praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Samen zingen verbindt en geeft lucht

Samen zingen verbindt en geeft lucht
De werking van samen zingen en emoties delen in een groep is heel krachtig en bijzonder. Het ondersteunt persoonlijke processen, en het geeft een gevoel van herkenning, verbinding en steun. Samen zingen is magisch.

In januari 2024 start ik met een tweede verdiepingsgroep Stembevrijding. Een kleine groep van maximaal 10 deelnemers waarin het veilig is om jezelf te laten horen, en waarin eventuele ballast die je meedraagt meer losgelaten kan worden. Hoe meer primaire emoties die ergens in je lichaam vastzitten worden geuit en gehoord, hoe meer ruimte er komt voor vreugde en energie. Daarnaast werken samen mantra’s zingen en stil zijn verlichtend en rustgevend. In de verdiepingsgroep ga je alleen en samen een avontuur aan, maar je ben niet verantwoordelijk voor andermans proces.

Voor wie is dit bedoeld?
Ben je nieuwsgierig naar stembevrijding, vind je samen zingen fijn, heb je het gevoel dat er soms echt iets uit wil, hou je van mantra-zingen, zoek je verbinding, of juist naar hoe je bij jezelf kan blijven in een groep, wil je voluit geluid durven maken, heb je vaak een brok in je keel? Het zijn stuk voor stuk goede redenen om mee te doen. Je hoeft niet ‘goed’ te kunnen zingen, daar gaat stembevrijding niet over. Het gaat meer over het verlangen of de wens in jezelf voelen om wat dieper in jezelf af te dalen, en meer in verbinding met je lijf, stem of gevoel te komen.

Wat kan ik verwachten?
Vier zondagochtenden werk je onder de bezielende leiding van mij en mijn assistente Milou met een kleine groep aan verdieping en bevrijding in jezelf. Daarnaast zijn er een stiltemiddag, een solo-middag, thuisopdrachten en optioneel een individuele stembevrijdingssessie van een uur. In de vier zondagochtenden gaan we met een kleine groep op (zelf)onderzoek. Door samen en/of alleen te zingen vanuit wat er op dat moment leeft, geven we letterlijk lucht aan wat gehoord wil worden. We behandelen verschillende thema’s als aanvaarden, verlangen, hopen, vertrouwen en loslaten. We doen bevrijdende stem- en ademoefeningen, zingen mantra’s, reflecteren en zijn samen stil. Je krijgt na elke groepsbijeenkomst per mail een opdracht om in de tussenliggende weken mee te kunnen oefenen.

Ik ben zo blij dat ik heb meegedaan met de zondagochtenden van Nynka en Milou. Ik voel me vrijer en blijer

Kan ik nog een keer meedoen?
Jazeker. Er is altijd wat nieuws te zingen, omdat elk moment dat je zingt een nieuw moment is. Bovendien zijn er nieuwe elementen in deze tweede verdiepingsgroep. De extra stiltemiddag geeft ruimte voor verinnerlijking van het proces. We zingen deze middag op gezette tijden samen een mantra en keren in stilte naar binnen. De extra solo- middag is de kers op de taart. Daarin krijg je de volle ruimte om helemaal jouw lied te mogen zingen. Daarnaast krijg je bij mij in mijn studio in Landsmeer, indien gewenst, weer met korting een individuele stembevrijdingssessie van een uur, om dieper in te kunnen gaan op wat er in je leeft.

Dat er ruimte wordt gecreëerd voor mijn verlangen om er te mogen zijn zoals ik ben. Superspannend en o zo mooi!

Ik wil wel, maar durf niet…
We hebben allemaal last van oordeel, angst en schaamte als we zingen; ja maar zing ik niet te vals, te hard, te zacht, te hoog, te laag… Ja maar wat nou als ik opeens emoties voel die ik niet wil voelen? Of moet huilen? Mag ik wel zoveel ruimte innemen? Als ik maar niet alleen hoef te zingen….

Ook al deze ‘ja maren’ mogen er zijn, en kunnen zelfs gezongen worden. Want wat zo fijn is aan stembevrijding, is dat het helemaal niet gaat om mooi of goed zingen. Je kan het eigenlijk niet ‘fout’ doen. We zijn allemaal uniek, als snaren van een piano die in trilling gebracht kunnen worden door muziek. Alles in je doet er toe en kan in principe muziek worden. Dat vraagt soms best moed en overgave, maar het is niet iets waar je bewust je best voor hoeft te doen. Als er emoties loskomen geeft dat juist meestal meer ruimte en een gevoel van opluchting. Ze worden als het ware opgetild en getransformeerd door de bedding van de groep en door de muziek.

Praktisch
Wanneer : zondagochtend 28 januari, zondag 11 februari hele dag, zondagochtend 10 maart en zondag 24 maart hele dag. De ochtenden zijn van van 10.00 tot 13.00 uur. De hele dagen van 10.00 tot 16.30 uur met een lunchpauze. De individuele sessie kan je zelf inplannen in Zangatelier Landsmeer tussen 28 januari en 24 maart op maandag of donderdagochtend/middag in Zangatelier Landsmeer.
Waar: Noord Straalt, TT. Vassumweg 24D Amsterdam Noord
Prijs: € 435,00 inclusief BTW cursus plus een individuele sessie ( ind. sessie los is €75,00)
€ 395,00 inclusief BTW cursus zonder individuele sessie

(Factuur is mogelijk. Kan je dit financieel echt niet opbrengen, kunnen we wellicht samen zoeken naar een oplossing)

Inschrijven
Wil je je inschrijven of iets vragen, stuur me dan een mail. Er is beperkt plek, dus inschrijven gaat op volgorde van aanmelding. (Kosteloos annuleren is mogelijk tot drie weken voor aanvang. Daarna ben ik genoodzaakt om de de kosten in rekening te brengen, als er niemand anders is om de vrijgekomen plek in te nemen.)