praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Lees hier ons jongste
STRALEND MAGAZINE


Wil je maandelijks ons nieuws ontvangen?
Schrijf je dan HIER in

Wat hebben je vrij voelen en sorry zeggen met elkaar te maken? - Bregje Jonkhart

Wat hebben je vrij voelen en sorry zeggen met elkaar te maken? - Bregje Jonkhart

Je denkt misschien: wat hebben je vrij voelen en sorry zeggen met elkaar te maken?
Wat sorry zeggen betreft zijn er de mensen die gemakkelijk sorry zeggen en de mensen die dat ontzettend moeilijk vinden. Ze krijgen het sorry woord niet of nauwelijks over hun lippen.
Uit onderzoek blijkt dat er een relatie is tussen het wel of niet gemakkelijk sorry kunnen zeggen en zelfcompassie.

De 'sorry weigeraars' ervaren veel gevoelens van schaamte en hebben een lager zelfbeeld. Ze zijn streng voor zichzelf en mogen geen fouten maken. Ze leggen veel druk op zichzelf: ze moeten het goed doen. Je vrij voelen gaat juist gepaard met tevreden met jezelf kunnen zijn, je eigen keuzes kunnen maken, uit je comfortzone durven stappen en dingen durven doen, los van wat anderen van je denken. En los van de druk van die stem in je hoofd waarvan je van alles moet.

De groep die het sorry zeggen wel gemakkelijk af gaat is milder voor zichzelf, ervaart veel minder gevoelens van schaamte, is tevredener met zichzelf en koppelt het maken van een fout niet aan de eigenwaarde. Deze groep is in die zin veel meer vrij.
Ook zijn relaties waarin mensen sorry tegen elkaar kunnen zeggen schoner en opgeruimder. Pijnmomenten worden opgelost, blijven minder tussen mensen in staan. In de relatie zal het dus ook vrijer voelen als er wel sorry gezegd kan worden. Ben jij een sorry weigeraar of zeg je gemakkelijk sorry?
Lees verder in de blog en doe de test! www.jonkhartenziel.nl/je-vrij-voelen-door-sorry-te-zeggen/