die zich identificeert als vrouw en minimaal 16 jaar oud is. We dragen deze dag samen. Iedereen neemt iets lekkers mee voor de lunch om te delen. Aan het eind van de dag laten we het netjes achter. Met z'n allen maken we er een heerlijke dag van!


Workshop of behandeling geven?
Na het kopen van je kaartje ontvang je binnen enkele dagen een vragenlijst waarop je in kunt vullen of je een workshop of een behandeling wil aanbieden. Er zijn vier workshopsrondes van één uur, met per ronde vier workshops/behandelingen. Wanneer het programma vol is en je wilt toch een workshop/behandeling aanbieden, dan komt deze op de wachtlijst te staan. Je kan dan natuurlijk wel deelnemen aan de dag!

Voor alle workshops en behandelingen wordt reclame gemaakt op Facebook, de website van Noord Straalt, de nieuwsbrief van Noord Straalt én in het programma boekje dat op de dag zelf wordt uitgereikt.


Duurzaamheid
We vinden duurzaamheid belangrijk. Daarom willen we deze dag graag compenseren voor de CO2 die we tijdens de Sisters-dag uitstoten. Dit doen we door bomen te laten planten door treesforall.nl. Laten we samen sparen voor zoveel mogelijk bomen!
Het liefst gaan we voor een heel bos..
Maar dat is nog wat hoog gegrepen.
Help jij mee? Betaal €5 extra voor je ticket. Kies voor het ticket ´Verwendag Extra. Ik spaar mee!'

 

Goodybag 
De vorige keren kreeg iedereen een goed gevulde goodiebag mee naar huis. Hoewel de tas altijd heerlijk inspirerend is, zitten er toch vaak spullen in die niet gebruikt worden. Omdat we willen dat er zo min mogelijk weggegooid en verspild wordt, gaan we op zoek naar een andere manier om ondernemers te promoten. We maken deze keer daarom geen goodiebags!


Toegankelijkheid
Noord Straalt is op de eerste verdieping van het pand. Er is een traplift aanwezig voor mensen die slecht ter been zijn. Helaas is er in het pand geen mogelijkheid om een grotere lift te plaatsen voor rolstoelen.

Er zijn tolken Nederlandse gebarentaal en schrijftolken
aanwezig voor vrouwen die doof of slechthorend zijn.


In het kort:
Datum: 10 november 2019
Tijd: 10:00-18:00 uur
Locatie: Noord Straalt, tt. Vasumweg 24A, Amsterdam-Noord

Investering:
Meehelpen aan het creëren van een "Sisters-bos?"
Je betaalt €30 voor je ticket, waarvan €5 gedoneerd wordt aan treesforall.nl.
Zonder donatie kost je ticket €25. Tickets zijn te koop via

https://www.ticketkantoor.nl/shop/svd4

Foto door: Lisa Tulp

Energetische vrouwenlijn opstellen
Hildegard Boender en Ineke Dijkstra

We komen allemaal voort uit onze moeder, en onze moeder komt weer voort uit haar moeder, enzovoort. Zo zijn we allemaal deel van een zeer lange vrouwenlijn die helemaal teruggaat tot onze oermoeder. Via hen wordt het leven doorgegeven.
In een energetische vrouwenlijn ontmoet je je (energetische) moeder, grootmoeder, overgrootmoeder enzovoort.
We stellen 6 generaties op en de oermoeder van jouw vrouwenlijn. Hiervoor hoef je ze niet persoonlijk te kennen of hebben gekend.
Er is ruimte voor 1 persoon om haar vrouwenlijn te ontmoeten, 7 anderen representeren de moeders, en ook dat is een bijzondere ervaring.

 http://www.hildegardboender.nl/

Haptotherapie 
Sigrid Weitenberg 


Haptotherapie gaat over het herstellen van de balans tussen voelen en denken, tussen lichaam en geest.
Deze balans is niet vanzelfsprekend: soms weten we niet wat we voelen, lopen we vast, blijven we maar piekeren, voelen we juist te veel of ervaren we vooral stress en onrust. Soms willen we meer van onszelf laten zien en weten we niet goed hoe. Of blijven (relatie)problemen maar terugkeren.
Soms hebben we weinig energie en verlangen we naar meer vitaliteit.

