praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

(Familie)opstellingen 

familie opstelling, familieopstelling Amsterdam Noord, Familie, gezin opstelling, Amsterdam, familieopstelling Amsterdam

Familieopstellingen kunnen je helpen inzicht te krijgen in relaties en patronen binnen je familie. Zinvol, want zelfs als we volwassen zijn, heeft familie een grote, en soms negatieve, invloed op ons leven.

Wat is een familieopstelling?
Bij een familieopstelling kies je uit een groep deelnemers, representanten voor je familieleden die van belang zijn. Je kiest dus iemand die je vader voorstelt, je moeder, je broers en zussen enzovoort. De representanten die worden gekozen, stellen zich ter beschikking.
Dan geef je vanuit je gevoel deze personen een plaats in de ruimte in relatie tot elkaar. Dus, waar staat mijn moeder ten opzichte van mij. Waar staat ze ten opzichte van mijn vader, broers en/of zussen? Wie kijkt naar wie? En staat die persoon achter of voor iemand?

Confrontatie aangaan
Het is belangrijk dat je je erop instelt om bij je gevoel te blijven en dat je ook de pijn, het verdriet en de confrontatie aan wil gaan. Ook voor de representanten is het niet eenvoudig. Want zodra de representanten in de opstelling staan, kunnen ze zich voelen als de personen die ze representeren.

Familieopstelling brengt patronen aan het licht
Door de opstelling komt er iets aan het licht en kunnen bepaalde patronen duidelijk worden. Een gespecialiseerde therapeut in familieopstellingen zal werken met dat wat naar voren komt.
Uit dat wat aan het licht komt, volgen de afzonderlijke stappen naar een oplossing, áls er een oplossing is. Dan komt het erop aan of je bereid bent om je bij de beweging aan te sluiten en wat zich als oplossing aandient in je op te nemen. Dat is soms heel moeilijk. Dit heeft te maken met hele krachtige patronen die al jaren in een familie kunnen spelen.

Zelf een familieopstelling doen?
Een familieopstelling doen, lijkt in wezen een eenvoudige methode; men kiest representanten voor de belangrijke personen en laat die in relatie tot elkaar opstellen. Dat is de buitenkant. Maar wat het zegt en waar het op wijst, is een hele andere zaak. Het kan veel bij je teweegbrengen of losmaken. Het is dus heel belangrijk om een therapeut te kiezen met veel ervaring en een gedegen opleiding.

Opstellingen bij Noord Straalt
Meerdere therapeuten bieden bij ons opstellingen aan, zowel in groeps-workshops als individueel (dan kan ook met voorwerpen als representanten). Informeer er naar bij: