praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Waarderingschallenge

Waarderingschallenge

Je hebt er vast wel eens van gehoord, een challenge. Een uitdaging om 30 of 40 dagen achtereen iets te doen. Ons brein pikt je gedrag na die periode (de een zegt 30 de ander 40, dus laten we het gemiddelde nemen ;-) op. Wat nieuw is wordt dan een gewoonte... Dus bij deze: doe je mee aan de waarderingschallenge? Ga je de uitdaging aan? Hoe moet het?
De opdracht is eigenlijk simpel: Uit je waardering elke dag. We waarderen onze partner (of als je die niet hebt, je beste vriendin, moeder) om van alles en nog wat, maar hoe vaak benoem je dat expliciet?
De meeste stellen kunnen behoorlijk goed benoemen wat ‘er mis is’ maar benoemen een stuk minder wat ze in elkaar waarderen. Terwijl het heel belangrijk is om verschillende redenen.
Ten eerste komen waarderingen en complimenten beter binnen. Terwijl je kritiek wellicht bij je partner het ene oor in, het andere uit gaat wordt een waardering waarschijnlijk beter gehoord.
Ten tweede is het een boost voor je partners zelfvertrouwen. Hij of zij zal zich meer gezien en geliefd voelen en dat is goed voor jullie relatie. Ook is de kans dat je partner meer van dit gedrag gaat laten zien groter. En het draagt op een positieve manier bij aan ‘het verhaal dat je jezelf vertelt’ over je relatie. En dat maakt uit: of je focust op de negatieve kanten van je relatie of juist op de positieve maakt veel verschil. Dus spreek af om de komende 35 dagen af elke dag een waardering op te noemen naar elkaar. En kijk na die 35 dagen hoe dat je beleving van de relatie heeft beïnvloed.
Tip: spreek ook hier om de beurt. Eerst uit de ene partner zijn of haar waardering. De ander luistert, ontvangt (dat valt nog niet altijd mee!) en bedankt. Ga er niet op in, geen uitleg geven, niet reageren. ‘Gewoon’ ontvangen. En dan draai je om. En... we vinden het leuk te horen wat je ervaringen zijn na deze challenge! 
Door Bregje Jonkhart van Jonkhart en Ziel.