Als haptotherapeut bied ik ondersteuning bij deze en meer vragen. Met hulp van oefeningen, (gevoels)ervaringen en gesprekken gaan we samen aan de slag met datgene wat speelt bij jou.

Mijn naam is Sigrid Weitenberg.  In juni 2018 heb ik mijn certificaat ‘Haptotherapeut in Opleiding’ aan de Academie voor Haptonomie in Doorn behaald.

Sigrid Weitenberg
06-44708093
sweitenberg@yahoo.co.uk

Diversiteit - Slingers hangen we samen op
Barbara Oud

Er wordt steeds vaker gesproken over een diverse en inclusieve samenleving. Maar waar gaat dat nu eigenlijk over? Tijdens deze workshop bekijken we wat er achter deze woorden schuil gaat. We ontdekken hoe we zelf een rol spelen in een inclusieve samenleving, en wat dit te maken heeft met slingers en feestjes!
Barbara is de oprichter van Open & Bloot, een training- en adviesbureau over diversiteit. Ze is een verbinder in hart en ziel, die zich inzet voor een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn. Samen met haar vriend en drie dochters woont ze in Purmerend.

www.openbloot.nl

 

Leren loslaten met FasterEFT
Maaike van Pelt 

Met behulp van FasterEFT kun je angsten, onzekerheid, stress, spanning en andere negatieve lading loslaten. FasterEFT werkt ook ontzettend goed bij PTSS, het doorbreken oude patronen, rouwverwerking en verslaving. In deze workshop laat ik je ervaren wat FasterEFT voor jou kan betekenen en hoe je deze techniek voor jezelf kunt inzetten.
 

Ik ben Maaike van Pelt en mijn bedrijf heet Boost Body & Mind. In mijn praktijk help ik mensen met stress-gerelateerde klachten. We gaan naar de wortel van het probleem in het onderbewustzijn en lossen daar het probleem op.
www.maaikevanpelt.nl

Water en Vuur , werken met de elementen vanuit Kung Fu
Aleida Bouten 

Water en vuur, zacht en hard, aantrekken en afstoten, doelgericht en vloeiend. De dynamische dans van Kung Fu geeft je ademhaling, energie en -bewegingsoefeningen die jouw energiebronnen aanboren. Je gaat op zoek naar je levenskracht, jouw Chi. Het versterkt je vitaliteit en kracht.
Meer dan 30 jaar geleden ontdekte ik de vechtkunst Poekoelan Kung Fu. Een uitdagende vechtkunst op fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Door de kennis en oefeningen kan ik beter kalm en helder zijn. en mezelf in balans brengen bij tegenslag. Met Kung Fu Flow kunnen mensen kennismaken met die oefeningen die je chi opwekken en je mentaal, fysiek en spiritueel sterker maken.
https://www.kungfuflow.nl

Ouder-kind reading
Esther Zwietink


Ouderschap is een van de meest lastige taken die er zijn. Je hebt vaak voordat je ouder wordt al een en ander meegemaakt in je leven. Met je eigen kennis en bagage en levenservaring begin je met de opvoeding. 
Je helpt je kind zo goed mogelijk in het opgroeien tot zelfstandig en zelfredzaam mens. Maar wat als het niet zo goed lukt... 
Wat als je je kind niet zo goed begrijpt? 
Dan kan een reading over je kind én jullie gezin een uitkomst zijn. 

Esther Zwietink is medium, masseur en nét na vijftien jaar docent basisonderwijs volledig overgestapt op haar praktijk Perla Rosa.
Door op afstand contact te maken met je kind kan Esther veel helderheid scheppen in jullie situatie. Maar door haar lange ervaring in het onderwijs kan ze ook heel duidelijke en praktische handvatten geven. 

www.perlarosa.nl

Bezield Ondernemen in jouw Natuurlijke Ritme
Kayleigh Smith 


Wil jij meer rust, helderheid en verbinding met je natuurlijke ritme ervaren in je onderneming? Onze oudste voorouders leefden al met de natuurlijke flow van zaai, groei, bloei, oogst, afronding en wedergeboorte. In deze workshop leer je hoe je jouw leven en werk kunt afstemmen op het cyclische ritme van de natuur, en wat je kunt doen om elke fase maximaal te benutten.

Wild Ondernemen betekent samenbrengen van oude en nieuwe wijsheid. Ik geloof dat wij allemaal in staat zijn de wereld mooier te maken. Wanneer we luisteren naar onze innerlijke stem, ons verbinden met de Wilde Natuur om ons heen, en onze zielenmissie uitdragen in ons werk als ondernemer.
http://dewildeondernemer.nl

Op vrije voeten Voetreflexmassage
Mervi Turkenburg
 

Een half uur adem jij goed en diep door en geef ik jouw energiesysteem, via je voeten, een slinger. Dit alles zodat je een stukje van je oude patronen kunt loslaten, je zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd en jij op 2 vrije en geaarde voeten de dag verder door kunt. Misschien pik je zelfs nog een tip op over hoe je zelf vanuit je voet aan je lichaam kunt werken.
Mijn naam is Mervi Turkenburg, woon in Amsterdam met vriend en 2 kinderen en ben al zolang ik me kan herinneren geïnteresseerd in hoe we vrijer en gezonder door het leven kunnen. Ik wil elke dag een stukje loslaten v/d patronen die me vasthouden in actie/reactie. Je voeten masseren is hier heel ondersteunend in en daarom ben ik zo dol op dit werk.
www.opvrijevoeten.net

Jouw Ritueel
Nadia van Emmerik 

Rituelen spelen van oudsher een belangrijke rol in het leven omdat ze houvast en structuur bieden. Er zijn veel bestaande rituelen, maar het is zo mooi en krachtig om jouw eigen rituelen vorm te geven. In deze workshop gaan we aan de slag met het creëren van een persoonlijk ritueel voor een moment in jouw leven!
Hi, ik ben Nadia. Ooit opgeleid als antropoloog, maar daarna allerlei kanten op gewaaid. Ik heb mijn liefde voor rituelen onlangs weer ontdekt en deel deze graag. Want hoeveel mooier is het leven met grote en kleine rituelen.
 

Let LOVE shine!
Bregje Jonkhart en Heidy Torrelli 
 

In deze mini workshop leer je je eigen relatiepatronen (her)kennen, krijg je tools hoe je je patronen kan ombuigen en word je weer opnieuw verliefd. Op die ander, of op jezelf. Relatieworkshop voor alle mensen die relaties hebben, met anderen of met zichzelf.

Deze workshop is een co-creatie van (relatie)therapeute Bregje Jonkhart (Jonkhart & Ziel) – en trainer/coach Heidy Torrelli (Sparkle) – Zij delen in deze workshop hun passie om mensen weer in contact te brengen met liefde.

Mens durf te spelen!
Trudy Schambergen 

Spelen houdt veel meer in dan je zou denken. Als je speelt improviseer je, je verbindt je met wat in je leeft en dat breng je naar buiten. Je bent in het moment en leert te reageren vanuit je hart. Je kijkt en luistert. Spelen vraagt onbevangenheid en zonder oordeel zijn. En last but not least: PLEZIER!
Al zo'n vijfenveertig jaar is mijn beroep dramadocente, regisseur, actrice, zangeres en clown. Intussen heb ik een breed pakket aan ervaring opgebouwd dat ik graag doorgeef. Adem, stem, improvisatie, authenticiteit. Via spel jezelf vinden en stem en uitdrukking daaraan (durven) geven.

