praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Help, bewegen doet pijn! blog door Patrick van Enschot, houdingstherapeut

Help, bewegen doet pijn! blog door Patrick van Enschot, houdingstherapeut

Ik hoor vaak van mijn klanten dat ze bang zijn geworden om te bewegen, want dat doet pijn. Soms doet lang staan of zitten al pijn. Ik hoor regelmatig dat klanten het vertrouwen in hun eigen lichaam zijn verloren. Radeloos, bang en verdrietig worden ze ervan. Als houdingstherapeut is een van mijn belangrijkste taken het herstellen van vertrouwen. Bovendien aan je overbrengen dat je lichaam niet tegen je is en dat het je niet in de steek heeft gelaten. Want angst komt vaak voort uit onbegrip. Hoe meer je je eigen lichaam gaat begrijpen, hoe meer je gaat inzien dat het lichaam niet je vijand is en dat de pijn juist een behulpzaam signaal kan zijn.  

Daarom is de eerste stap in het aanpakken van je pijnklachten het begrijpen waarom je die klachten hebt. 

 

Als houdingstherapeut ben ik op de eerste plaats coach en werk ik als een soort tolk/vertaler. Wat wil je lichaam zeggen? Hoe kun je het beste reageren op dit signaal?

Nu je beter begrijpt wat je lichaam je wil zeggen moet er ook actie komen om van je klachten af te komen. In stap 2 gebruiken we de kennis die we in stap 1 hebben opgedaan (jij als klant samen met mij als therapeut/gids/coach) om een zo goed mogelijke aanpak te bepalen.

 

Als houdingstherapeut breng ik eerst je houding en je functionaliteit nauwkeurig in kaart. Ik help je daarna door de juiste oefeningen te selecteren die je lichaam weer in balans gaan brengen. Je spieren en gewrichten moeten weer gaan doen waar ze voor bedoeld zijn. Ieder oefenschema is anders en volledig op jou afgestemd om de oefeningen zo effectief en efficiënt te maken.

 

De derde en laatste stap in het proces is dat je uiteindelijk je klachten de baas bent. Jij bent en blijft de expert van jouw lichaam omdat jij hierin ‘woont’. Op een gegeven moment, met de vele tools en hulpmiddelen die ik je tijdens dit proces kan aanreiken, weet je zelf wat je moet doen als je toch nog klachten krijgt. Uiteindelijk word je onafhankelijk van welke therapeut dan ook. Hoe fijn is dat? Je hebt je leven terug! En de angst voor pijn en bewegen is ook weg omdat je weet welk signaal je lichaam je stuurt en hoe je daar mee om kunt gaan!

Wil je het zeer uitgebreide artikel van Patrick lezen? Klik dan hier.