praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Vitaliteit en het herstel ervan, gezien vanuit de osteopathie. Door Michael Pallat

Is je vitaliteit zoek?

Wordt werken minder makkelijk? Ben je besluiteloos, regelmatig ziek, irriteer je je vaker aan collega's? Misschien voel je je angstig of depressief en heb je hoofdpijn, hartkloppingen of spierpijn? Heb je stress, ben je moe, is je vitaliteit zoek?

De gejaagdheid en spanning van je geest voel je vaak in je schouders, buik of benen. Burn-outs of RSI beginnen vaak zo. Stress nestelt zich namelijk in je lichaam en wordt daar tastbaar. Maar ook behandelbaar.

 

In deze blog vertel ik hoe dat gebeurt en hoe osteopathie de spanning kan oplossen.

Vastzittende spanning
Spanning, ook psychische, prikkelt het bindweefsel. Dit bestaat voor driekwart uit water en heeft vele functies en vormen. Ik noem het bindweefsel de voedingsbodem waarin onze cellen kunnen leven: voeding opnemen, afvalstoffen uitscheiden en zich vermenigvuldigen. De kwaliteit van ons bindweefsel bepaalt hoe goed de cellen omspoeld worden door vloeistof en hoe goed deze dus functioneren. Met als resultaat dat je je jong en vitaal voelt of oud en moe.

Het bindweefsel staat continu onder spanning door wat je in het dagelijkse leven meemaakt.

Van de meeste spanning herstelt je lichaam meteen. Maar vaak wordt het herstel hiervan bemoeilijkt, door medicatie, slechte voeding, verstoorde ademhaling of onvoldoende slaap. En, natuurlijk, door stress. Door dit alles belast je het bindweefsel en zijn vloeistofbalans.

Hoe herstel je de balans?
Ga terug naar de basis. Zorg voor jezelf, zoek naar ademruimte, laat je helpen.
Als de doorstroming en vochtregulatie in het bindweefsel verstoord zijn, helpen diepe bindweefseltechnieken om die weer op gang te brengen. Dit is een vorm van massage die direct invloed heeft op de doorstroming in en de samenstelling van het bindweefsel. Je kan je zo'n behandeling voorstellen als het uitdrukken van een spons die zich daarna weer vult met vocht. Als osteopaat werk ik langs spanningslijnen zoals spierkettingen of de organen in buik en borst. Tijdens de behandeling van het bindweefsel in deze lijnen voel je direct een lichtheid en vrijheid van beweging. Pols, armen en schouders kun je weer gebruiken zonder moe te worden. Het middenrif kan vrijer bewegen, de ademhaling wordt rustiger en dieper. De behandeling van hoofd, keel, kaak, nek en oogkassen helpt bij het verlossen van hoofdpijn.

Je vitaliteit is terug!
De osteopathische geneeskunde ziet het lichaam als een biologische eenheid. Dat betekent dat je een klacht op 1 plek voelt, terwijl de oorzaak mogelijk in andere gebieden ligt. Het bindweefsel verbindt al die gebieden en systemen met elkaar. De spanning daarin oplossen heeft een positief effect op je algehele welbevinden. Je kunt pijnvrij werken, beter slapen en krijgt vertrouwen in je herstel. Je voelt je weer jong en vol levenslust!

Wil je meer informatie over wat osteopathie voor je bindweefsel zou kunnen betekenen, neem dan contact op: Michael Pallat, 06-2540 5589, info@osteopathiepallat.nl, www.osteopathiepallat.nl

Op je gezondheid!

Bio Michael Pallat
Michael Pallat komt uit Berlijn en woont met zijn vrouw en dochtertje in Amsterdam. Hij werkt daar als zelfstandig osteopaat bij het Centrum Integrale Geneeskunde en bij Noord Straalt. In zijn behandelingen gebruikt hij zijn ervaringen als yoga docent en zijn passie voor het diepe bindweefselwerk. In zijn lessen in de MELT Methode leert hij cliënten hoe ze zich zelf kunnen behandelen en hun gezondheid en bewegelijkheid kunnen verhogen.