Rianne van der Roest
Leer vegan koken 

Eten zoals de plant het bedoeld heeft..
In de kookworkshop ‘Eten zoals de plant het bedoeld heeft’ leer je gezond én (h)eerlijk koken door te spelen met groenten. Zonder dierlijke producten dus. Maar ook met zo min mogelijk bewerkte producten uit pakjes en potjes. Bijna alsof je het zélf van de plant hebt geplukt! Leer nieuwe recepten kennen, doe inspiratie op en smul!

www.eterie.nl catering

Breien: de nieuwe yoga? 
Brunia van der Meulen en Medora Smit 

 

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat creatieve en zinvolle bezigheden een positieve invloed kunnen hebben op de gezondheid en het welzijn. Frequent breien (meer dan 3 keer per week) geeft gevoel van rust en geluk, verminderd verdriet en angst en vergroot zelfvertrouwen. En breien in een groep schijnt nóg gelukkiger te maken! Wil je leren breien/ haken of je niveau tot een hoge plan tillen, doe gezellig mee!
Wij zijn twee zussen die al vanaf jonge leeftijd breien en haken. We ervaren hier dagelijks plezier aan en vinden het leuk om dit met zoveel mogelijk mensen te delen.

Presenteren kun je leren
Sara Bruinsma 

Wil jij ook graag vertrouwen voelen wanneer je mag spreken in het openbaar? De kern van jouw boodschap overbrengen en tegelijkertijd de plek innemen die jij verdient? En dan ook nog blijven ademen? Sara Bruinsma wil jou zo ver krijgen dat jij jezelf niet langer onzichtbaar maakt.
Als kind was ik al dol op presenteren. Op de toneelschool kreeg ik zo veel kritiek dat ik nooit meer het podium op durfde. Inmiddels voel ik me weer op mijn gemak voor groepen en wil ik jou ook laten voelen dat dit mogelijk is. Ben jij bereid om uit je comfortzone te stappen en ruimte in te gaan nemen?
https://saratraint.nl/

Ademproeverij
Annette Fehse 

In deze workshop laat ik je proeven aan wat bewuste verbonden ademhaling voor jou kan doen. Het is een prachtig proces waarin je je ademcapaciteit kan vergroten, meer in je lichaam kan indalen, dichter bij jezelf kan komen en je liefdevoller, krachtiger en vitaler kunt voelen. De kracht van de adem is magisch en heel dichtbij, kom het ervaren.
Ik ben Annette Fehse, eigenaar van Movimiento Training & Coaching, ik geef zowel communicatietrainingen en teamcoaching in bedrijven, als ook individuele (adem)coaching en ademworkshops bij Noord Straalt. Die workshops vinden iedere eerste maandagavond van de maand plaats (19.30 tot 22.00 uur), meld je tijdig bij me aan, we werken met 1 begeleider op 3 deelnemers.
www. movimiento.nu

Jippie, ik heb een lijf!
Jolan van Herwaarden 

Soms zeggen we dat we 'teveel in ons hoofd zitten' en dan bedoelen we eigenlijk dat we niet goed voelen hoe een beslissing of reactie voelt. In deze workshop kijken we naar een paar werkbare en toepasbare technieken om beter in je lichaam te huizen: een heerlijk soort van 'Jippie, ik heb een lijf!' We gebruiken Yoga en Mindfulness maar je hoeft geen speciale kleding aan.
Na jaren in de goede doelen wereld op management niveau gewerkt te hebben, ben ik steeds meer geintereseerd geworden in persoonlijke groei om vandááruit een betere wereld te maken. Dus ben ik yoga en Mindfulness docent geworden. Ik vind het fantastisch om mijn ervaring en kennis te delen met een groep vrouwen.
www.jolan.online

Iris Moonen
Fotografie tijdens opening en afsluiting

Deze maand is het precies vijf jaar geleden dat ik voor mezelf begon als freelance fotograaf. De beeldtaal werd mij met de paplepel ingegoten door mijn vader, een verwoed amateurfilmer.
Enerzijds werk ik regelmatig voor grote bedrijven, cq organisaties en maak ik sfeerimpressies van hun congressen, anderzijds portretteer ik zzp’ers en hun bedrijf. Die afwisseling houdt het boeiend!
Momenteel werk ik aan een opdracht van een Nederlandse projectontwikkelaar en maak ik sfeerfoto’s van zijn vakantiewoningen in Oostenrijk. Sinds 1 september 2018 ben ik in Amsterdam Noord komen wonen, een fotogenieke omgeving waar altijd van alles te doen is. De 'Sisters Verwendag' leek me een mooie gelegenheid om andere stralende vrouwen te ontmoeten. Tot 10 november!

www.irismoonenfotografie.nl