praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE

Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Je vrij voelen begint met vrij bewegen - Aleid Bouten

Je vrij voelen begint met vrij bewegen - Aleid Bouten

 Als kind speelde ik nog volop. Ik klauterde in bomen, verzon met vriendinnen een hinkelbaan met opdrachten. Fantasie, creativiteit, en spelplezier te over. We liepen hard met de wind, dansten op nieuwe hits. We waren sterk, lenig, snel, onbevangen en … vrij!
Dansen heb ik altijd gedaan. Ik herinner me nog goed hoe mijn moeder me als dromerige kleuter mee naam naar mijn eerste balletles. Ik was verkocht.
Een mooie ballerina met ravenzwart, lang haar heette me welkom. Ze vertelde verhalen. Geïnspireerd bewogen we op prachtige muziek. Alles wat we deden was goed. We leerden ook posities, pliés, arabesques. Alsof je letters en woorden leert. Zodat je daarmee een verhaal kunt vertellen. Ik leerde mijn lijf kennen en beheersen.
Dat vrije bewegen vind ik nu in Kung Fu. Een prachtige vechtdans. Je beweegt vloeiend als water met de kracht van vuur.
Juist die afwisseling van ontspanning en inspanning geeft me vitaliteit doet mijn bloed sneller stromen terwijl ik van binnen kalm blijf. Ook hierin zijn oefeningen belangrijk die mijn balans, adem, focus en flexibiliteit versterken. Ik ken door het trainen, mijn lijf, mijn weerstand, mijn angst (bijvoorbeeld als je met een veel sterker en jonger iemand aan het oefenen gaat) en heb geleerd hoe ik goed voor mezelf kan zorgen.
Door deze basis kan ik makkelijk en soepel bewegen. Ik voel me vrij in lichaam en geest. Ook nu ik ouder ben.

PHPD PHPD “Pijntje hier pijntje daar” is een verleidelijk gespreksonderwerp. Mijn vriendinnen gaan vaak helemaal los. Het overtreft de weersverwachtingen. Herken je dat? Je lijf wordt strammer, je spieren slapper. Je krijgt een blessure. Je bent vaker moe of herstelt langzamer. Durf jij het aan? Kennismaken met eenvoudige oefeningen om makkelijk te bewegen? Je vrij te voelen? Vitaler en met meer plezier?
Doe dan mee met de online 5 -daagse Challenge Kung Fu met Aleid Kijk hier voor de trailer! Wil je meedoen? Voor lezers van de nieuwsbrief geen kosten,
Aanmelden voor toegang kan hier! Aanmelden via: https://www.aleidbouten.nl/cursussen kies Challenge Kung Fu met Aleid Start maandag 31 augustus.
Afsluiting op vrijdagavond 4 september met een livestreaming online les. Ben je daarbij, dan maak je kans op de Kung Fu Challenge Award!

Speels, verrassend en vrij Kung Fu Flow is een verrassende en speelse manier van bewegen die uitgaat van de dynamiek tussen ontspanning en inspanning, meditatief en plezier, vloeiend en doelgericht. De oefeningen zijn de basis om makkelijker te bewegen en je vrijer te voelen! Oefeningen in deze Challenge zijn gericht op:
• Ademhaling en rust in je hoofd en lijf
• Balans versterkt je houdingsspieren
• Kracht, inspanning versterkt vitaliteit en levenskracht
• Flexibiliteit vergroot lenigheid in je lijf
• Plezier in bewegen!