praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Hoe kun je je verleden achter je laten? (Laat je verleden je toekomst niet verknallen) blog van Anneloes Mulder, aromatherapeut en coach

Hoe kun je je verleden achter je laten? (Laat je verleden je toekomst niet verknallen) blog van Anneloes Mulder, aromatherapeut en coach

We hebben allemaal nare en vervelende dingen meegemaakt. Dat is nu eenmaal onderdeel van het leven. Van alle ervaringen die we opdoen kunnen we leren en dan is het de bedoeling dat we de les meenemen, maar de ervaring zelf laten waar hij hoort… in het verleden.
Sommige ervaringen hebben echter zo’n impact in zo’n korte tijd dat onze hersenen ze niet goed kunnen processen. Dit hoeft helemaal niet een levensbedreigende ervaring te zijn, het kan ook een opmerking zijn die zo’n effect bij je teweeg brengt. De ervaring en de emoties die erbij gepaard gaan worden niet goed verwerkt en we plakken er dan een verkeerd label aan. Vaak is zo’n label een negatieve gedachte over onszelf.


Wanneer we op een later moment in een situatie komen waar we lichamelijk dezelfde emotie voelen, komt meteen die negatieve gedachte naar boven. Onze reactie is dan dat we de huidige situatie willen vermijden, want we willen niet nog een keer zo’n ervaring meemaken.

Echter, de situatie van toen is er niet meer en deze reactie kan ons echt gaan belemmeren om vrij te leven, om te groeien en onze dromen na te streven. Of het nu gaat om te stoppen met roken, af willen vallen, een studie oppakken, van baan veranderen, voor onszelf beginnen of welk verlangen je ook hebt. De reden waarom we niet doorzetten of er überhaupt niet aan beginnen, is omdat we een naar gevoel over ons krijgen en/of een negatieve gedachte.

 

Een hele mooie manier om daar op een doeltreffende en blijvende manier vanaf te komen is Aroma Freedom Technique. Met deze techniek wordt gebruik gemaakt van de aromatische kracht van essentiële oliën om de zware negatieve emotionele lading van een herinnering af te halen, waardoor de negatieve gedachte verdwijnt en de herinneringen worden verzacht. Daarna voel je je vrij van je verleden en durf je je dromen na te streven.